30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
http://www.osym.gov.tr/TR,12516/sinav-soru-ve-yanitlari.html Bu kısım başlangıçta yoktu. @paretowilfredo @T-R-Malthus . İnşallah böyle boş kalmaya devam etmez
-
@Harun-Resid şube sorusu şube bulunduğu yerin ticaret siciline kayıtlı olmalıdır diye bir sık vardı ben onu yaptım yanlış olanı soruyordu
-
Sube haklara ve borclara sahip olur diye bi sk vardi cevabi oydu o sorunun
-
Arkadaşlar cevap gümrük vergisinin arttırılması olacak, bunun iktisadi anlamdaki nedeni ise; gümrük vergileri arttırıldığında yurtiçi fiyatlarda beraber artıyor çünkü; yurtdışı alımı kısıyorsun insanlar mecburen yurtiçi malı almak zorunda kalacaklarından o vergiyi uygulayan ülkelerde fiyatlar artıyor. fiyatların artması tüketim azalışına neden oluyor
-
Bu da Gsyih düzeyinde azalmaya ve bununla birlikte gelir düzeyinin azalmasına neden oluyor.
-
Büyük ihtimal Sorular Yayınlanır, Ama Nasıl Yayınlanır Bilinmez.
- %10 Tipik ÖSYM Modu
- Aday İşlemlerden Girenlere Özel
İnş. İkinci olasılık olur. Kafamızdaki Soru işaretleride gitmiş olur.
BİMER'e yazılanlar bence boşuna arkadaşlar, ANAYASA MAH. almış olduğu kararı bile uygulamayan bir ÖSYM Var.
-
TL DEĞERSİZLEŞMESİ
Kesin Cevap : GÜMRÜK VERGİLERİNİN KONULMASI
AÇIKLAMA : Gümrük vergileri konulduğu durumda,
1.Dış Ticaret Açısından, Yerli Ekonomi Korumaya Yöneliktir, İthalat kısıcı Bir Durumdur. Azalan ithalat ile birlikte, ülkeye Dolar girişi azalır. Doların Azaldığı, Yerli Paranın Bollaştığı bir ekonomide yerli para Değersizleşir. Malın Esnekliğine Bağlı olarak değişebilir bu durum. IS-LM Açısından Değerlendiğinde, IS sola Kayar.
HARCAMALARIN AZALMASI VE IS SOLA KAYAR FAİZ ORANI DÜŞER, YABANCI PARA KAÇAR DİYEN ARKADAŞLAR.
Sıcak Para, Şuan Gelişmekte olan ülke olduğumuz için Kaçar, Yani sadece Ülkedeki Faiz oranımıza göre Sıcak Para Gelmekte. Faiz Oranı Düşünce, Döviz kaçakları oluşması Her daim olmayabilir. Faiz oranı düşer, Ülkeye Güven Oluşur, Finansal Yapısı Güçlenir O zaman Sıcak Para Kaçmaz.
-
@İdari_Katip ithalatı TL ile yapiyosunuz galiba, yurtici ithalat kavramini ilk defa duyuyorum, ithalat döviz ile yapilir, ithalat arttigi zaman ülkeden doviz çıkışı hizlanir tersi durumda memlekette kalir döviz, dolayisiyla dolar KITLAŞMAZ, aksine ihracat ayni seviyede devam ederse doviz bollasir, Döviz kuru düşer TL deger kazanir...
-
Maliye tam ve dar mükellef sorusu vardı. Dar mükellef Türkiye'de elde ettiği bilmem ne kazancından ne kadarını beyan eder diye. Herkes hiç beyanname vermez demiş. Ama dar mükellefin sadece ülke içinde elde ettiği gelir vergilendiriliyor diye hatırlıyorum. Soruya açıklayana olursa sevinirim sanırım bir yeri gözden kaçırıyorum.
-
Hayır, fakat siz para teorisine fazla bakmamışsınız herhalde notlarınızdan teyit ederseniz ithalat için konulan vergilerin yurtiçi fiyatlar arttırıp buna bağlı olarak yurtiçi tüketimi azaltacağını görürsünüz. Bir başka soruda da çok kafa karışıklığı olmuş sanırım o soru da maliye TVS'de dar mükellef kişi tevkifat yapmış olması ya da olmaması önemli değil Kazancı Türkiye'de elde etmiş olması buna bağlı olarak Özel beyanname verir ve tamamının beyannamesini verip tamamını da 15 gün içerisinde öder arkadaşlar.
-
@Ronaldo bu açıklamaya göre cevabın : Beyanneme verir, Tamamını mı ?
-
evet Türkiye'de elde ettiği için tüm kazancının beyannamesini 15 gün içinde özel beyanname ile verir ve aynı gün içinde öder.
-
Hususi mi yapiyosunuz? Bir makale dar mukellef-tam mükellef http://www.vergialgi.net/vergi/menkul-kiymet-gelirlerinin-beyani/
-
ithalatın azalması milli geliri arttır diye en basit haliyle özetlesek konuyu ? ülke içi fiyatmış falan onları hesaba katacak olursanız işin içinden zor çıkılır. ülke içi fiyattaki artışın mg azaltıcı etkisi ile ithalatın azalmasının mg arttırıcı etkileri kıyaslanmalı bla bla. ama ceterus paribus varsayımı altında biliyoruz ki ithalat azalırsa MG artar > ıs sağa kayar hop faiz arttı döviz geldi falan
-
Bak kardeşim Vergi usul Kanunu'nda şöyle bir kesin hüküm var, Dar mükellef kişi Türkiye'de elde ettiği tüm kazançlar üzerinden vergilendirilir. Buna bağlı olarak vergilendirilen kişi de bu kazancını beyan etmekle mükellef çünkü; beyan etmezse resen tarhiyat yapılmasına sebebiyet verir, yani vergi kaçırmış olur ben örneklerle değil, mevzuatla ilgilenirim.
-
Bende dar mükellef olsa da tamamı için beyanname verir dedim. Sonuçta elde ettiği geliri bu ülkede kazanmış oluyor. Ama menkul kıymet miydi neydi o yüzden kararsız kaldım.
-
Gelir Vergisi Kanunu 86/2 ye göre dar mükellef kazancı tevkifata tabi tutulmuş ise beyanname vermez arkadaslar
-
iyi tamam arkadaşlar siz öyle kendinizi avutun görürüz yakında açıklanınca.
-
tevkifata tabi tutulan tutulmuş alacaklar için nasıl tam mükellef muhtasar beyanname veriyorsa dar mükellefte münferit ( özel ) beyanname verir.
-
Aşağıda belirtilen gelirler için yıllık beyanname verilmez, diğer gelirler için beyanname verilmesi halinde bu gelirler beyannameye
dahil edilmez:
(...), Dar mükellefiyette, tamamı Türkiye'de tevkif suretiyle vergilendirilmiş olan; ücretler, serbest meslek kazançları, menkul ve
gayrimenkul sermaye iratları ile diğer kazanç ve iratlar.
Madde 86