30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı.
-
@KNUT-Wicksell umarım dediğin gibi olur , bundan benim zararım olmaz
-
@blade-14 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Yok olmaz zaten de şimdi taban 68 olur diince morali bozulanlar olabilir ondan . Bu sınavın inkanı yok 68 le kapatmasının. Örneğin senin netler doğruysa ilk 20 desin bence. İlk 20 de olan birinin 14-15 yanlışı oldupunu düşünülünce taban çok gerilemesi lazım
-
@KNUT-Wicksell 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
@blade-14 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Yok olmaz zaten de şimdi taban 68 olur diince morali bozulanlar olabilir ondan . Bu sınavın inkanı yok 68 le kapatmasının. Örneğin senin netler doğruysa ilk 20 desin bence. İlk 20 de olan birinin 14-15 yanlışı oldupunu düşünülünce taban çok gerilemesi lazım
Zaten önemli olan testi geçmek asıl sıralama klasikte oluşacak
-
Şubenin Ana Şirket ile İlişkileri
Şube, her ne kadar ilgili Ticaret Sicili ’ne kayıtlı olduğundan dolayı ayrı bir tüzel kişilik olsa da kendi ana şirketinden tamamen bağımsız değildir. Şubeler iç ilişkilerinde ana şirkete bağlı olsalar da dış ilişkilerinde, kendi hesaplarına ve bağımsız olarak hareket edebilirler. Diğer bir deyişle, şubeler, üçüncü kişilerle olan ticari ilişkilerinde bağımsız hareket edebilseler dahi, üçüncü kişilerle olan ilişkilerinden doğan hak ve yükümlülüklerinden ana şirket sorumlu olacaktır.arkadaşlar bu bilimsel akademik makaleleden alıntıdır. buna bağlı olarak şube sorusunun cevabı 3. kişilerle bulunulaiş ilişkisinde sorumluluk şubeyi bağlamıyor. -
@Ronaldo 30 Ekim 2016 SAYIŞTAY Başkanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınavı. içinde söyledi:
Şubenin Ana Şirket ile İlişkileri
Şube, her ne kadar ilgili Ticaret Sicili ’ne kayıtlı olduğundan dolayı ayrı bir tüzel kişilik olsa da kendi ana şirketinden tamamen bağımsız değildir. Şubeler iç ilişkilerinde ana şirkete bağlı olsalar da dış ilişkilerinde, kendi hesaplarına ve bağımsız olarak hareket edebilirler. Diğer bir deyişle, şubeler, üçüncü kişilerle olan ticari ilişkilerinde bağımsız hareket edebilseler dahi, üçüncü kişilerle olan ilişkilerinden doğan hak ve yükümlülüklerinden ana şirket sorumlu olacaktır.arkadaşlar bu bilimsel akademik makaleleden alıntıdır. buna bağlı olarak şube sorusunun cevabı 3. kişilerle bulunulaiş ilişkisinde sorumluluk şubeyi bağlamıyor.
O sorunun cevabı haklar ve borçlar şubeye ait olur. -
Şubenin taahhüt ettiği edimler açısından şubenin bulunduğu yer ifa yeri olarak kabul edilir.
Şubenin yaptığı işlemlerden doğan davalarda, şubenin bulunduğu yerde dava açılabilir. Abi yanlıştır diyordu soruda daha araştırmadığım şey kalmadı. -
Şube, kendi başına ticari işlem yapmaya yetkili olduğundan, merkezden ayrı bir yönetime sahip olması da gerekir. ticari işlemi kendi yapabilen bir şube haklar ve borçlardan da sorumlu tutulur. Ama 3.kişilerle iş ilişkisinde direkt şube sorumlu değil orada şöyle bir nüans var ticaret siciline tescil ve ilan edilip edilmemesine göre de değişik sonuçlar doğuuruyor.
-
Al abi bir ispat daha banka ile ilgili bir temyizin iptaline ilişkin yazılan dilekçe örneğinden alıntı ki şubelerin dava ehliyeti var ve ticaret siciline tescil ettirildiğinden tüzel kişiliği de var ona göre değerlendir. " Hukuk literatüründe, tüzel kişi, hukuk düzeni tarafından, kendisine, haklara ve borçlara ehil olma iktidarı, başka bir deyişle hukuk süjesi olma niteliği verilen, kendisini oluşturan gerçek ve diğer tüzel kişilerden farklı ve onlardan ayrı bağımsız bir varlığa sahip olan, varlık kazanabilmesi için gerekli yasal prosedürü tamamlanmış bulunan oluşum, olarak tanımlanmaktadır.."
-
@Ronaldo Cevabiniz neydi o soru icin ?
-
Bence soruları daha fazla tartismanin pek anlami yok cunku unuttuk cogu seyi. Sabirla beklemekten baska caremiz yok
-
@Ronaldo subelerin merkezden ayri tuxel kisilikleri yoktur merkez adina islem ve borc yaparlar kendi adlarina degl
-
Bir fotograf atmayi beceremedim
-
Arkadaslar 2014 sinavina girenleriniz vardir muhakkak .o sinavi bu sinavla karsilastirdiginizda ,hangisinin daha zor yada daha secici oldugunu dusunuyor sunuz ?
-
2014 sınavına girmedim ama sorulara bakınca 2014 gk-gy kesinlikle 2016 dan cok daha basit alan ise zor degil normal seviyede..Yani arkadaslar 68-70 le falan kapatacak diyor ama bu sınav anladıgımız kadariyla cok hata yapilan bir sınav olmus..Bu sınav 60-65 arası kapatacaktır daha fazlası olmaz.
-
arkadaşlar forumdaki yorumları okuyunca bazı arkadaşlar sayıştay başdenetçisi olmuş sanki. arkadaşlar artık soruları tartışmak yerine ÖSYM ye baskı yapılsın da açıklasınlar şu sınavı. kesin olan birşey var türkçe basitti herkes 8 de 8 yapmıştır. matematiğe gelince zor bir matematikti ama bu sınava giren biri de en az 5 ni yapmıştır. genel kültüre gelince tarih ağırdı ve coğrafya da zordu vatandaşlık anayasa hukukunu iyi kavramış biri için çerezdi. yani kısaca 15 te 9 herkes yapmıştır en az... şimdi gelelim ALANA..... yok yok oraya gelmeyelim sorma hacı.... bir de burda bazı arkadaşlar her nedense cevap anahtarı yayınlamışlar. onlara kulak asmayın bence onlara göre ben kazandım diye havalara girmeyin HAVANIZ SÖNER sonra. alan ağırlıklı olmak üzere 64 İÇERDE yani klasik sınava sağlam hazırlansınlar gerisi devam etsin başka sınavlara... kaymakamlık sınavı daha kolay bu sınavdan ilgililere duyrulur...
-
@böğürtlen sen de yazınca ve yazinin da üslübuna baktigimda forumdaki sayistay basdenetci sayisi artti diye düşünüyorum,nitelik arttiyor yani sizlerin sayesinde
-
n de yazınca ve yazinin da üslübuna baktigimda forumdaki sayistay basdenetci sayisi artti diye düşünüyorum,nitelik arttiyor yani sizlerin saye
cevabınıza çok güldüğümü ifade etmek istedim. inşallah sizde kazanırsınız olur ya belki bende kazanırım (umut var yani) şu 45 kişilik eğitimde en azından sizin gibi renkli kişilerin olması dersleri ve eğitimleri renklendirir
-
arkadaşlar geçen senelerdeki eleme sınavı en son kaçla kapattı bi fikri olan varmı?
-
@ayse 104 dogru
-
@tarziktisat buda 60 lara falan tekabul ediyo sanırım