30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@Harun-Resid şu veblen etkisi snop etkisi var ya. ağ dışsallığından kasıt onlar.
-
@harmenihas hocam sanırım bahsettiğin bandwagon etkisi ama soruyu tam hatırlayamadığım için odur diyemiyorum. İnşallah soruları açıklarlarsa göreceğiz hep beraber.
-
@Harun-Resid talep edilen miktarın talep eden kişi sayısından bağımsız olamayacağı yönündeki teoriyi soruyordu. ağ dışsallığı da zaten pozitif (veblen) ya da negatif ( snop ) olarak hepsini kapsıyor Hocam
-
Valla ben de hayatimda ilk defa duydum ağ dışsallıgını..
-
Kaçla Kapatacağı Yönünde tahmin etmek çok güç, Ama gerçek olan tek analiz var, Ağırlıklara Göre doğru Sayıları.
ÖRNEK-1
- Hukuk 17 doğru 3 yanlış
2.Maliye 16 doğru 4 yanlış - İktisat 15 Doğru 5 yanlış
GK
9 Doğru 6 Yanlış
GY
9 Doğru 6 Yanlış
Toplamda 48 Alan, 18 GK/GY İle Kazanılabilir.
ÖRNEK-2
GY-GK 28 DOğru 2 Yanlış
Hukuk 13 doğru 7 yanlış
maliye 13 doğru 7 yanlış
iktisat 16 doğru 4 yanlışBu doğrularla kalınamayabilir. 70 doğru
ben sınırın hukuk ve maliye ağırlıklı doğruları olanlar için 66-67 bandında olacağını düşünüyorum.
GK/GY iktisat ağırlıklı ise 70-71 bandında.
Geçen sene MHUY giren arkadaşlar bunun mantığının iyi kötü kavramışlardır. Benzer bir ağırlık ortalaması burada da geçerli.
Herkesin hakkında hayırlısı olsun.
- Hukuk 17 doğru 3 yanlış
-
hocam gayet haklısın gk-gy yapamadım deyip sınavı gözünde bitiren var fakat alan netleri ve ortalama gk-gy doğruları ile rahatca sıralamaya kalınabilir, sonuc süprizle dolu olacaktır
-
Öyle araftayım ki bi hiç çalışmıyım yüksek ihtimal olmayacak gibi diyorum bide ya tutarsa diyip yardırasım var cevaplar ösymden gelse kesin karar vericem ama sağolsunlar.
-
@T.R.Malthus Nasıl ortalama net beklentin ?
-
Aynı durum bende de var.Açıklama süreci uzun olmasada bari, ona göre adım atsak.
-
64-67 arası bekliyorum arafta kaldık resmen çalışıp giremezsek bize eksisi olmaz sadece 2 gün moral bozulur . halkbank bitince +65 bekleyen arkadaşlar calısmaya baslasın
-
Sagimda solumda sinava giren kim varsa 65 ustu bekliyor bu sinav 70 alti kapatmaz mumkun degil
-
@yaya51 yukarda arkadaş acıklamış 16 iktisat dogrusu 15 hukuk sorusundan daha kıymetsiz. 10 gk sorusu 8 genel yetenek sorusundan daha kıymetsiz. birde buna standart sapma eklenecek
-
Sınav cok niteliksizdi cok basit sorular vardı tek sorun zamanı iyi kullanabilmekti oyuzden 45 ustu alan yapmak zor degildi 225 kisi cok az bir rakam 10300 kisi sinava girmis 225 70 ustu rahat yapmstir.
-
@yaya51 ben öyle olduğunu düşünmüyorum, oraya kadar varmaz doğrular, ÖSYM sadece yıllardır uyguladığı taktiği uyguladı. Ve kanımca sen ben de dahil birçok kişi kolay gibi gözüken sorularda fazlaca yanlış yapmışızdır.gk-gy doğru sayısı ağırlıklı olan bu sınavdan başarılı olur.
-
Bence oyle olacak 70 ustu kapaticak bide calisanla calsmayani ayrmayan bi sinavdi sansli olanlar kazanacak
-
Bak bu konu da hemfikiriz şanslı olan girecek bilgi ölçer bir sınav değildi orası muhakkak.
-
Arkadaşlar soruların yayınlanması gerekmiyor mu? en azından bir kısmı yayınlanırdı ya da sınava girenlere sorulara erişim imkanı sağlanırdı. Şu ana kadar hiçbir adım atılmamış olması ilginç. Acaba ösym yi mi arasak?
-
Bu ileti silindi! -
@Ayşe-Doğan arasanız da değişen bir şey olmayacaktır. Yaptıklarınız yapamadıklarınızın Leh'ine ise hiç durmayın başlayın çalışmaya. Çünkü soruların yayınlanmasını beklemek bile insanda bir kafa bulantısı oluşturuyor.
-
Memurlar nette takip ettiğim kadarıyla bu sınav 70 i zor görür. Çok kolay dediğimiz yerel yönetim sorusunu bile yök işaretleyen dünya kadar adam var. Çalışmaya devam etmek en iyisi, gelirse iyi olur gelmezse nasip.