30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
Bu sayistay yazılı sınav sorularını nerde bulabiliriz acaba ve bide cevabı nasıl yapmalıyız bi bilgi sahibi olan var mi
-
@serkan98 evet ben de 2700 yaptım. Soruda gsmhyi soruyodu. Gsyihye gore yaptilar heralde. Nfgyi 300 vermişti
-
Sonunda birileri cevap 3000 değil diyebildi. Ben de 2700 yaptığım halde o kadar net 3000 denildi ki yanlış kabul ettim cevabımı.
-
@yldrmfr ama yanlış yapmışız yüksek ihtimal. Nfg 300 se gsmh 3300 oluyo. İnş -300dür
-
@jauntyy ama soruda nfg'yi hiç hesaba katmamıza gerek yoktu ki. Verilenleri tam hatırlayamadığım için bir şey diyemiyorum. Nfg -300'dü ama. C:2500 I:1100 gibiydi. Hiç emin değilim tabi.
-
Hocam GSMH = GSYİH + NFG değil mi? Neden NFG dahil edemiyoruz?
-
Hem gsmh yi soruyor diyorsunuz hem de nfg yi ellemiyoruz diyorsunuz..bu nasil iş arkadaslar??
-
Arkadaşlar gsmh=gsyih oluyor orda 300 verdiği nfg değil net faktör odemeleri. Net faktör geliri= dışardan gelen faktör gelirleri-disariya giden faktör geliri.soruda nfg yoktu
-
Gsyih topluyorsun ödemeleri dahil etmeden 2700 oluyor
-
@serkan98 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Gsyih topluyorsun ödemeleri dahil etmeden 2700 oluyor
Nek faktör ödemeleri ile net gaktör geliri aynı şey deil mi? Şu zeynelin kitabındaki sorunun fotosunu atsanıza bi
-
@KNUT-Wicksell ödeme ve gelir aynı şey deilse cevap 2700 o zaman
-
Dış alemden gelen (yada giden)-Dış aleme giden (yada gelen) = Net Faktör Gelirleri ben ödemeler diye bir şey görmedim yalnız olsa bile bundan farklı olacağını düşünmüyorum çünkü - yada+ çıkması "kavramın adını" değiştirmiyor diye biliyorum. Ben bu soruya hiç yorum atmadım çünkü 2700 ün yanlış olduğunu düşünüyorum zaten ne sorulduğunu geç bu soru hukukta mı soruldu diyecek kıvama geldim. @KNUT-Wicksell
-
Sinavdam ciktigimda bu sinavin barajinn 70 altina dusmesine imkan yok diye dusunmustum gecen surede diyorum ki 60 ve uzeri yapan herkesin sansi var cunku inanilmaz basit sorular yanls yapilms osym hepimizin akli ile dalga gecti butun sorular tuzakti birine dusmeyen birine kesin dustu
-
Faktor odemeleri ayri bir konu gsyh hesaplama ile ilgisi yok.O soruda net faktor gelirleri soruluyordu sadece gelen ve gidenlerin farkini alarak bunu buluyorduk.Cevap 3000 bunda bir sıkıntı olmadigini dusunuyorum.
-
Soruda yazılan Faktör geliriydi yanılmıyorsam. Faktör ödemesi diye hatırlayan arkadaşlar emin mi?
-
Soruda tüketim 300 , sabit yarırım 1100 stok yatırım -100 , Xn ile nfg yi hatırlamıyorum kaçtı
-
@KNUT-Wicksell tüketim 3000 pardon
-
Tuketim 2500 degil miydi ? Yatirim da 1100
-
@yaya51 önceki yorumuna katılmıyordum ama bu yorumun yerinde olmuş aynen dediğin gibi sonuçlar o yüzden sürpriz olacak gibi.Herkes gözü kapalı yapacağı sorularda resmen tongaya düşmüş, o yüzden ortalama düşük olsun da bari yazılı sınavda kendimizi gösterme imkanı olsun diyorum bende.
-
Şu sorular açıklansada hepimiz rahatlasak.