Mutlaka Seyredilmesi Gereken Tiyatro Oyunları
-
@plansız, içinde söyledi: Mutlaka Seyredilmesi Gereken Tiyatro Oyunları
@norules Mehmet Akif'e biletim vardı, bu kötü oldu bakalım nasıl bir oyun.
Oyunu izledim. Oratoryo, müzikal, geleneksel tiyatronun harmanlanmış hali gibiydi. Ben beğendim, vaktiniz varsa izlemenizi tavsiye ederim.
-
Mutlaka diye başlayan yazıyı 'mülakatta' diye okuyorsam tamamdır, pırıl pırıl sıyırmışım.
-
@keciburcu :)) bir örnek de benden "hancı" diye başlayan bir tabela var sürekli "yancı" diye okuyorum bir değil iki değil :)) durup dururken mekandan soğudum
-
Guguk kuşu tiyatro oyunu kesinlikle filminden daha iyi. 4-5 sene önce izlemiştim.
-
@plansız tabi zevkler ve renkler tartışılmaz hocam ama ben senaryoda açıklar gördüm örneğin arkada slayt gösterisi gibi bir şey yapmışlar orda afyon yazıyordu ve mehmet akif ben bi dersaadete gidip geleyim diyordu ve aynı sahnede geri geliyordu, ben bu ve benzeri açıklardan dolayı beğenmedim açıkçası oyunu.
-
Bu ara bu başlıkta hiç hareket yok. Yok mu son dönemlerde güzel bir oyun seyreden. Ben bu ara tiyatroya gitmek istiyorum, gitmişken güzel bir oyuna gideyim.
-
@Antimülakat hocam Bursa Devlet Tiyatrosu'nda izlediğim "Bana mastikayı çalsana" adlı oyunu tavsiye ederim iki perdedir ama çok eğlencelidir, oyun sadece Bursa'da değil sene boyunca çoğu ilimizde oynanıyor, şehrinizde denk gelirse izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca Üçkağıtçı adlı oyunda iyiydi devlet tiyatrosunda ekim ayında oyunlar başlıyor programa bakın bunlar varsa izleyin derim.
-
Ankara için gitmeye değer diyebileceğiniz önerisi olan varsa sevinirim.
-
@SRPR hocam ekim ayı oyun listesi ama sadece ilk altı günlük programı açıklamışlar iletişime geçerek aylık programı öğrenebilirsiniz bence, daha Bursa'da oynanmadı ama Moliere cimri oyununun iyi olduğunu duymuştum onu tavsiye edebilirim yorumlar üzerine
http://www.devtiyatro.gov.tr/DevletTiyatro/genelprogramlar/?bolge=1#gameListSection -
@jsm eyvallah hocam. Telefonuma kaydettim önerinizi. İlk fırsatta gitmeye çalışacağım. Siz takip ettiğiniz ve beğendiğiniz oyunları bu başlıkta da yazarsanız memnun oluruz.
-
@Antimülakat rica ederim hocam izledikçe başlığa yazarım canlı tutalım başlığı
-
Ankarada son tango ve rumuz goncagül oyununu tavsiye ederim. İzlediğim en güzel oyunlardandı. İstanbulda yaşayanlar içinde Haluk Bilginer’in Kral Lear’ı canlandırdığı hamlet oyununun methini çok duydum. Ona gidebilirsiniz. Ben de Ankara’ya geldiğinde gitmeyi düşünüyorum. Geçen sene Ankarada Agatha Christie’nin kitabından uyarlanan bir oyun vardı. O da bayağı iyiymiş
-
Siyahlı kadın adlı oyunu da öneririm
-
@jsm @sim Açık söylemek gerekirse tecrübeli ve düzenli bir tiyatro izleyicisi değilim. Yeni bir tiyatro izleyicisi adayıyım şu anda. Denk gelirse bir arkadaşımla gitmeyi düşünüyorum.
Daha önce tecrübem olmadığı için aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum. Bazı oyunların ilk oyun biletleri tükenmiş durumda. Daha sonraki bölümlerini izlesek sıkıntı olur mu acaba? Konu bütünlüğü, oyunun anlaşılırlığı ve oyundan zevk alma açısından soruyorum. Yoksa bir oyunu mutlaka ilk bölümden itibaren dizi gibi kaçırmadan izlemek mi gerek? -
@SRPR bölüm şeklinde oynanan tiyatro oyunlarını ilk defa duydum hocam tam bir bilgim olmadığı için net bir şey söylemem ama bütünlük için sırayla izlenmesi daha mantıklı geliyor aklıma
-
@SRPR ben de ilk defa duydum. Eğer öyle bir oyun bulursanız buraya da yazar mısınız? Biz de izleyeyelim. Anlama açısından üstteki arkadaşa katılıyorum.
-
-
@SRPR estağfurullah hocam olur mu öyle şey hepimiz her gün yeni bir şey öğreniyoruz
-
Süper Lig. Müthiş bir tiyatro bence...
-
Konya'da da epey oyun geliyor. Evlatcazım biraz büyüse de gidebilsek. Zenginin mutfağı oyununa giden oldu mu? Şener Şen gibi usta bir oyuncunun bu kadar yakınından ustalığı izlemek çok özel bir anı bırakabilir. Bu sene aklımda tek kalan oyun o oldu. İnşallah seneye de gelir de gideriz.