Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı nedir?
-
iibf mezunu olarak uzlaştırmacı olabiliyormuşuz. bilgisi olan var mı?
-
@jamey-osborne Ben iibf mezunu uzlastirmaciyim, neler öğrenmek istiyorsunuz?
-
@bayke elf gözleriniz neler görüyor?
-
@evandro pardon?
-
@bayke kısaca işle ilgili bilgi verir misiniz zahmet olmazsa? nedir ne değildir?
-
@jamey-osborne Hocam öncelikle uzlaştırmacı eğitimi alırsınız,eğitim sürecinde uzlaştırma yönetmeliği, iletişim ve basit hukuki bilgiler öğretilir. Eğitimi biraz pahalıdır 800-1000 TL civarı.Eğitim sonunda sertifika alırsınız, adalet bakanlığının sınavına girersiniz. Sınavı kazanınca bir ağır ceza mahkemesi seçer oraya kayıtlı olarak sicile kaydedilirsiniz. Uyap'tan durumunuzu "aktif" hale getirip dosya almaya başlarsınız. Dosyayı savcılıktan aldıktan sonra taraflarla müzakere eder uzlaşma sağlar veya sağlayamazsınız ardından dosyayı savciliga teslim edersiniz. Bu işlemler sonucunda taraf sayısına ve uzlaştırma sonucuna bağlı olarak alacağınız ücret değişir. Sarf kararı bir ayı geçebiliyor. Düzenli gelir sağlanabilecek bir iş değil.
-
@bayke bu eğitim nerde ve hangi aralıklarla veriliyor hocam. Adalet bakanlığı sınavı peki onun hangi aralıklarla yapılacağı belli mi ya da kurum ilan mı veriyor
-
@i̇ibfkpss Hocam ben geçen aralık ayında kırıkkale üniversitesinde almıştım. İibf mezunu uzlaştırmacı olan ilk nesilim diyebilirim Duyuruyu yanlış hatırlamıyorsam alternatif çözümler adalet gov tr adresinden vermişlerdi. Güncel uzlaştırmacı eğitimi ve alımı konusunda bilgim yok maalesef.
-
@bayke peki hocam size düşen dosya sayısı tahminen ayda kaç oluyor
-
Uzlaştırmaci mi alacaklar
-
@i̇ibfkpss Hocam teslim ettiğiniz dosyanın uzlaştırma bürosu tarafından "sonuç girildi" aşamasına getirilmesi halinde yeni dosya alabiliyorsunuz.Bu da ankara batı c.başsavcılığı için 4-5 gün sürüyor. Ben ankara sincan ağır cezaya kayitliyim,Ankara batı adliyesine nallıhan beypazarı ayaş gibi ilçeler de bagli olduğu için "sonuç girildi" hızına bağlı olarak haftada bir tane dosya geliyor. Yoğun olmayan c.bassavciliklari için bu sayı daha da azalabilir.
-
@bayke bu işten memnun musunuz? tavsiye eder misiniz?
-
@bayke Teşekkürler
-
@jamey-osborne, içinde söyledi: Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı nedir?
iibf mezunu olarak uzlaştırmacı olabiliyormuşuz. bilgisi olan var mı?
-
@james-buchanan hocam konu başlığını gördük ama derinlemesine araştırma yapmadık. Bu nedenle şimdilik takipteyiz. Bir şeyler öğrenirsek muhakkak yazarız. Bu arada bu türden işler ek gelir olması amacıyla yapılmalı. Ana iş olarak ev geçindirecek meblağlar kazanmak kolay değil. Aynı şekilde iş güvenliği mesleği veya bilirkişilik. Bunlardan düzenli olarak şu kadar gelir elde ederim gibi beklenti olmamalı.
-
@james-buchanan Hocam iş olarak görmüyorum, ankara batı olduğu için çevre ilçelerden dosya geliyor,dosyayı alsanız masrafınızı kurtarmıyor almasanız puanınız düşüyor. Taraflar genelde sabredip en sonunda birbirlerine giren kimseler olduğu için uzlastiramiyorsunuz illâ mahkemeye gideceğim artık orada görüşeceğim diyorlar.Bu yüzden masrafları karşılamıyor. Ben işleri hızlandırmak için özel aracımı kullanıyorum yakıt paramı karşılamıyor öyle söyleyeyim.
-
@bayke anlıyorum, sağolun hocam.
-
@james-buchanan Rica ederim başarılar.
-
@bayke puan düşünce dosya da gelmiyor...
-
@evandro, içinde söyledi: Adalet Bakanlığı Uzlaştırmacı nedir?
@bayke elf gözleriniz neler görüyor?
Ahahha kahkahayı bastım resmen