Beyin göçü sorunu
-
Son dönemde bilişim teknolojileri başta olmak üzere artık tüm sektörlerde gözle görülür bir beyin göçü dalgası var. Üstüne bir de sermaye göçü başladı. Okudukça izledikçe tadım kaçtı başlık açayım dedim.
https://www.youtube.com/watch?v=hhdN5aLt2NM -
@evandro beyin göçecek tabi ne yapacak, Cem Yılmaz ve AROG gelir aklıma.
-
@agor bu sefer tadı yok ağır bir göç var, korkutucu düzeyde.
-
Daha da artacaktır. Bir şekilde şans elde edenle tereddüt dahi etmeyeceklerdir.
-
Nitelikli iş insanı yetiştirmeliyiz diyorlar ama eldeki insan kaynağını kendileri yök ediyorlar. Cidden ne istedikleri ne yaptıkları belli değil.
-
@evandro Beyin göçü denince seküler göç boyutunu da konuşmak lazım. Bununla ilgili:
Seküler Göç - Bölüm 1: Nedenler -
@onuktekin büyük çoğunluğu seküler göç zaten. Attığım videonun altında çok iyi tespit içeren bir yorum küfürlü olduğundan atamıyorum ama haklı. İnsanlar hak ettiği kadroya ne kadar çalışırsa çalışsın gelemiyorlar.
-
Gençlerin kafasında artık şu durum yerleşmiş "bu ülkede ne kadar nitelikli olursam olayım hakettiğim yere gelemeyeceğimi biliyorum."Bu algı ne zaman yıkılır işte o zaman bu göç dalgası azalır.
-
Neden göçmesin ki insanlar? Saygı görmek, değeri bilinmek, ciddiye alınmak ve adam yerine konulmak gibi dertleri olan insanlar için en durulmayacak ülkeler listesinin başında geliriz. O halde, ürettikleriyle bunu hak ettiğini düşünen insanlar neden göçmesin?
-
Her ne kadar klasik bir söylem gibi duracak olsa da; bu noktada gençlerimizin de biraz fedakarlık yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Mevcut iktidarın gelişme açık beyinlere ne denli önem verdiği(!) ortada. Fakat bu ülkenin tekrar kendi kendine yetebilmesi için bizlerin mücadeleden kaçmaması, tüm bilgi birikimimiz ve üzerine koyacaklarımızla mevcut düzeni tahrip ederek doğrusunu yaratmamız, oluşturmamız gerekir. Elbette yurt dışına gidilmeli, ilgili meslekle ilgili incelikler, son teknoloji ya da teknikler ile ilgili bilgi alınmalı fakat yetkin düzeye geldikten sonra tekrar bu ülkeye geri dönülmeli. Bu topraklar için kaygılanan biz gençlerin, hiç şüphesiz ülkeyi kendi haline ya da üç beş tane işbilmez insanın kontrolüne bırakıp gitmeye hakkı yok !