PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
Arkadaşlar bugün bir arkadaşım sözleşme imzalamış. Brüt olarak 6.631.37 TL . Netini hesaplayinca tutar 4.800 lere düşüyor. Kimse yanlış anlamasın ama önde gelen hukuk üniversitesilerinin birinden mezunum ve akademik kariyerim hala ve devam etmekte ve sonuç ayda sadece 4.800 lira . Bu bir şaka olmali. Hele ekonomi bu durumda iken. Ev kirası o su busu eee ne kaldi. En azından 1.000 lira daha asagi alirim avukatlık yaparim. Ya da en olmadı Almanya ve Kanada'ya işçi olarak basvurmustum. Oraya gitmeye çalışırım. Ben bu şartlar altında calismiyacagim. Yedekte bekleyen varsa sıram ona gelebilir . Sonra yok neden gençlerimiz orada niye burada. Sen insan gibi bir yaşam kalitesini sağlamaz büyük pastayı kendi aranda pay eder adil olmazsan yakında ülkede bir tane Türk genci bulamazsın. Ayıptır yazıktır günahtır ya. Bir avukat dış ülkede milletin affedersiniz dışkısını temizleyecek isci durumuna geliyor. Bu nasıl iştir. Ayıptır be ayıptır. 23 Nisan da Alman vatandaşı olmak isteyen çocuk haklıymis hem de çok haklıymis.
-
@kuşçubaşı-eşref hocam önce bir sakin olun
O sadece temel ücret
Onun 1/6 si kadar da her ay ikramiyesi var
Yani aylık brüt ucretiniz en az 7700
Bunun yaninda yds niz varsa dil tazminatı eklenir, buna agi eklenir derken, en az 5900 alırsınız yds siz falan -
@kuşçubaşı-eşref bu söylediklerinize ek olarak belirteyim ki kurumda hala uzman yardımcılarının görev tanımı ve birimleri belli değil, ayrıca kurumda 250 kişiyi alacak yer kesinlikle yok, insanlar branşlarına göre değil karışık olarak gruplara ayrılmış durumda. Bu nedenle ben 4 aylık deneme sözleşmesinden sonra sadece sayılı kişilerin devam edeceğini geri kalanlarla sözleşme yapılmayacağını düşünmeye başladım
-
@lawyer1 Yazdıklarınız doğru, yer yok, görev tanımı belli değil, gruplar rastgele, egitim ne zaman belki değil
Ama deneme süreci sonrası sözleşmeleri uzatmamak büyük fiyasko olur, kurumun itibari yerle bir olur, öyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum ben -
@generalgeneral nahsettıgınız durum cok ekstrem bir durum
-
@lawyer1 oyle bir şey olamaz problem yaratmayan herkesin sözleşmesini uzatırlar.
-
@kuşçubaşı-eşref kesin maaş 5939tl. Whatsapp grubunda maaşı yatan arkadaşlar var. Dil tazminatı ile 6215 tl maaş almış. Burada bu kadar kötü konuşmanız özellikle de bilmeden kesin bilgi olmadan ne kadar doğru bilmiyorum..
-
@kuşçubaşı-eşref hocam yanlış bilgiyle çok yanlış yargılara varıyorsunuz ve en nihayetinde gelip gelmeme hakkınız size kalmış bir şey eğer şartlar size uymuyorsa gelmek zorunda değilsiniz.
-
@lawyer1 hocam çok affedersiniz ama en hafif tabiriyle saçmalıyorsunuz. Ne yani koskaca ptt yönetimi genel müdürü ilanı verirken rasgele klavyenin rakam tuşlarına mı bastılar ? Niye gereğinden fazla alım ilanına çıksınlar ki bu adamlar hiç mi düşünmediler sizce? Yani size bu açıklamayı yaptığıma da inanamıyorum böyle bir açıklama yapmam gerektiğini düşünsem aklıma gelmezdi.
-
@Kuşçubaşı-Eşref Bakanlık uzman-müfettiş yardımcılarına göre en az %10-15 fazla maaşla başlıyorsunuz, daha ne istiyorsunuz acaba ? 50 defa konuştuk şurda temel ücret nedir, brüt ücret nedir vs.. hala sözleşmedeki tutarı yazıp 4800 filan diyorsunuz. Bi de böyle atarlı atarlı cümleler, liseli bebeler gibi. Yol, yemek, sağlık imkanları ve maaş... Daha iyi bi iş bulursan durma geç zaten. Avukatlık filan diyor, tee allaam.
2-3 trol kişilik var zaten bu forumda benim fark ettiğim, herşeye atarlı giderli. Çok takmayın arkadaşları.
-
@theserpent @Fanfar23 Hocam PTT ziyarethanesinde herkese yetecek yer var mı? İnsan seçiyorlar mı?
-
@bluephantom Bilgim yok hocam. çok büyük bi yer değil muhtemelen, 25 oda 50 yataklıymış. Hiç gitmedim. Uzun süreli kalınmıyormuş, öyle söylemişlerdi İK’dan. Orada kalmayacağım.
-
@bluephantom en fazla 15 gün kalabiliyorsunuz, ücreti de 55 di sanırım
İl dışından geliyorsanız bile 15 güne kiralık ev kesinlikle bulur çıkarsınız evinize -
@theserpent bu şükür mantığı olduğu sürece bu ülkede hiç bir şey olmaz. Kimse de ses cikarmiyor. Ne acayip bir genelegimiz var. Biat kültüru bu toplumun ruhuna işlemiş. Dünya kadar eğitim al, oku, çabala , didin ve layık görülen ücret ülke ekonomisine göre dalga geçer gibi. Ben burada sadece kendim için bir şeyler demiyorum . Sizler için de aynı durum geçerli . Ayrıca diğer uzman yardımcıları ile kiyaslayip mutlu olmak çok büyük bir yetenek sizi de tebrik ediyorum. Su soruyu sormuyor kimse , yav kardeşim benimle aynı donanımlara sahip kişiler diğer ülkelerde oldukça değerli görülür iken bizler burada ne haldeyiz. Bu arada atarlı atarlı cümleler değil onlar vegerçekler konuşma üslubuna bakılırsa da kimin liseli bebelere benzediği aşikar . Daha fazla uzatmayacagim hem maddi sebepler gereği hem de çalışan uzman yardımcısı profili(bana cevap gelen yorumlarda cook açık) geregi calismiyacagim. Daha neler neler yazılır da ...
-
Tekrar ilan gelir mi PTT uzmanlığı için bilgisi veya duyumu olan var mı?
-
İlanda 50.000 tl maaş vereceğiz dediler de sonradan mı düşürdüler. İşine gelmeyen evrak tesliminde bulunmaz çekilmiş sayılır ne kadar boş insan var . Insanları caydırmaya mı çalışıyor anlayamadım . Art niyet arıyorum.
-
@kuşçubaşı-eşref Hocam öncelikle siz net ücreti yazmışsınız. Üzerine 1/6 düzeyinde ikramiye ekleniyor. İlk ayda elinize geçen net ücret 5940 lira civarı( BES kesintisi dahil). İkinci ay BES'i iptal ettirirseniz 6140-6180 civarı geçiyor. Üzerine dil tazminatı da ekleyin (ki tahminim yds c seviyeniz vardır) 6300 civarı bir maaş oluyor. 6300 lira sizin için kötü mü? Maaş konusu son derece subjektif kötü derseniz onu da anlarım. Ancak malumunuz ülke standartları. Dediklerinizin çoğuna katılıyorum ve ben bu niteliklerde daha iyi pozisyonlar bulurum derseniz saygım sonsuz. Yalnız kıyaslama yaparken öbür ülkeler demişsiniz. Şimdi öbür ülkelerin milli gelirleri vs refah ölçüleri pek çok şey devreye giriyor hocam. Birbirlerine yakın ekonomileri kıyaslamanız lazım. Kaldı ki sizin burda aldığınız eğitimin mütekabiliyeti var mı? Diğer ülkelerde aynı pozisyonda çalışabilecek misiniz? Keşke böyle bir durum olsa. İsyanınızı anlamak kabil ama herkes eldeki şartlar altında en iyisini yapma derdinde. Karşınızdakilere de fazla kızmayın derim. Umarım çok çok daha iyi yerlere gelirsiniz.
-
merhaba Arkadaşlar ben bugün başladım bu ilk 100 2. 100 muhabetI var doğru ama bu 2 grubu içinde sadece genel uzman yardımcıları yok tercüman, avukat da var o yüzden genel 200 icinde olupta henüz tebligat almayan varsa evham yapmasın(bu arada ben ilk grup olarak tebliğ aldım ama 2. grupla başlıyorum)
-
Servis güzergahı ile ilgili bilgi alabileceğimiz kişiyle nasıl iletişime geçebiliriz? Tebligat adresime ulaşmış lakin şehir dışındayım hafta sonu dönüp pazartesi işlemleri yaptıracağım. Şimdiden başlayan arkadaşlara hayırlı olsun.
-
@cxx Tebligatı bugün mü aldınız? Uzman yardımcısı pozisyonu için mi?