PTT uzman yardımcılığı/Genel
-
@mert88 Şimdi izledim canlı yayını, dediğiniz gibi düşünüyolar. Umarım böyle olmaz.
-
@beyhude özetle, ptt'nin daha önce hiç uzman alımı yapmadığını ve ptt katılım bankasını kurma kararından sonra bu alımın planlandığını ve dolayısıyla yeni alınacak uzman yardımcılarının ptt katılım bank bünyesinde çalışacaklarını DÜŞÜNDÜKLERİNİ söylediler. Yani kesin bir bilgi değil anlaşılan ama beni korkutmaya yetti
-
@mert88 nasıl yani gişe derken diyelim ki öyle bankaya aldılar gişe olarak mı alacaklar ben mi yanlış anladım ??
-
Banka varsa ben yokum, özenle ve özellikle kaçtığım yerler bankalar. Tam olarak iş tanımı yapmadan nasıl ilana çıkılıyor, anlamıyorum.
-
@culpain uzmanı gişede çalıştırmak kaynak israfı olur başka alımlar gelecek zaten
-
@culpain Örneğini verdiğim arkadaş Vakıfbank gişede çalışan biri. Kıyaslama olması açısından onun örneğini verdim. Yani Vakıfbank'ta memur (uzman değil), dili olmayan ve alan bilgisi de olmayan biri aylık ortalama 4000 alıyor. Eğer olur da Ptt'ye girebilirsek, bizler gm'de uzman yardımcısı olarak başlayacağız ve alacağımız maaşın da çok farklı olmayacağını zannediyorum. Halbuki bizlerin alan bilgisi + yabancı dilimiz var. O yüzden Ptt, alımını yapacağı kişileri nasıl bünyesinde tutacak diye sorgulamıştım.
-
@mert88 kesinlikle cok haklisiniz isin icine bankacılık terimi bile girince korkuyorum . mulakatta ilk eleneck olanlardan biri de ben olabilirim zira bankadan istifa ettim. Bakalim ptt elinde eleman tutabilcek mi ki hic sanmiyorum bankacilik isteyen banka sinavlarina girerdi ziraat halk vakif varken ptt katilim adi altinda calismak biraz tuhaf kaciyor bir de 70yds:yokdil istiyor vay arkadas. Mufettislik olsa amenna.
Genel mudurluk olur biraz olsun rahat ederiz diye tercih edip sinava girdik yarin obur gun bankalarla hasir nesir olursak oturup aglarim
-
@mert88 Forumda ptt çalışanı maaşı hakkındaki yazıda uzmanın 4650 civari alacağı söylenmiş. Aslında bildiğim kadarıyla uzmanların maaşı böyle, ben arkadaşınızın gişede çalışıp 4000 almasını ilginç buldum baya yüksek geldi.
-
Benim arkadaşımdan duyduğum da ptt katılım bankasi projesi krizle birlikte rafa kalkmış
-
@keynes-baba Bizi de rafa almasınlar
-
Bana da gişede çalışan arkadaşın maaşı yüksek geldi ve kıyaslama onun üzerine olunca kısa süreli kafa karışıklığı yasadim
-
@alageyik08 aynen mayistan beridir pesinde koşuşturuyoruz en azindan is tanimi belli olaydi nereye başvurduğumuzu bilseydik
-
@beyhude gundemin hizina yetisemiyorum:)
-
@b-ays Gerçekten banka konusunda şüphe bile olsa başvurmazdım. Ne diyeyim artık, hayırlısı olsun. Bu gidişle evet PTT elinde adam tutamaz. Zaten mülakat da geç zamanda olur bana kalırsa, o zamana kadar insanlar başka kurumlara yönelmeye başlar.
-
@alageyik08 Hocam haklısınız da rekabet ve kvvk sınavına girdim ikisi de çok kötüydü. Ptt ye sevindim baya onda da böyle şeyler olunca insan üzülüyor.
-
@beyhude aynen inşallah bizde rafa kalkmayız. Arkadaşın dediğine göre eskiden müdürlerin şeflerin yaptığı işleri yapması olasiymis. İlk kez alınan bi kadro olduğu için onun da pek fikri yok
-
@keynes-baba hocam arkadasiniz ik dan biri mi . Yani en cok onlarin fikri vardir ne olacagimiz konusunda
Saka bi yana cidden sevindim rafa kalkmasina -
Keşke insan kaynaklarından olsaymış ama değil. Bende sevindim inşallah dediği gibi olur.
-
Peki kurum 200'den az uzman yardımcısı alabilir mi ?
-
@beyhude Vakıfbank'ta yılda 3 veya 4 kere çift maaş veriliyor. Üstüne primler ve yanlış hatırlamıyorsam kar payı da veriliyor. Yıl boyunca hesabına yatanları 12'ye böldüğünüzde 4000 civarı bir miktara tekabül ediyordu. Diğer bankalarda maaşlar daha düşüktür muhtemelen ama bu arkadaşım büyükşehirde de çalışmıyor. Küçük yerleşim yerleriyle, büyükşehirlerin arasındaki hayat pahalılığını da göz önünde bulundurmak lazım.
Bu rafa kalkma meselesi ne derece doğru bilemiyorum ama benim hayalim stresten uzak ve orta halli bir yaşam sürmekti. O yüzden bankacılığı istemedim. Ama ptt katılım bank gibi bir gol yersek çok üzülürüm.