30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Vergi Bozulması Vardı Kardeşim şıklarda, Cevap gelir ve sermaye aktarımı olacak
diğer şıklar doğru mu?
-
Artik soru tartsmaktan vazgecilse iyi olacak cunku kimseye bi faydasi olmuyor aksine zarari oluyor sonuclari beklemekten baska yapacak bisey yok.
-
Tek bir girişimin ortalama maliyetinin, piyasa talebinin tümünün üzerinde azalma göstermesi durumunda karşımıza 'doğal monopol' çıkmaktadır. Doğal monopol zorlu bir kamusal politika açmazını ifade eder. Doğal monopol durumunda, yani tek bir firmanın uzun dönem ortalama maliyet eğrisinin piyasa talebiyle kesiştiği noktada hala azalıyor olduğu durumda, eğer piyasa kamusal otorite tarafından düzenlenmemişse tek bir firmanın egemenliği söz konusu olacaktır.
(Mikro İktisat, Edgar K. Browning-Mark Zupan)
Buna göre o sorunun cevabı, yani kamu müdahalesinin nedeni, azalan maliyet koşullarıdır. -
@İdari_Katip 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
İKTİSAT
1.Bütünlük
2.Nominal Gelir
3.Ağ dışsallığı
4.Walras Kanunu
5 .A= 40
6.Arz ve talep esnekliği eşitse vergi uylanırsa, fiyat artar
miktar düşer.
7.Para politikası araçları değil Faiz
- %3
9.Firmalardan İşçilere Gelir Aktarımı
- Gelir Ve Sermaye Aktarımı. Beklenmeyen Enflasyon
Etkisidir
-
x=35 y=56
-
Reeskont Oranı Tobin Q
-
AB ülkeleri karışmış. Türkiyenin Dış Ticaret Açığı artar
14.Maliye Politikası ls esnekliğinde maliye politakası
esnektir tarzı bişeydi
- Nash Birden Fazla Denge
Mevcuttur.
14.sorunun cevabı para talebinin hasılata duyarlılığı arttıkça maliye politikası etkindir olacak. Soruda hangisi yanlıştır diodu. Böyle yapan var mı -
bende öyle yaptım dostum @KNUT-Wicksell
-
A=30 bulan var mi?
-
Arkadaşlar Maliye-hukuk tüm soruları yazabilecek var mı?
-
A: 30 bende bu sonucu buldum 40 bulanlar nasıl buldu acaba
-
@okan fonksiyonu L yr bölüp ortalamasini bulmuşlar, turev alip yerine koyunca 40 çıkıyor A
-
Para pol. Aracini faiz diye cevaplamissiniz ama Disponibilite olabilir diye dusunuyorum .
-
Arkadaşlar şöyle bir durum söz konusu; merkez bankası dispolibilite oranını kullanmaktan 2005 yılında vazgeçti onun için cevap: dispolibilite
-
AL KARE - L KÜP şeinde bir fonksiyon verildi. AP ile MP'nin eşit olduğu söylendi. MPL=20 ise A kaçtır? Şeklinde soru vardı bu sorunun çözümü ilk önce verilen fonksiyonu TP'den AP'ye çevirmemiz gerekiyordu. Bunu gerçekleştirdiğimizde AL - L KARE kaldı elimizde bu verininde türevini alacağız çünkü AP'nin max olduğu nokta ile ilgili soruda bilgi vermişti. Türevi alınca A - 2L fonksiyonu elimizde kaldı. Bunu 0'a eşitleyince A=2L oldu. L yerine soru da verilen MPL=20 değerini L gördüğümüz yere yazdığımızda A'nın 40 olduğunu görüyoruz.
-
Arkadaslar sorular aciklanmayacak belli ki yazılı sinava ufaktan baslasak iyi olur her ihtimale karsi. Siz ilk sinava hazirlanirken klasik sinava hazirlanir gibi mi calistiniz? Daha once yazili sinava kalan arkadaslar yorumlariniz bize yol gosterici olur.
-
Fiyat paraziti nedir peki , literaturde oyle bir kavram bulamadim bile.
-
@burcu 26 27 kasımda gümrük müfettişliği sınavı var ilk yazılı sınavım olacak beklersen 23 gün sonra bilgi vereyim
-
enflasyonun maliyetlerinde gelir servet bozulmaları yapan açıklama yapabilir mi bana ?Enflasyonun olması demek işcilere daha az maaş demek bu işcilerden firmalara.Tüfe üfe herhangi birşeye endekslenmeyen tahvil de sermaye transferi olarak düşündüm yanlısmı acaba?
-
Evet arkadaşlar klasik sınav için nasıl bir çalışma düşünüyorsunuz. Sonuçları beklerken baya bi zaman kaybı olacak, yapacak birsey yok calismaya devam
-
Ya ben çıkmış yazılı sınav sorularını bulamadım bi ilgilen var mı ? Bulan inş kazanır
-
@arthur-smithes Allah kolaylik versin insallah gecersiniz sinavi . 23 gun biraz gec ama olsun yine de guzel bir haber bekliyoruz sizden
-
ben iki aydır yazılı sınava çalısır gibi çalısıyorum ama nafile.eğitim sistemi alıstırmıs teste en iyi bildiğim konuda bile kağıda dökmekte sıkıntı çekiyorum