2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
Yeni mezun biri olarak buralardaki en tecrubesizlerden biriyim. Bu sınavı sırf çalışmamın karşılığını almak için girdim en azından aileme kendimi yazılı sınavı kazanacak kapasitede olduğumu ispat ettim. Çok şükür ailem anlayışlı ben çalıştım gerisi nasip deriz, çekiliriz. vatani görevimi yapıp ticarete atılacağım gördümki bu sular bizim boyumuzu aşacak.
-
@metinoktay, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@mülkiyemüfettişi, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@metinoktay şuan mv. Kendisi alâ alâ
Olsun be .ne olacak ki.haketmiş kazanmış sınavı helal olsun. mv yim zaten diyip bosver memiş .belliki vizyonu var.Neyse artık zaten hepimiz referans kısmına zoraki bakacaz açıkçası .Sonuçta Allah ne derse o olacak.sınav açıklanmadan önce de dedim.benim için önemli olan sağlık huzur.sınavı kazanamamak elbet üzecek. Şöyle diyim ilan geldikten itibaren nihai liste açıklanana kadar ki 7 8 aylık süreç bizi çok ama çok yoruyor .günümüzün nerdeyse Tamamını sınava calismaya düşünmeye ayırıyor ve sonuç olarak yipraniyoruz .ama gün geliyor kimi seviniyor kimi üzülüyor .kazanana kesin hayirli oldu diyebilme şansımız var mı? Ya da kaybeden icin hayırlı olmadığını nerden bilecez.Bunlarin cevabını Allah bilir başka da kimse bilemez.ortada maddi olduğu kadar ruhani de bir gerçek var.biz kazansak da kaybetsek de hayırlısını dileyelim.
Kulun hesabı basittir hocam Allah'ın hesabı bu dünya ile saklı değildir. Allah ne derse o olacak lakin bu demek değildir nihai listedeki 100 kişi de külli irade ile oldu. Bunu ayırt etmek lazım. Bunları derken tekrar ekleyeyim ben ilk 100'de olmadığım için kendimce kesinlikle "bu mesleği hak ettim" falan demiyorum. Benim kişisel ölçütüm sınavı kazanan ilk 100 kendini ifade edebiliyor, mülakatta sorulan soruları biliyor (ki bilir.) ve pek tabii devletine milletine bağlı bir insansa bu mülakatı geçebilmeli. Ben elenmeyi kabullendim lakin bu demek değil nihai listedeki 100 kişi de hak ederek girdi. Açık olmak gerek bazen ben samimiyetsizliği sevmem.
-
Öncelikle kısmetten öte köy yok kim ne derse desin... varsa kısmette bu makam.. yelden yemenden gelir.. birileri bir şekilde vesile olur... yoksa kısmette en temel baba adam bile çözemez işini ne gelir elden... henüz kıyıya kim çıkacak belli değil... bize düşen komisyon önünde en sağlam şekilde durmak ve yazılı da olduğu gibi bu mesleği istediğimizi en ısrarcı şekilde göstermek ve ispat etmek... ötesi kısmet.. elimizden bir şey de başka gelmiyorsa elimizden gelenin en iyisini etmekten öte edeceğimiz Yok
-
@metinoktay yanlış anlattım galiba hocam , sınavı kazanan mv. Değil , mv. Olan fevzi berdibek büyük ihtimal akrabası ikiside bingöllü.
-
@refik-soydam Ahmet kardeşim sen trabzonun neresindensin sizin ilçe sonradan mı bağlanmış Trabzona?
-
@hasbayburtlu 1991 gibi bağlandı;) sonradan sayılabilir mi;)..
-
@refik-soydam Sayılır tabi sen ondan hala mülakat başlığındasın sizi tam kabullenmemişler
-
@hasbayburtlu başta yazıyım madalyonun diğer yüzünü çevirmeye çalışırsanız... şiddetle görmemezlikten geleceğim.. çünkü o yüzü görenin buralarda pek işi olmaz... bunun İÇİN buralarda pek de hedef odaklı konuşmalar olmaz.... yoksa sizle pek de farklı düşünmüyoruz,, ama bazen görmek en azından mülakat anına kadar sağlıklı olabilir,,,,
-
@refik-soydam dur kardeşim bir şey çevirdiğim yok aman
-
@hasbayburtlu o tarakları pek sevenlerden değilim... ha illa o Taraktan geçen kumaş lazım derlerse... Allah'a şükür o bezden kumaşlarda fazla uzak değil.. yapacak da bişey YÖK;(
-
@refik-soydam Hakkında ve hakkımızda hayırlısı olsun inşallah espri yapayım dedim sadece o muhabbetlere hiç girmem. Girmeyeyim diye kendimi yasaklattım ben
-
@hasbayburtlu bazen hayat böyle şey sunar insana bakarsın sonraki sınavda Bayburtlular o kısımda madalyada olur,.... konjektür teorisi iktisadın önemli temel taşlarından olsa gerek.... fazla tersine kazıdığım için de olabilir ilçenin pek suçu olmayabilir;)
-
@refik-soydam Allah bir devirde değil her devirde hakkıyla Kazananlardan eylesin bizleri inşallah. Yoksa gördük devir bir döndü mü tersine maazallah
-
Arkadaslar ben sunu merak ediyorum...Simdi bu ilk 100'un hepsi referansli mi? Eger oyleyse 100'u de referans olarak bir Bakan bulmuyor sanırım..Bir mv bile bu isi cozebiliiyor mu yani hayret..
-
@murky, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@metinoktay, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@mülkiyemüfettişi, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@metinoktay şuan mv. Kendisi alâ alâ
Olsun be .ne olacak ki.haketmiş kazanmış sınavı helal olsun. mv yim zaten diyip bosver memiş .belliki vizyonu var.Neyse artık zaten hepimiz referans kısmına zoraki bakacaz açıkçası .Sonuçta Allah ne derse o olacak.sınav açıklanmadan önce de dedim.benim için önemli olan sağlık huzur.sınavı kazanamamak elbet üzecek. Şöyle diyim ilan geldikten itibaren nihai liste açıklanana kadar ki 7 8 aylık süreç bizi çok ama çok yoruyor .günümüzün nerdeyse Tamamını sınava calismaya düşünmeye ayırıyor ve sonuç olarak yipraniyoruz .ama gün geliyor kimi seviniyor kimi üzülüyor .kazanana kesin hayirli oldu diyebilme şansımız var mı? Ya da kaybeden icin hayırlı olmadığını nerden bilecez.Bunlarin cevabını Allah bilir başka da kimse bilemez.ortada maddi olduğu kadar ruhani de bir gerçek var.biz kazansak da kaybetsek de hayırlısını dileyelim.
Kulun hesabı basittir hocam Allah'ın hesabı bu dünya ile saklı değildir. Allah ne derse o olacak lakin bu demek değildir nihai listedeki 100 kişi de külli irade ile oldu. Bunu ayırt etmek lazım. Bunları derken tekrar ekleyeyim ben ilk 100'de olmadığım için kendimce kesinlikle "bu mesleği hak ettim" falan demiyorum. Benim kişisel ölçütüm sınavı kazanan ilk 100 kendini ifade edebiliyor, mülakatta sorulan soruları biliyor (ki bilir.) ve pek tabii devletine milletine bağlı bir insansa bu mülakatı geçebilmeli. Ben elenmeyi kabullendim lakin bu demek değil nihai listedeki 100 kişi de hak ederek girdi. Açık olmak gerek bazen ben samimiyetsizliği sevmem.
Çok sınava girdim ve hepsinden de elendim.bu sınava 3.kez girişim. Farkındayım dediklerinizin.yazma sebebim aksam oluşan karamsarlıği ufak da olsa dağıtma isteğimdi.başka bişey değildi.
-
Mülakat işini eğlenceli hale getirmek istiyorum. Yarın mulakata kalan kisiler arasindan 100 kisilik bir liste hazırlicam. İşin sonunda bakalım yüzde kaçını tutturacam.
-
@refik-soydam Tam da konjonktür teorisi muhabbetinin üzerine mülakat komisyonunun üçte ikisi gece yarısı ani bir kararname ile değişiyor bakalım rüzgar ne yöne esmiş
-
@hasbayburtlu Ekrem bey zati makam olarak yoktu da Ömer bey ilginç;) konjonktür teorisi işte;)
-
sabah karsi yayınlanan valiler kararnamesinde usak valiliğine felsefe öğretmeni funda hanım atanmış.yeni sistemde bunları çok sık göreceğiz galiba
hayırlı olsun -
@rhadamanthus, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Arkadaslar ben sunu merak ediyorum...Simdi bu ilk 100'un hepsi referansli mi? Eger oyleyse 100'u de referans olarak bir Bakan bulmuyor sanırım..Bir mv bile bu isi cozebiliiyor mu yani hayret..
Evet, hepsi referanslı. Kaymakamlık, referans işinin Evereset'idir. MV referansı maalesef yeterli değil. En azından geçen seneki 100 Kişilik listeye bakarsak, açık ara Rize ve Trabzon ağırlığı vardı. Mülakata gelince, formalite ...
Kısacası, emeğinizin karşılığını almak için, referans olayının minimal olduğu mesleklere yönelebilirsiniz, eğer sağlam referansınız yoksa. Vergi müfettişliği, Sayıştay denetçiliği, Devlet Gelir Uzman yardımcılığı ve benzerleri de en az kaymakamlık kadar prestijli mesleklerdir. Referans olayı bu meslekler de zor işler.