30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
Borçlar hukuku imza sorusunun cevabı borç altına giren tarafından el ile atılır mıydı? Memurlarda biri yazmış
-
@KNUT-Wicksell ben de öyle yaptım. Yanlış hatırlamıyorsam sözleşmede borç altına girenin sözleşmeyi imzalaması yeterlidir.
-
@yaya51 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Sube haklara ve borclara sahip olur diye bi sk vardi cevabi oydu o sorunun
arkadaslar müsadenizle bende biraz kafa karıstırmak zorundayim
Ben o sorunun cevabinin sizin soylediginiz oldugunu düsünmüyorum..
Soruda dikkat ettiyseniz "3kisilerle yaptigi" ibaresi vardi. Subeler dış iliskilerde bagimsizdir ilkesi geregince 3.kisilerle yaptigi islerden dolayi borc altina girerse merkrzden bagimsizdirlar. Subeler ticaret siciline kaydolunurlar fakat ticaret odalarina kaydolunurlar mi? Iste bu süpheli ben bu sıkkı isaretledim ama cevabi araştırmadim..
Yani sıkı bi iddaam yok ama böyle düsünüyorum muhalif görüs varsa memnuniyetle dinlerim -
@davetsiz54 ben anadolu unv kitabindan calistim ve subeler bulunduklari yer ticaret ve meslek odalarina kaydolur diyor
-
@burcu 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@davetsiz54 ben anadolu unv kitabindan calistim ve subeler bulunduklari yer ticaret ve meslek odalarina kaydolur diyor
O zaman bana gecmis olsun
-
@KNUT-Wicksell borc altina giren tarafindan imzalanmasi yeterli diye biliyorum ve ben onu isaretledim. Siz ne yaptiniz ?
-
@davetsiz54 hepimize gecmis olsun . Cogumuzun umdugu gibi gecmedi sinav
-
@davetsiz54 sube ticari isletmenin bir parcasi olarak merkeze baglidir dolayis ile sube ile merkez ayni gercek ve tuzel kisiye ait olmasi gerekir bu bagimlilik nedeni ile subenin merkzden ayri bir politikasi olamaz subenin kar ve zarari merkeze aittir sube araciligi ile elde edilen haklarin ustlenilen borclarin sahibide sube degil isletmenin kendisidir.
-
@burcu doğru biliyorsunuz cevap olacak, bende o şıkkı işaretledim.
-
@2525 imza sorusu icin mi dediniz ?
-
Ben bu şube sorusunu hiç hatırlamıyorum ne işaretledim acaba işaretlediklerimizi görebiliyor muyuz açıklanıyor mu o da?
-
@burcu evet imza sorusu için dedim:) girmeden önce borçlara bakmıştım denk geldi o soru emin olarak işaretlediğim sorulardan
-
sizce iptal edileblrlik ile kısmı hükümsüzlük sorusu iptal edilirmi
-
Bu ileti silindi! -
Noksanlik olma ihtimalide var
-
X.Y değerlerinin toplamını 22 bulan var mı
-
Sınırlı ehliyetsizin yasal temsilcisinin rızasını almadan yapmış olduğu hukuki işlemlerin hükmü nedir?
Bu hükümsüzlük derecesinin ne olacağı hakkında kanunda açıklayıcı bir hüküm yoktur. Doktrinde bu hükümsüzlük derecesinin mutlak butlan olmadığı haklı olarak kabul edilmektedir.Kanaatimizce nisbi butlan terimi de pek doğru değildir. Çoğunluğun görüşüne göre bu hükümsüzlük derecesi 'tek taraflı bağlamazlık' yaptırımıdır.
(TURGUT AKINTÜRK, KİŞİLER HUKUKU)Nisbi butlan (iptal edilebilirlik) halinde de hukuki işlemde sakatlık vardır. Bu sakatlığın sözleşmeyi hükümsüz hale getirmesi için eksikliği ileri sürecek tarafa iptal hakkı tanınmış olmalıdır.
Sözleşmede bulunan ve nispi butlanın ileri sürülmesine neden olan sebepler aşağıda belirtilmiştir:
(...), Ehliyet noksanı( Ayırt etme gücüne sahip olanların izin veya icazet gerektiren halleri)
(DOĞAN ŞENYÜZ, BORÇLAR HUKUKU)
Şimdi, sorudaki işlemin yaptırımı, Akıntürk'ün belirttiği gibi kanunda açıkça belirtilmemiş ve doktrinde de tartışmalı. Doğan Şenyüz'ün kitabında 'iptal edilebilirlik' başlığı altında 'Ehliyet Noksanlığı' sayılmış. Kesin bir cevap vermek çok zor. Ama en yakın seçenek 'iptal edilebilirlik' olarak görünüyor. -
http://akademikpersonel.kocaeli.edu.tr/msengul/poster/msengul04.12.2015_21.54.56poster.pdf Bu çalışmaya göre de cevap 'noksanlık' oluyor.
-
Arkadaşlar borçlar hukukunda imza ile ilgili soruda hangisi yanlıştır mı diodu?
-
Iktisatta appyi yuzde yuz ben eminim diyerek kac buldunuz 20 mi 40 mi 2 cevapta asiri fazla yada soru aklinda olup hocalardan brine soran oldumu