30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@2525 dostum sıkma canını ben sana artı verdim Eksi verenler sen böyle de diye eksiliyor. Takma bence bir sebebi yoktur.
-
@tuğrayildiz kut'ül amare Fatih'i(kazım Karabekir)
Yada kahramanı(Halil paşa)
Çanakkale kahramanı(cevat paşa)
Atatürk zamanında açılan bankalar...
Musul meselesi(Haliç konferansı) temsilcisi ile beraber sorulabilir...
Asabiyet politikası...
Hitlerin Fransa'da kendine bağlı kurduğu hükümet: vıshy -
@bikbik eyvallah yok takmak değil de merak diyelim. Şu kültür kısmını canlandıralım biraz ben biraz veri toparlaması yaptım fırsat buldukça yazacağım. Siz de yazınız lütfen
-
@vanim çok sağol kardeşim yardımcı olduğun için
-
@2525 paylaşım için teşekkürler:)
-
Arkadaşlar sınava sayılı gün kaldı, hafta sonu araya kaynamasın diye bir kaç küçük öneri ve iyi dilekte bulunalım: Öncelikle herkesin hak ettiği neticeyi aldığı bir sınav olmasını temenni ederek, sınava katılacak bütün arkadaşlara başarılar dileriz. Kazananların hiç zaman kaybetmeden yazılı sınava hazırlanmaya başladıkları bir maraton olacağı açık. Bu yüzden başlangıç puanınız olabildiğince sağlam olsun ki, yazılı sınava da o derece konsantre olabilin.
Sınavda en can yakacak kısım: Yıllar içerisinde hiç şaşırtmayan tarih ve sanat tarihi ile ilgili sorular olacaktır. Sayıştay'ın yapmış olduğu test sınavlarında 75-85 arası puan alıp yazılı sınav hakkı elde edemeyenler ile 85 üstü puanla yazılı sınava girme hakkı kazananların alan netleri pek farklı olmuyor. Hatta kimi zaman 80 puan alan bir kişinin 86 puan alan bir kişiden, alan netleri daha yüksek olabiliyor. Farkı yaratan ise GK-GY bölümü oluyor. Özellikle de Tarih/Sanat Tarihi sorularının olduğu bölüm.
Şu yorucu süreçte ekstra bir vakit bularak bu kısımlara pek çalışamamış olabilirsiniz, tekrar hatırlatmanın faydası olacağını düşünerek son bir kaç gün Tarih ve sanat tarihi kısımlarına bakmanızı tavsiye ederiz. Sanat Tarihi için bildiğim bir kaynak yok ama forumda muhakkak konuşulmuştur. Şimdi soran olursa da bir cevap veren muhakkak olacaktır.
Tekrardan Tercihini YAP! ailesi olarak BAŞARILAR dileriz arkadaşlar, Allah yardımcınız olsun!
-
Baslik kaybolmasin motive olamiyorum bir el atin yukari tasiyalim
-
Misak-ı milliden ilk taviz( Batum, anlaşma Moskova )
Savaş mevkileri(bu sene KPSS de beklemiştim:) )
Metristepe=1. İnönü
Duatepe-Sakarya
Aslantepe-Çanakkale
Kocatepe-büyük taarruz
Caber kalesinin ışıd tehlikesiyle Esme köyüne taşınması
Kliring sistemine hangi olayla geri dönüldü(1929 krizinde)
Türkiye'nin su sorunu yaşadığı 2 ülke: Suriye, Irak
Klasik oldu ama gelme ihtimali her zaman olan konular:)) -
Bu yıl Şanlı Urfaya verilen istiklal madalyası var, belki güncelden gelebilir
-
@2525 @Berhava teşekkürler paylaşımlar için.
-
Tarihte önemli olarak nerelere bakmak lazım acaba?
-
Gazi iibf de giriyorum ben de.
Son hafta artik iyice daraldik sinav gecse de bitse. Alandan cok sükür eksik yok ama gk gy can sıkıcı olacak benim icin de..
Guncel e ben de katki yapmak isterim:
Çin'de 5 yıldan beri yapımı süren ve kullanıma hazır hale getirilen Dünyanın en büyük teleskobu FAST'dir. -
Dünyanın en büyük teleskobu Çin'de faaliyete geçti Teleskobun adı "Tienyen" (Gök Gözü) Teleskob 500 metre çapında Teleskop Çinin Guicou eyaletindeki Pingtang kasabasında faaliyete başladı...paylaşımdan önceki yorumdaki bilgi hatası mutemelen ''sehven '' yapılmıştır davetsiz54 cansın
-
@kamikaze 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Dünyanın en büyük teleskobu Çin'de faaliyete geçti Teleskobun adı "Tienyen" (Gök Gözü) Teleskob 500 metre çapında Teleskop Çinin Guicou eyaletindeki Pingtang kasabasında faaliyete başladı...paylaşımdan önceki yorumdaki bilgi hatası mutemelen ''sehven '' yapılmıştır davetsiz54 cansın
Yanlıs bilgi yok..buyrun:
http://tr.euronews.com/2016/09/25/cin-dunyanin-en-buyuk-radyo-teleskobu-fast-i-hizmete-soktu -
Küresel Diyafram Radyo Teleskop'un, (FAST) türü sanırım adı tienyen o kadar üstünde durduk çıksa bari
-
Sınavda Yanlış doğruyu götürüyor muydu arkadaşlar
-
@davetsiz54 hocam kusura bakma art niyetim yoktu sadece edinmiş olduğum notta geciyordu diye yazdım , araştırma fırsatım oldu hakkını helal et şimdiden sana ve diğer arkadaşlara başarılar dilerim.
-
Hakimlikte sayı 700 arttı adli,sayıştay kendini 2017 ye saklıyor bence
-
Yıl içinde tekrar sınav açılacağı duyumunu alan var mı? Ben 2 farklı kaynaktan dolaylı olarak öyle bir duyum aldım da ️
-
Ve de arkadaşlar Ankara çok soğuk. Sıkı giyinip gelin. Sınav salonları sıcak olabilir ama öncesinde üşütmeyin. Üzerinize kalın şeyler alın