Temmuzdan bu yana aklimizin hep bir köşesinde yer edindi bu sınav. Ders çalış,sinava gir,sonrasında puani bekle sonra mülakatı bekle derken asıl bekleyiş buydu .meslek zor ve çok üstün olunca bu bekleyişler naza çekilebiliyor. Şimdi açıklansin diye sabırsızlanıyoruz ama bugünleri de arayacak aramizdan 272 kişi .en azından şu an resmiyette kaymakam aday adayiyizolumsuz senaryoyu canlandırıyorum kafamda sonrasinda çok üzülmemek için kendimi avutuyorum ama öyle böyle bir kayıp olmayacak maalesef .ilerde yasarsak ve daha iyi bir konumda olmazsak hep ah edecez .bütün bunları bile bile sınava girdik .hele benim gibi Son sınav olarak gören arkadaşlar için daha zor olacak atlatmak ama elden de bir şey gelmeyecek .neyse bekleyelim görelim mevlam neylerse güzel eyler. Gecen senenin aciklandigi günki burada yazilanlara baktim .kahkaha attigim bir kac yazi vardi (fcrealgdp nickli kardesimizin "arkadaslar ben dobrovskı "demesi epey güldürdü .sanırım dogru olan da sonuc ne olursa olsun bu türden bir karsilama olacak. Artık Son günlere geldik .az çok bu aralar aciklanacagini tahmin ediyorduk .bu hafta bitmezse haftaya biter diyorum şahsen .şimdiden herkese güzel günler dilerim.
metinoktay
@metinoktay
metinoktay tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
-
RE: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar .ilanın ve sınavın herkese hayırlı olmasını temenni ederim. Son yönetmelik değişikliğinden sonra yeni bir tartışma konumuz daha olmuş maalesef .hangi bölüm direk sınava girer hangi bölüm denklik almak zorunda gibi kafa yoran bir husus var. Ekonometri mezunuyum ben. Denklik konusunda, arkadaşlardan bazilari aldıkları olumsuz cevabı paylasmislar burda sağolsunlar yardımları için .gerci olumlu cevap gelmis olsaydı da ben artık girmeyecektim. Son 3 sinavı geçip mülakatlara takılan biri olarak naçizane tecrübelerimi paylaşmak isterim özellikle hangi kaynaklardan çalışmak iyi olur konusunda: iktisat için Erdal ÜNSAL'ın kitapları tek başına yeter de artar bile hatta ekonomi bilgisi için de genel kültür olarak çok işinize yarar. Anayasa ve idare hukuku alanında da themisi öneririm. Bu iki ana dersi bu kaynaklarla hemen hemen halledersiniz, hem okuması da yormaz zevklidir. Dediğim gibi iktisat idare ve anayasa bu sınavın neredeyse yüzde 70 lik bir kısmı .bu alanlar sağlam çözülür ise sınavın çoğu gider azı kalır .geriye kalan kısımlardan da türkçe ve tr ekonomisi eşit ağırlık sahibiler. Onlari da az hasarla atlatırsiniz inşallah sınavı kazanmış sayilirsiniz. Turkce için kendinizi fazla yormayın. Ben hiç bakmamistim bile .zaten hepiniz üniversite sınavından başlayarak kpss vs. Gibi sınavlarda türkçeye aşina olmussunuzdur. Ha yine de vaktiniz kalırsa dil bilgisine (yazım kuralları, imla hatalari , noktalama işaretleri vs. Gibi konulara bir bakin) 2 soru fln dil bilgisi geliyor gerisi paragraf sorusu zaten. Tr ekonomisi için yasin çoban artık kültleşti. Onun kitabı da okuması zok zevkli. 2 3 günde bitirirsiniz. Fazla uğraşmayın derim başka kitaplarla zaman kaybedersiniz .hem piyasadaki tüm tr ekonomisi kitaplarını okusaniz bile bu alandan çıkacak sorular için garanti alamiyorsunuz. Gidip alakasız bişey sorma ihtimalleri çok yüksek .bir idare hukuku ya da anayasa gibi nerden soru gelebileceği kestirilmiyor. En azindan 1 kaynak okursanız bir aşinalik olur. Direk bilgi sorulmazsa akıl yürütme şansınız olabilir . kitabin faydasi mutlaka olacaktir, en azindan cikacak 5 6 sorunun 2 veya 3 unu yaparsiniz .gerisi de şans artik. İnsan hakları da tr ekonomisine benzer şekilde hatta daha ongurulemez.ben bu alana da çalışmıştım 1 kaynakdan ama sınavın birinde hiç ise yaramazken diğerinde 2 soru felan yapabilmistim .kısacası insan hakları da osym nin insiyatifinde. Bu kısımda tr ekonomisi gibi en fazla 2 günde halledilir .belki soru çözmek işinize yarar ama. Geçen sene yanılmıyorsam anayasa hukuku alanından bir iki soru insan haklari alanına girmişti .temel hak ve hürriyet alanıydı galiba. Bir de genel kültür olarak lahey sorulmustu. Şans lazım bu alanda. Çok derine inmenizi tavsiye etmem. Avr. İnsan hakları mahkemesinin teşkilat Yapısı yargılama usulleri ,BM insan hakları sözleşmeleri vs. Bakmıştım .işinize yarar belki bunlardan sorarlar bu sene. Bunların disinda geriye bazı kanunlar kalıyor .idare hukuku özel mevzuat dediğimiz .mesela dilekçe hakkı kanunu, bilgi edinme kanunu ,jandarma kanunu ,kamu denetçiligi kanunu, insan hakları ve eşitlik kanunu vs. Bu konular da idare ve anayasa çalışırken karşınıza ister istemez çıkacak zaten .belli bir yol katedmis olacaksınız .ama mutlaka mevzuat gov.tr. den bu kanunları okuyun. Hepsi kısa kısa genelde .jandarma hariç. Mahalli idareler kanunlarina da ( belediye ,büyükşehir bekediye, il ozel idare vs.) idare hukugu calisirken calismis olacaksiniz otomatikman ama yine de idare calisirken bu konulara geldiğinizde mutlaka kanunlarını da açın ve koordineli gidin. Themisi önerme sebebim de tam burada önem kazanıyor .kanunları açmadan bile bayagi yol alıyorsunuz ama konular sırasıyla güzel ve akıcı ilerledigi ve okuyanı yormadigi için kanunlari da aynı anda konu başlıkları ile okuyorsunuz. Misal belediye meclisinin görevlerini kitaptan okurken kanunu da bir yandan açın ve beraber okuyun .böylece hem daha iyi çalışmış olursunuz hem de 2.kez calismaya gerek kalmaz. Akla daha iyi yatar. Bir de 2017 anayasa degiskliginden sonra özellikle CB teşkilatında oluşturulan birimlerin kimlerden olustugunu, görevlerinin neler olduğunu ,hangi kurumun nereye bağlandığını mutlaka bilin. Mesela politika kurulları ofisler fln kuruldu .bunları iyi öğrenin .yeni seçim kanunlarina mutlaka bakın . Diyeceklerim bu kadar .bir de sınav süresi hayli hayli yetiyor merak etmeyin. Allah yardımcınız olsun arkadaşlar .
-
RE: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Birincinin puanını 100 e tamamlayıp bulunacak katsayı üzerinden yapılacak değerlendirme sıralamada zaten hiçbir şeyi değiştirmiyor sadece 400 kişilik Liste dolmamış ise 70 altında olanlara yarar. 400 kişi 70 ı geçmiş ise o hesabin da bir önemi kalmıyor. 1 net 1 puan ha vay be. Alanın kendi içinde bile puan farklılığı olması gerekirken tarih ile idareyi bir tutanlara selam olsun
-
Listede dikkati çeken bir nuans var ki bence olayın özeti niteliginde. 72 nete kadar ki kısımlarda fazla kişi yok.mesela 73 ve küsür yapan 10 kişi ,74 ve kusur yapan 8 kişi ,75 ve kusurat olan 6 kişi felan ama 72 den sonra olay yavas yavas netlesiyor. 72 ve kusuru olan aniden 17 kişi oldu .71 ve kusurati olan yine aynı şekilde 17 den fazla .kopma 72 netten aşağı doğru oluyor.yani tesaduf olamayacak kadar matematiksel bir şey bu.72 e kadar belli bir bantta 5 6 kişi varken birden 15 kişi üzerine çıktı. Bu netler bence geneli de kapsıyor çünkü burdaki arkadaşlar daha önce dediğim gibi bu sınava defalarca giren kişilerin yoğun olduğu bir yer ve istatistiki olarak sınavın yüzde 70 ı kadarini doğru yansıtır diyebilirim.geçen sene ilk 750 de olan çok kişi vardir burda.tecrübe faktörü bu sınav için çok önemli.aslında geçen seneki mülakata kalan ya da yaklaşan arkadaşlarımızın netlerine bakarak bir cikArım da yapabiliriz. Ben geçen sene 333. Olan biri olarak bu sınavda 70.75 net yapabildim.gördüğüm kadarıyla geçen sene iyi olan arkadaşlarımız da bu civarlarda dolaşıyor. Yukarıda Liste üzerinde yaptığım analize dönersek belliki 73 ve üzeri olan arkadaşlar rahat rahat mülakata kalacak gibi.yani 73 ve üzeri yapan herhalde ilk 150 e girer bence.geriye kalan 250 ve arti bir 5 10 kişi için yığılma 72 68 net arası olacak.hayırlısi artık valla analiz yapmak çok güzel oluyorekonometriyi özlemisim
-
@olursaekime, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@ese03, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@memurist 1,16279 gibi bişeye tekabul edecek(1.arkadaş 86 net)
72 net yapan 83.66 puan yapar ki test sınavı icin çok ciddi bi puan . Bu sınav yüzeysel sorularla dolu klasik sınavda bile 81 le kapadı . Biraz fazla karamsar olmuyo muyuz ? 70 netle kapatır bence
Puan olarak tahmin yapmamız bence de daha mantikli gerçi puan hesabını şu an tam bilmiyoruz ama geçen senelerde genel itibarıyla 77 80 puan arasında kapatıyordu. Geçen sene bile 80 kusur ile kapatmıştı havadan puanlara rağmen. Bakalım artık bazen çok fazla kapılıyoruz bu işe sanki.her şeyin başı sağlık lafı şu an bize normal bir teselli gibi geliyor ama hakikaten öyle. Yani ne olursa olsun ister kazanalım ister kazanamayalım üzüntüye de sevinci de fazla abrtmamak lazım. Bu dünya işleri hep bizi oyaliyor .geçen sene mülakata kaldığımı öğrendiğim gün komşumuz daha 32 yaşında trafik kazasında vefat etmişti. Bir an düşününce hayat çok garip cidden.sen sevinirken başkası kahroluyor .ne bilim valla demem o ki fazla didiklemeden geçiştirmek.
-
@y-oguz90, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@ese03 hocam trollere boyle cevaplar vermek onlari mutlu eder buna hic kimse cevap vermemeli yokmus gibi davranilmali. Ve sanirim bu kisi ayni kisi surekli mail alip uye oluyor,banlaniyor, ip ban yiyince de yapiyodur bir seyler. bunun hevesini kirmak icin kimsenin buna cevap yazmamasi gerek, kendiliginden sikilip gider.(klavyem ingilizce kusura bakmasin)
Parantez içindeki açıklama kismi yardi
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Çok ama çok uzun bir aradan sonra peş peşe sınav kaybetmeye başlamışşak eğer bu maratona nokta koymaya yaklaşmışız demektir ... 6 seneden beri mülakatlarda eleyenlere mi kızmak gerekir yoksa son kaymakamlık sınavını çok ufak bir farkla kaybeden kendime mi kızma gerekir bilemedim , kendime kızmayı tercih ediyorum ... aslında yazmayacaktim ancak birçok arkadaş mesaj çekmiş sağolsun ... kazanamadım, cok ufak bir farkla gitti ... ama can sağolsun bu sefer mulakatta degil bizzat kendim yüzünden kazanamadım,demek ki haketmemişim ...
Bu sınavı kazanan birbirinden başarılı sizleri tebrik ederim .. Allah en çok hakeden 100 kişiye bu güzel makamı nasip eder ınsallah ... sağlıcakla ...Geçmiş olsun kardeşim sıkma canını .şahsen merak ettiğim kişiydin. Yazmayınca forumda oluşan havanın verdiği huzursuzluk nedeniyle bekliyorsun sanmıştım .Daha önce bir çok mülakata girmissin ki bu mulakatların sınavına bile çoğu kişi cesaret edip girmiyor. Bu mesleklere girmek için elinden gelenin fazlasını yapmışsın cogunu geçmişsin. Bu demektir ki fazlasıyla iyi yerleri hakediyorsun. Hiç merak etme gün gelecek karşılığını alacaksın. Bu sınav en ufak bir hatayı bile affetmeyen bir puanlama ile hesaplandı o yüzden haketmedigini düşünme .sınav anında olmaması gereken ufak bir konsantre kaybı olmuş .İlerleyen zamanlarda diğer sınavlarda halledersin insallah hiç merak etme.sıkma canını
-
@kaya87, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@refik-soydam bunu anlatmaya calisiyoruz ama arkadaslarin hosuna gitmedigi durumlar oluyor ayni durum kaymakamlikta da olucak insallah fazla uzulenimiz olmaz.
Kardeş yanlış anlamada yani her iletinde insanlara yüksek olacak boşa heves yapmayın demek için farklı farklı cumleler kurmana gerek yok anladık .sen tahminini yapıyorsun kendi hesabınca bizlerde yapıyoruz .yüksek kapatacak diyene kimse bişey demiyor mesele burda .neden insanlar kiziyormus gibi bir ruh haline girdin.yüksek kapatacaksa kapatsin sorun nedir.sınavı kendi içinde değerlendirip bu sonuca varmanı anladık da guy sınavıyla bu sınav arasında nasıl bir korelasyon kurup sonuç elde ediyorsun .her sınav farklıdır.o sınava kpss için çalışan biri girip 70 üzerine rahat rahat çıkar. Kaldı ki o sınavların cevapları da açıklanmadı bu sınav gibi.yani ortada doğru sayılarının netliği bakımından bile benzerlik yok.o sınava giren adam kendince bu kadar net bekliyorum diyor burda ise cevaplar açık seçik. Herkes 1 2 soru hariç ne yaptığını biliyor.bizler 80 puana gelebilir derken umut mu dağıtıyoruz?onceki sınavların hepsi o civarlarda kapamış bu sınavın onlardan yukarıda kapaması için olağanüstü bir sebep varda biz mı bilmiyoruz
-
@wagner06, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ösym nin verdigi cevapta son iki cümle birbiriyle çelişiyor.
- Cumle: Ham puanlar toplanarak 100 tam puan üzerindenden sınav puani hesaplanacak
2.cumle: ham puanlar (net sayisi)=sinav puani
Sayet ikinci cumle gecerli ise, Sınav puani icin neden ham puan uzerinden sinav puani hesaplanacak.
Galiba ham puan dedikleri test test netler. Türkçeden diyelim 10 doğru 2 yanlış var 9.5 net yapar bu da türkçe testi için ham puan oluyor. Sonra diğer testlerin hamlari ile toplanıp sınav puani hesaplanıyor. ham puan /sınav puani ayrımı normal de 1 soru 1 puan tarzı ya da 1 net 1 puan sınavlarında olmaz sapma olan sınavların tabiridir ama bakalim artik. Ne demiş ünlü düşünür ;çıktım armut ağacına yedim hamini maminiyersiz oldu ama ne yapayim
- Cumle: Ham puanlar toplanarak 100 tam puan üzerindenden sınav puani hesaplanacak
-
Son gunlerde sanal alemde moda olan esprili bir görsel var;"çok şükür kötü günler geride kaldı ,simdi sırada daha kötü günler var" diye. Bizim içinde 2 eylülden bu yana devam eden stresli günler çok şükür geride kaldi simdi daha stresli günler bizi bekliyor.hele perşembe gunu sabah 10 dan sonra durumu kritik olanlarımiz için Allah yardim etsin.Sonuca bakıp üzülmek de var sevinmek de ama ne olursa olsun sonu hayırlı ve sağlıklı olsun.Günlerce soruları ,puan hesabını ve tananin kaç olacağını istişare ettik.Artık son söz en yetkili ağızda .Burda yazıları ile kişilik analizi yapabildiğim ve sonuç olarak bu meslekten daha fazlasını hakeden kişileri tanımak şahsım adına artı oldu.hepimizin kazanmasını elbette dilerim ama maalesef bazılarımız üzülecek. Benim gibi bu sınava en fazla bir kere daha girebilecek veya Son defa girenler hariç kazanamayan arkadaşlar umutlarını ve azimlerini kaybetmesinler.Unutmamak gerekir ki her sınav bir tecrübedir.kaybederek kazanmayı ogrenirsiniz.Onemli olan hayırlı olması. Şimdiden mülakata kalacak arkadaslara başarılar dilerim.
metinoktay tarafından gönderilen son iletiler
-
Bu arada soru çözerek mi çalışmak iyi yoksa konu ağırlıklı mi çalışmak iyi hususu ise kisiye özel bir mevzu arkadaşlar. Ben gerçekten bir soru ya da deneme bile çözmeden girmiştim. Benim çalışma şeklim ile bir başkasının ki bir olmayabilir .kimine de soru çözmek iyi gelir .o konu da bişey diyemem .benim pek vaktim de olmuyordu zaten soru çözmek için .konulara iyi çalışinca soru çözmeye gerek duymamistim ama son girdiğim 4 5 yıllık sinavlarin ki kpss de dahil hepsinde aynı yolu izledim. Bu farklı bir yol .siz kendinizi daha iyi bilirsiniz .nasıl iyi çalışıyorsaniz öyle devam edin. Birden strateji degişmeyin. Kalan 2 aylik süre de eğer konulara asinaliginiz var ise gün de 3 saatlik çalışma ile yeter. Bir 20 gün fln iktisat 20 25 gün idare anayasa kalan günler de diğerleri için yeter bence ama konular daha önce çalışılmış ise.
-
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar .ilanın ve sınavın herkese hayırlı olmasını temenni ederim. Son yönetmelik değişikliğinden sonra yeni bir tartışma konumuz daha olmuş maalesef .hangi bölüm direk sınava girer hangi bölüm denklik almak zorunda gibi kafa yoran bir husus var. Ekonometri mezunuyum ben. Denklik konusunda, arkadaşlardan bazilari aldıkları olumsuz cevabı paylasmislar burda sağolsunlar yardımları için .gerci olumlu cevap gelmis olsaydı da ben artık girmeyecektim. Son 3 sinavı geçip mülakatlara takılan biri olarak naçizane tecrübelerimi paylaşmak isterim özellikle hangi kaynaklardan çalışmak iyi olur konusunda: iktisat için Erdal ÜNSAL'ın kitapları tek başına yeter de artar bile hatta ekonomi bilgisi için de genel kültür olarak çok işinize yarar. Anayasa ve idare hukuku alanında da themisi öneririm. Bu iki ana dersi bu kaynaklarla hemen hemen halledersiniz, hem okuması da yormaz zevklidir. Dediğim gibi iktisat idare ve anayasa bu sınavın neredeyse yüzde 70 lik bir kısmı .bu alanlar sağlam çözülür ise sınavın çoğu gider azı kalır .geriye kalan kısımlardan da türkçe ve tr ekonomisi eşit ağırlık sahibiler. Onlari da az hasarla atlatırsiniz inşallah sınavı kazanmış sayilirsiniz. Turkce için kendinizi fazla yormayın. Ben hiç bakmamistim bile .zaten hepiniz üniversite sınavından başlayarak kpss vs. Gibi sınavlarda türkçeye aşina olmussunuzdur. Ha yine de vaktiniz kalırsa dil bilgisine (yazım kuralları, imla hatalari , noktalama işaretleri vs. Gibi konulara bir bakin) 2 soru fln dil bilgisi geliyor gerisi paragraf sorusu zaten. Tr ekonomisi için yasin çoban artık kültleşti. Onun kitabı da okuması zok zevkli. 2 3 günde bitirirsiniz. Fazla uğraşmayın derim başka kitaplarla zaman kaybedersiniz .hem piyasadaki tüm tr ekonomisi kitaplarını okusaniz bile bu alandan çıkacak sorular için garanti alamiyorsunuz. Gidip alakasız bişey sorma ihtimalleri çok yüksek .bir idare hukuku ya da anayasa gibi nerden soru gelebileceği kestirilmiyor. En azindan 1 kaynak okursanız bir aşinalik olur. Direk bilgi sorulmazsa akıl yürütme şansınız olabilir . kitabin faydasi mutlaka olacaktir, en azindan cikacak 5 6 sorunun 2 veya 3 unu yaparsiniz .gerisi de şans artik. İnsan hakları da tr ekonomisine benzer şekilde hatta daha ongurulemez.ben bu alana da çalışmıştım 1 kaynakdan ama sınavın birinde hiç ise yaramazken diğerinde 2 soru felan yapabilmistim .kısacası insan hakları da osym nin insiyatifinde. Bu kısımda tr ekonomisi gibi en fazla 2 günde halledilir .belki soru çözmek işinize yarar ama. Geçen sene yanılmıyorsam anayasa hukuku alanından bir iki soru insan haklari alanına girmişti .temel hak ve hürriyet alanıydı galiba. Bir de genel kültür olarak lahey sorulmustu. Şans lazım bu alanda. Çok derine inmenizi tavsiye etmem. Avr. İnsan hakları mahkemesinin teşkilat Yapısı yargılama usulleri ,BM insan hakları sözleşmeleri vs. Bakmıştım .işinize yarar belki bunlardan sorarlar bu sene. Bunların disinda geriye bazı kanunlar kalıyor .idare hukuku özel mevzuat dediğimiz .mesela dilekçe hakkı kanunu, bilgi edinme kanunu ,jandarma kanunu ,kamu denetçiligi kanunu, insan hakları ve eşitlik kanunu vs. Bu konular da idare ve anayasa çalışırken karşınıza ister istemez çıkacak zaten .belli bir yol katedmis olacaksınız .ama mutlaka mevzuat gov.tr. den bu kanunları okuyun. Hepsi kısa kısa genelde .jandarma hariç. Mahalli idareler kanunlarina da ( belediye ,büyükşehir bekediye, il ozel idare vs.) idare hukugu calisirken calismis olacaksiniz otomatikman ama yine de idare calisirken bu konulara geldiğinizde mutlaka kanunlarını da açın ve koordineli gidin. Themisi önerme sebebim de tam burada önem kazanıyor .kanunları açmadan bile bayagi yol alıyorsunuz ama konular sırasıyla güzel ve akıcı ilerledigi ve okuyanı yormadigi için kanunlari da aynı anda konu başlıkları ile okuyorsunuz. Misal belediye meclisinin görevlerini kitaptan okurken kanunu da bir yandan açın ve beraber okuyun .böylece hem daha iyi çalışmış olursunuz hem de 2.kez calismaya gerek kalmaz. Akla daha iyi yatar. Bir de 2017 anayasa degiskliginden sonra özellikle CB teşkilatında oluşturulan birimlerin kimlerden olustugunu, görevlerinin neler olduğunu ,hangi kurumun nereye bağlandığını mutlaka bilin. Mesela politika kurulları ofisler fln kuruldu .bunları iyi öğrenin .yeni seçim kanunlarina mutlaka bakın . Diyeceklerim bu kadar .bir de sınav süresi hayli hayli yetiyor merak etmeyin. Allah yardımcınız olsun arkadaşlar .
-
Yav arkadaş bu nedir ?neyin hesabı bu? Açıklansa bile fikrim degismeyeçek. Yaz Loading kaç git. Dalga geçmiyor da olabilir gerçekten açıklanabilir de ama insanlara söyle bişeyler .gecenin bu saatinde insanların kalbini boğazında attiriyorsun ayıp be.
-
@ese03, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
bi bunu bekliyorum bi de forveti
Açıyorum spor kanallarini "ver kırmızıyi"duyunca Full konsantre dinliyorum .hiç biri çıkmıyor tabi de bizimki de avuntu işte .sonra ula hani forvet deyip film izliyorum.bu arada gs sözlük var takip ediyor musunuz bilmiyorum ama bayagi işlek bir ortam .
-
@aramsamsam, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@metinoktay aynen kardeşim çocuğu olanlar nasılda anlıyor hemen eyw .:)
Hiç sorma ya valla çocuktan çok ben dinler ve söyler oldum
-
@aramsamsam kardes nick çocuk şarkısından mi
-
@aramsamsam, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Işıklar yanıyor mu bakanlıkta??
Çok feci kar var. bugün ankarada hava epey firtinaliydi .tabi tüm bunlar aciklanmamasi için bir neden teşkil etmiyor amabu havada açıklanmaz.
-
Bu arada hala bir forvet alamayan degerli yonetimimize de bu linkteki amcanin kablo yerine forvet diye isyan ettigini dusunerek izlemelerini tavsiye ediyorum https://youtu.be/d-nL-9miTww
-
Temmuzdan bu yana aklimizin hep bir köşesinde yer edindi bu sınav. Ders çalış,sinava gir,sonrasında puani bekle sonra mülakatı bekle derken asıl bekleyiş buydu .meslek zor ve çok üstün olunca bu bekleyişler naza çekilebiliyor. Şimdi açıklansin diye sabırsızlanıyoruz ama bugünleri de arayacak aramizdan 272 kişi .en azından şu an resmiyette kaymakam aday adayiyizolumsuz senaryoyu canlandırıyorum kafamda sonrasinda çok üzülmemek için kendimi avutuyorum ama öyle böyle bir kayıp olmayacak maalesef .ilerde yasarsak ve daha iyi bir konumda olmazsak hep ah edecez .bütün bunları bile bile sınava girdik .hele benim gibi Son sınav olarak gören arkadaşlar için daha zor olacak atlatmak ama elden de bir şey gelmeyecek .neyse bekleyelim görelim mevlam neylerse güzel eyler. Gecen senenin aciklandigi günki burada yazilanlara baktim .kahkaha attigim bir kac yazi vardi (fcrealgdp nickli kardesimizin "arkadaslar ben dobrovskı "demesi epey güldürdü .sanırım dogru olan da sonuc ne olursa olsun bu türden bir karsilama olacak. Artık Son günlere geldik .az çok bu aralar aciklanacagini tahmin ediyorduk .bu hafta bitmezse haftaya biter diyorum şahsen .şimdiden herkese güzel günler dilerim.
-
@metinoktay, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
@daywalkers, içinde söyledi: 2018 kaymakamlik mulakat sureci
Arkadaşlar Güvenlik Soruşturmalari dedigimiz seyde herkesin ayni anda bitecek diye bir durum söz konusu degil.
Kiminin 1 ay önce bitmiştir, kiminin daha yeni bitmiştir. Kuçuk sehirlerde yasayanlar daha avantajlidir. Daha kolay biter. Arti illa eve gelip sizi görecekler diye bir durumda yok. Siz yokken eve gelmislerdir veya direk muhtarada gitmiş olabilirler.
Kamuda çalisanlarin daha önce güvenlik sorusturmasi yapilmak sartiyla, tekrar güvenlik soruşturmasi yapilmayacak diye de biliyorum. Zaten hali hazirda güvenlik sorusturmasi yapilmiş.
Icişleri Bakanligi Güvenlik Soruşturmasi evraklarini bizden Ekim ayinin ilk haftasi istedi. Yani 3 ay oldu. Güvenlik soruşturmalari belki bir iki kişi haric muhtemelen bitmiştir.
Son paragrafı tam anlayamadım kardeşim. Bizden istediler derken sakıncası yoksa nerede çalışıyorsunuz
Ha pardon biz derken gerçekten bizi kastetmissinizpardon