Ronaldo vs messi
-
Eveet şu başlığın olmadığı foruma forum demem. Nasıl açılmamış onu da bilemiyorum. Benim tezim hep ronaldo daha iyiydi ve hep öyle kalacak. Bunu söylememde iki büyük etken var. Birincisi farklı takımlarda başarı yakalayabilmesi, ikincisi bireysel anlamda messi den daha fazla katkı verebilmesi.
-
@hgrotius kesinlikle katılmıyorum ronaldo bence futbol zekası olan bir insan değil takım oynu bilmiyor ancak messi hem oynuyor hemde takım arkadaşlarına oynatıyor zaten seyir zevkinden de anlaşılacağı üzere benim favorim messi
-
@maverick Ronaldo Reis'i yedirmeyiz, haddini bil. Ben de Ronaldo'cuyum. En büyük etken de sanırım Messi'nin daha ezik durması, ambalajdan beğeni yapıyorum biraz ama gerçekten Ronaldo (apaçi kılıklı dönemleri hariç) karizması daha yüksek bir futbolcu, ben de @hgrotius hocam gibi düşünüyorum bireysel oyunculukta da Messi'den başarılı bana göre.
-
Son 2-3 yıldır Ronaldo önde ama ikisinin de en iyi olduğu dönemlere bakarsak Messi'yi durdurmak imkansız.
-
@maverick hem oynuyor hem oynatıyor değil takım arkadaşları onu oynatıyor. Arjantin formasında kayıp kendisi. Sanıyorum bir diğer takıma gitse sıradan bir topçu olduğunu herkes fark eder ama ronaldo her yerde ronaldo.
-
@hgrotius sadece milli takımlarla futbolcuları değerlendirmek yanlış o halde gareth bale gibi futbolcu gelip finalde 2 tane gol atıp macın adamı olamazdı ben gallerin bir dünya kupasında başarısını göremedim ancak ronaldonun şansı hep iyilerin yanında oynaması portekizde sağlam futbolcular car ( quaresma,
William Carvalho )messi için durum böyle değil biraz futbolla haşır neşirsen çalımlarından anlaşılır kaliteli futbolcunun kim olduğu -
Bence Hagi 'ydi takımına en çok katkı sağlayan. Biri Barselona'da diğeri Real Madrid'te. Teknik, taktik ve futbol adına bütün destekler arkalarında. Hagi' nin kimi vardı, topu az bir şey sürdü mü, işte o enfes şut geliyor diye beklerdik. Dünya'da var mı başka benzeri
-
@maverick arjantin milli takım kadrosunun zayıf olduğunu düşünmüyorum. Mascerhano, di maria, aguero gibi adamların olduğu kadrodan bahsediyoruz. Çalımlara bakıyorum da o çalımları barcelona forması dışında zor atar.
-
Ronaldo sadece bir gol makinesi ama messi hem gol hem asist makinesi aynı zamanda tüm oyun messi üzerinden dönüyor.başka takımda başarılı olamaz kısmına gelince her yerde başarılı olur o yetenekteki bir oyuncu.yıllarca her ligin en iyi takımlarıyla şampiyonlar liginde oynuyor ve istatistikleri ortada.romaldo gibi bir oyuncuyu tekrar izleme şansımız var ama messi gibisi gelmez bence.
-
reisimiz cristiano ronaldo, messi'nin boyu kadar zıplayıp gol attığından beridir bu tartışmalara pek katılmam ama seviyeli tartışma gördüm dayanamadım
Messi'ye müdahale eden stopere bakın nasıl çekingen davranıyor dokunsa kırmızı, dokunmasa topa müdahale etse yine faul, tartışsa diğer barcelona oyuncuları direk messi'yi alır ordan uzaklaştırır araya girer. Hakemler messiyi çok net şekilde koruyor. Ne bir ikili mücadele ne başka bir şey yıllarda kaleci hariç takımdaki herkes messi için çalışıyor. Beyefendi için zlatan ve ronaldinho gibi topçular sistem dışına itildi.
-
ronaldo : azimli,disiplinli, çalışkan, showu seviyor, bencil
messi : yetenekli, hızlı, akıllı , kısmen bencil
messiciyim -
Ronaldo ile Messi'nin kıyaslanması bile çok acı. Ronaldo varken Messi kim ya Messi İspanya'nın en başarılı dönemine geldi. Messi yokken bile ispanya çok kupa aldı.
Hem Messi'nin Arjantin'de kupası bile yok. Anca ağlasın, milli takımı bıraktım desin
Bir de tabi PES 2013 etkisi var. Ronaldo
-
@hgrotius juventusta daha bir numarasını göremedik:)
-
@buhara Ronaldo'nun bana göre tek hatası premier ligi bırakıp ispanya ligine gitmesi. Alex Ferguson abimizle birlikte biraz daha izlesek neyin kötüsüydü.
-
@aliveli Aslında Juve yerine Premier Lige gitse yine başarılı olurdu. Tabii şuanki Manu'yu izleyince iyi ki gitmedi diyorum
Juve ile ŞL'ni kazanırsa efsane olur
-
@buhara İspanya ligine gidip çorbaya benzeyen real madrid'de çırpındı durdu. Halbu ki manchester united öyle miydi her şey yerli yerine oturmuş bir takımdı.
-
@aliveli corbaya benzeyen real madrid mi futboldan anlamadigin nasilda belli
-
@buhara başarı sadece kupa mı hocam bir dünya kupası finali ve iki yada üç Cupa Amerika finali oynadı.kupa finalinde arkadaşları beceriksiz olmasaydı şuan ronaldocular nerden eleştireceklerdi acaba messi.bu arada eskiden bir ronaldocuydum ama messiyi izleye izleye fikrim değişti.iyi bir futbol takipçisi iseniz son yıllarda Ronaldo nun gol atma dışında bir iş yaptığı yok.messi gol atıyor artırıyor inanılmaz paslar çalımlar atıyor.her dakika top ayağında adamın daha ne yapmalı en iyi olabilmek için:))
-
Ronaldo bu yıl ben İtalya’da nede şampiyonlar liginde gol kralı olur.messi gittiği her lige damgasını vurur.bu yıl Ronaldo’nun şampiyonlar ligi rekorunu kırarsa şaşırmayın
-
@guy-mağduru Ronaldo'ya laf söyletmeyiz :))