30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@KNUT-Wicksell diğer şıklardan hatırladığın varmı kardeşim kusura bakma o kadar sorudan aklımda kalmayan bi kaç sorudan birisi
-
hukuk sorularını yazalım
-
Abi sorulari yazsak ne olur cevaplarda mutabik olamiyoruz ki kavga cıkıyor kimin ne dedigi belli degil bence cok kalitesiz bir sinav oldu bu
-
@davetsiz54 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Abi sorulari yazsak ne olur cevaplarda mutabik olamiyoruz ki kavga cıkıyor kimin ne dedigi belli degil bence cok kalitesiz bir sinav oldu bu
ya soruları hatırlayalım o açıdan
-
@KNUT-Wicksell
mutabık olsak nolcak ki cevap anahtarı osym de :)))) -
@KNUT-Wicksell
Cumhurbaşkanının kanunları geri göndermesi sorusu inşallah iptal olur. Mecburen bir işaretleme yaptık o soruda yanlış olduğunu bile bile. Kısmi hükümsüzlüğün de yanlış olduğunun bile bile işaretledim nerden bileyim bizim askıda hükümsüzlüğün göbek adının NOKSANLIK olduğunu -
Tercihlerin bütünlüğü tercihlerin geçişliği olmasın sanki A,B ve C gibi üç mal sepeti vardı
-
@okan 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Tercihlerin bütünlüğü tercihlerin geçişliği olmasın sanki A,B ve C gibi üç mal sepeti vardı
o tercihlerin bütünlüğü abi kesin olarak
-
Soruyu tam hatırlamıyorum A B C var mıydı soruda
-
@okan
2 taneydi -
Eyvalla wicksell
-
Hukuk Soruları
1- Mv'nin düşürülmesi sorusu - kesin hüküm giyme ve kısıtlama kararının.....
2-Olağan khk çıkarma yetkisi - Bakanlar Kurulu
3-İdari işlemin hangi unsuru sakat?- Konu
4-hangisi yerinden yerel yönetim değildir?- Antalya valiliği (taşra teşkilatı)
5- müteselsil alacaklı sorusu? (öncüllü soru) - hepsi
6- evlenme-erginlik sorusu? cevabı hatırlayamadım
7-Anonim şirketlerin sermayelerinin ne kadar oranında paylarını karşılıklı iktisap edebilecekleri?- cevap 1/10 diye düşünüyorum
8- bononun zorunlu unsurlarından değildir?
9- Şıkları arasında şirket türlerinin yazılı olduğu soru vardı ama hatırlamıyorum. Cevap Anonim şirketti galiba.
10-Fesih hakkının özellikleri ile ilgili soru hatırlıyorum?- kullanılmakla tükenir ve yenilik doğuran bir haktır. Cevabı yine hatırlamıyorum.
11- Anayasada HSYK ile ilgili soru olduğunu anımsar gibiyim ama zorluyorum çıkmıyor.
12- Hangi suç mv. seçilmeye engel değildir? Taksirle adam öldürme
13- evliliğin mutlak butlanı değildir? tehdit korkutma
14- vasiyet düzenleme için gerekli şartlar? Ayırt etme gücü ve 15 yasını doldurmuş olma
15- hukuki yaptırımlar sorusu? -
biraz daha zorlarsak çıkabilir. bu aralar çıkmış soru çözüyorum bu soru sınavda mı cıktı yoksa günlük soru çözümlerinde mi karsılaştım ayırt edemiyorum sizler yamaları yaparsanız sevinirim.
-
@okan gecislilik hocaya sordm kesn net yani
-
yazılı sınav soruları inceledim birazda tekrar eden sorular var borclunun temerrüdü alacaklının temerrüdü borcun ve alacağın nakli sayıstayın anayasal görevleri mali kural mali uyum.2014 muazzam basitmiş en zor soru kompozizasyon
-
TESTLERDEKİ DOĞRU VE YANLIŞ SAYILARI
Doğru Yanlış
Genel Yetenek 31 3
Genel Kültür 19 7
İktisat 22 8
Maliye 24 6
Hukuk 21 9
Puanı 95,16790
Başarı Sırası 20 -
Doğru Yanlış
Genel Yetenek 20 14
Genel Kültür 20 6
İktisat 21 9
Maliye 27 3
Hukuk 23 7
Puanı 92,26862
Başarı Sırası 47 -
Puanı
88,77904
Başarı Sırası
112
-
Doğru Yanlış
Genel Yetenek 29 5
Genel Kültür 22 4
İktisat 19 11
Maliye 20 10
Hukuk 21 9
Puanı 89,68401
Başarı Sırası 90 -
Siz sınavın tabanı 70 doğru olacak diosun ya bu soruların yüzde 80 inini yapmak demektir.Geçmiş yıllarda 117 doğru yapmış 150 soruda ki bu soruların yüzde 80 ini bile deil adam 20. sırada kazanmış