30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@İdari_Katip idari katipcim herkesin kendi cevabını doğru saydırma gibi bir niyeti yok. Evlilikten sonra ortaya cıkan ayırt etme gücü kaybı bosanma sebebi olabilir dahası da değil. mutlak butlan ve nisbi butlan halleri evlilik ilişkisinin kurulması sırasında ortaya çıkabilen hallerdir. kişi iradelerinin fesata ugratılması nisbi butlanı olusturacaktır. Bunlar evlilikte aldatma, yanılma, tehdit ile olur. yani bir evlendirme memuru önüne çıkarılıp benimle evlenmezsen annenin kafasına silah dayadım. Alnının ortasından vuracagım demek kişiyi tehdit-korkutma vasıtasıyla evlenmeye zorlamak demektir. Kişinin gerçek iradesi bu yönde değildir. Burada nisbi butlan sebebidir.
-
Bu ileti silindi! -
@blade-14 sen matematikte x.y değerleri toplamını 22 bulmuştun di mi
-
@vurdugungololsun dostum Mutlak Butlandır bu olayla. Nispi butlanın en güzel örneği, evlenirken imza atarken Şarhoştum Beyanıdır.
***Zorla Organını vereceğine dair Sözleşme de mi Nispi Butlandır ? Direk kişilik haklarına Zorlama Mutlak Butlandır
-
@İdari_Katip 5 in cevabi noksanlik
-
@blade-14 noksanlık o evet de yukarda bi soru sordum matematikte
-
@İdari_Katip abi medeni kanunu aç madde 151 oku bi
-
@İdari_Katip tam olarak neyi tartıstıgımızı anlayamadım. Medeni Kanunda nispi butlan halleri sayılmıstır evlilik için bu haller sınırlı sayıdadır. Aynı şekilde mutlak butlan halleri de sınırlı sayıdadır. Borçlar hukuku sözleşme ilişkisi ile evlilik birbirinden farklıdır. Dolayısıyla farklı hükümlere tabidir.
Medeni KANUN
B. Nisbi butlan
I. Eşlerin dava hakkı
1. Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk
Madde 148.- Evlenme sırasında geçici bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun olan eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.2. Yanılma Madde 149.- Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir: 1. Evlenmeyi hiç istemediği veya evlendiği kişiyle evlenmeyi düşünmediği halde yanılarak bu evlenmeye razı olmuşsa, 2. Eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse. 3. Aldatma Madde 150.- Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir: 1. Eşinin namus ve onuru hakkında doğrudan doğruya onun tarafından veya onun bilgisi altında bir başkası tarafından aldatılarak evlenmeye razı olmuşsa, 2. Davacının veya altsoyunun sağlığı için ağır tehlike oluşturan bir hastalık kendisinden gizlenmişse. 4. Korkutma Madde 151.- Kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı, sağlığı veya namus ve onuruna yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
-
@vurdugungololsun sınavda Şıklarda Şıklarda Evlilik sonrası geçici akıl kaybı diyordu, ben mi yanlış hatırlıyorum ?
-
@KNUT-Wicksell ben onu 22 ,analitigi 16 yaptim .hangisi kesinlikle cifttir sorusu 1 ve 2 .olasilik sorusunu yanlis yaptim soruyu yuvarlak masa olarak cozdum biraz aceleye geldi .matematigim iyidir fakat süre kisiti oldugundan ve matematigi sona biraktigimdan verimsiz gecti .hukuktaki evlilik sorusu konusunda da burcuya katiliyorum
-
@blade-14 Abi 22 yi nasıl buldun ben çarptım 4<xy<8 oldu 4 5 6 7 yi topladım 22 oldu sen nası yaptın
-
Bu ileti silindi! -
@KNUT-Wicksell hatirliyorsan soruyu yazabilir misin soruyu hatirlayamiyorum
-
@Emre emre sende gonksiyon sorusunu 22 bulmuştun nası çözdün 18 diolar da o soruya
-
@blade-14 a 3 eşit ve 3 ten küçük tamsayılar için K(a)
B 2 ye eşit ve 2 den büyükler için k(b)
K(a)=x K(b) =y ise x çarpı y değerlerinin toplamı -
@KNUT-Wicksell wickcell cok ilgilisin ,cok istiyorsun belli ki,umarim kazanir yaziliya kalirsin ,sevinirim
-
@blade-14 sınırlarda geziorum diyelim de sen 22 sonucundan emin deilsin galiba patladık o soruda büyük ihtimal
-
İçinden Bir his 65e düşer diyor. Bi his oğlum en sağlam 225 Adam 2yıldır beklenen sınav 70in altına düşmez diyor. İki ucu B.klu Değnek
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@blade-14 a 3 eşit ve 3 ten küçük tamsayılar için K(a)
B 2 ye eşit ve 2 den büyükler için k(b)
K(a)=x K(b) =y ise x çarpı y değerlerinin toplamı3 e eşit 3 ten küçük poz tam sayılar diyor bu tamam o zaman 3,2,1
diğerinde ise eşit demiyordu 2 den büyük en küçük tam sayı diyordu oda 3
çarparsan 18 çıkıyo eşit dese idi öyle bir şık cevaplarda yok zaten 2 yide alırdık o zaman -
Soruda a gerçel sayıydı dimi?