30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@ayse yaklaşık yüzde yetmişe yani 63 doğruya tekabül eder. Ama 104 doğru yapıp kazanan kişinin ağırlıklı netlerini alan oluşturuyordur tahminimce. Genel kültürü Full yapıp 33 alan netiyle girmeyi düşünmemek lazım
-
@vurdugungololsun orası muhakkak
-
@böğürtlen 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
arkadaşlar forumdaki yorumları okuyunca bazı arkadaşlar sayıştay başdenetçisi olmuş sanki. arkadaşlar artık soruları tartışmak yerine ÖSYM ye baskı yapılsın da açıklasınlar şu sınavı. kesin olan birşey var türkçe basitti herkes 8 de 8 yapmıştır. matematiğe gelince zor bir matematikti ama bu sınava giren biri de en az 5 ni yapmıştır. genel kültüre gelince tarih ağırdı ve coğrafya da zordu vatandaşlık anayasa hukukunu iyi kavramış biri için çerezdi. yani kısaca 15 te 9 herkes yapmıştır en az... şimdi gelelim ALANA..... yok yok oraya gelmeyelim sorma hacı.... bir de burda bazı arkadaşlar her nedense cevap anahtarı yayınlamışlar. onlara kulak asmayın bence onlara göre ben kazandım diye havalara girmeyin HAVANIZ SÖNER sonra. alan ağırlıklı olmak üzere 64 İÇERDE yani klasik sınava sağlam hazırlansınlar gerisi devam etsin başka sınavlara... kaymakamlık sınavı daha kolay bu sınavdan ilgililere duyrulur...
Valla senin yazini okuyana kadar hic kimse başdenetci havasi vermemişti bana...
-
Milletvekilliğinin düşmesi sorusunda başkanlığa bildirilmesi ve genel kurula bildirilmesi gibi iki ayrı şık mı vardı?
Bi de memurlar. Net te biri cb nin kanunları geri göndermesi sorusunun yanlış olmadığını söylüo -
@KNUT-Wicksell kısıtlılık sebebiyle düşme için tek şık vardı, devamsızlık ile ilgili 2 şık vardı. Geri gönderme işi tartışmalı, sanırım Sezer döneminde bi kısmi geri gönderme olayı var facebook gruplarında derin tartışmalar olmuştu daha önceden
-
@Harun-Resid kısıtlanma kararının genel kurula bildirilmesi değil mi cevap o soruda?
-
@KNUT-Wicksell kısmi gönderme var diosun yani ben tamamını geri gönderir die biliodum vay be 1 soru daha gitti he
-
Kısıtlama yaptım ben de yanılmıyorsam cevap o Geri gönderme olayı da ben bütün şıklara yanlış dedim ama en makul kısmı geri gönderme geldi onu işaretledim @KNUT-Wicksell
-
@KNUT-Wicksell kanunların kısmen geri gönderilmesi diye bir durum söz konusu degil. CB her zaman kanunu bütün olarak geri yollar. Kanunları kısmen veya tamamen uygun bulmama ile geri gönderme karıstırılmamalıdır. Meclis ise geri göderilen Kanunu görüşürken CB kısmen uygun bulmadıgı kanun maddelerini sadece görüşebilir. Fakat tümü icin oylama yapar. Zaten kanunun hepsini uygun bulmadıgı takdirde kanunun tüm maddeleri görüşülecektir
-
@vurdugungololsun O soru yanlış o zaman iptal edilmesi gerekiyor da itiraz felan olmadıysa cevap o şık olarak geçer büyük ihtimal.
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Matematik soruları nihai cevaplar
1.fonksiyon sorusu 22
2. Tek-çift sorusu 1-2
3.karekök sorusu 7
4.bilye sorusu 40
5.olasılık sorusu 3/28
6.kız erkek öğrenci 72
7.Analitik geometri 151-fonksiyon sorusu 18
2-analatik geo 16 matematiğim iyidir güvenebilirsiniz.İsterseniz çözede bilirim. -
@KNUT-Wicksell soruda diğer şıkları hatırlayamıyorum. Dolayısıyla ne yaptığımı da. Fakat kültleşmiş soru kültürü vardır böyle sınavlarda. Yanlıs olup iptal edilmesi söz konusu olmaz ayrıca bşr ufak hukukçu tavsiyesi hukuk sorularını çözerken ince nüanslar her zaman vardır. Bir kelime şıkkı yanlıs yapabilir. Burada hatırlayamadığım soruya yanlıs demeyeceğim kesin bizim hatırlayamadıgımız fakat sınavda gördüğümüz bir nüans vardır:)
-
@KNUT-Wicksell mesela soruda aşağıdakilerin hangisi idarenin düzenliyici işlemi olup Danıştay görüşü alınmayan yönetmelikleri çıkarmaya 1982 anayasasına göre yetkilidir? Sorusunda sıklarda bakanlar kurulu yer alır fakat bakanlar kurulu anayasada sayılmamıştır. Anayasada sayılanlar bakanlıklar, Başbakanlık ve kamu tüzel kişiliğe sahip olanlardır. Bakanlar kurulu da tüzük çıkarır ama anayasal dayanaktan yoksundur. -basit bir örnekle-
-
@vurdugungololsun 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@KNUT-Wicksell mesela soruda aşağıdakilerin hangisi idarenin düzenliyici işlemi olup Danıştay görüşü alınmayan yönetmelikleri çıkarmaya 1982 anayasasına göre yetkilidir? Sorusunda sıklarda bakanlar kurulu yer alır fakat bakanlar kurulu anayasada sayılmamıştır. Anayasada sayılanlar bakanlıklar, Başbakanlık ve kamu tüzel kişiliğe sahip olanlardır. Bakanlar kurulu da tüzük çıkarır ama anayasal dayanaktan yoksundur. -basit bir örnekle-
kardeşim burdaki adamlar iibf siyasal mezunlarını hukukcuları cebinden cıkarır farkındalar zaten nüansların anlatmana gerek yok. ki siyasal mezunu hukuk öğrencisi olarak söylüyorum bunu adamlar zehir ya zehir.
-
@arpad kardeşim iyi güzel hoş da cok bilmişlik yapmak icin söylemedim. Yani nüans dediğin şeyi konuyu ne kadar bilirsen bil soru çözme taktikleri ve soru tiplerine hakim olmadan göremezsin. Bu herkes icin geçerlidir. Daha sözel bir alan olan hukukta daha önemlidir. Yoksa ilim istenene veriliyor zaten
-
@vurdugungololsun adamsın
-
@arpad çözsene
-
@vurdugungololsun
Sen analitik geometri sorusunu 15 bulmadn mı? X.Y i de 22 bulmuştun di mi? -
@vurdugungololsun
Şıklar:
A. Cb kanunu geri gönderir meclis değiştirerek kabul ederse cb geri gönderemez
B. Cb kanunu geri gönderir, tbmm 3/5 çoğunlukla kabul ederse cb geri gönderemez
C. Bütçe kanunlarını geri gönderebilir
D. Cb kısmen uygun görmezse tamamını değil kısmi geri gönderir
E. Cb geti gönderirken başkanlığın görüşünü alır
Şıklar bunlar... -
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@vurdugungololsun
Şıklar:
A. Cb kanunu geri gönderir meclis değiştirerek kabul ederse cb geri gönderemez
B. Cb kanunu geri gönderir, tbmm 3/5 çoğunlukla kabul ederse cb geri gönderemez
C. Bütçe kanunlarını geri gönderebilir
D. Cb kısmen uygun görmezse tamamını değil kısmi geri gönderir
E. Cb geti gönderirken başkanlığın görüşünü alır
Şıklar bunlar...Dogru olani soruyordu sanirim. O zaman soru yanlış oluyor öyle mi? Ben de yanlış hatirlamiyorsam hepsi yanlış ama isaretleyelim hadi diye düsünerek geri gönderme yaptim.