Vakıf Katılım Bankası A.Ş Müfettiş Yard.
-
Ceza da ki soru tren diye yaptım ben. Diğeri yani uçak şıkkı sanırım suç Türk hava sahasındayken gerçekleşiyordu. Trende ise Bulgaristan 'da gerçekleşiyordu. Bu arada dün bir hesap yaptım eğer puanlamaya etki bakımından %25 ing %50 alan %25 gy-gk(belirsizlik var) kabul edersek ortalama mülakata kalma puanı 70 olsa en az gy-gk 40 ing 40 alan 90 net yapmamız gerekiyor. Ki bu yüksek bir net gibi geldi ne dersiniz ?
-
@JBSay Vakıf Katılım Bankası A.Ş Müfettiş Yard. içinde söyledi:
Ceza da ki soru tren diye yaptım ben. Diğeri yani uçak şıkkı sanırım suç Türk hava sahasındayken gerçekleşiyordu. Trende ise Bulgaristan 'da gerçekleşiyordu. Bu arada dün bir hesap yaptım eğer puanlamaya etki bakımından %25 ing %50 alan %25 gy-gk(belirsizlik var) kabul edersek ortalama mülakata kalma puanı 70 olsa en az gy-gk 40 ing 40 alan 90 net yapmamız gerekiyor. Ki bu yüksek bir net gibi geldi ne dersiniz ?
bu soruda acık deniz vurgusu vardı, ben bu secenegi işaretledim. Uluslararası hukukta açık denizler münhasır ekonomik alanlar arasında sayılmıyordu. Eminim
-
@JBSay uçak şıkkı mı vardı o soruda ya ben treni görünce hiç kalanları okumadan onu işaretledim
-
açık denizde türk savaş gemisindeydi kardeşim, savaş gemileri Türk toprağı sayılıyor. 240 soruda 90 net normal değil mi? Kardeşim yaa örnek veriyorum vakıfbankın müfettişliğinde tüm barajları geçtiğinde 120 doğru kazandırıyordu, buradaki 90 nete denk geliyor(ama orada tüm soruları işaretliyorduk)ki bnce bu sınavda zorluk açısından vakıfbanktan birazcık daha kolaydı.(4 saat aralıksız sınavda durduğumuzu 4y 1d olayı fln düşünürsek denk bile sayılır)
-
@iyimser16 dostum bütün sorularda 90 net mi diyosun tek alansa çok fazla bence ama hepsinde 90 sa daha fazla net gerekeceğini düşünüyorum
-
@ucanizmirli hocam trenli olan %80-90 doğru eğer çok ince bir ayrıntıyı kaçırmadıysak.
Bu arada ben mülakata kalacak net hesabı yaparken tamamen tahmini konuştum ve ortalama sınavdan 70 puan alabilmek için 40 gy gk - 40 ing - 90 alan neti gerekiyor ki bu toplamda 170 net yapıyor diye düşündüm. Yani 240 soru içinden en az 170 civarı net yaparsak 70 küsür puan gelir dedim. Bana yüksek gibi geldi. Umarım çok daha altı olur. -
Genel 90 net dedim kardeşim daha doğrusu 90 net üstüne çıkmak kesinlikle gerekli mülakat için. Bi arkadaşta 170 net demiş ama ben 1.nin bile 170 net yapabileceğini düşünmüyorum ki bence 3 bölümünde kendisine göre ayrı ayrı bi kalitsesi ve zorluğu vardı, halkbankın o rezalet kalitesiz sınavında bile 180 doğru yapan çok az kişidir burada bide net dioruz, bn 165 doğru yapmıştım, bu sınav onla kıyaslanmaz bile. Ceza sorusunda çok büyük bi hata yapmadıysak tren doğru.
-
@iyimser16 umarım sen haklı çıkarsın ve çok daha az net mülakatı getirir...Bilirsin böyle sınavlarda herkes kötü geçti düşük kapatacak muhabbeti yapar sonra bir bakarsın millet coşmuş hayırlısı artık beklemekten başka çare yok.
-
gy 35-40 net alan 60-65 net ing 10-15 net gibi bir beklentim var mülakat için yeterli olur mu (ingilizcede baraj olmazsa)
-
@totti dostum ingilizce baraji olmazsa alan o kadar dusuk netletle kapatmaz diye dusunuyorum. Sinava giren sayisi hayli fazla idi orada tanıştığımız arkadaslarlar da alani hayli iyi yapmislar kpss ve diger sinavlarda. Ingilizceye yuzde 50 baraj olursa ancak dediginiz netler olabilir.
Tabi gonul ister ki soyeldiginiz netler yeterli olsun rahat olalim -
@kalemiye benim şahsi görüşüm her netin aynı katsayıda olacağı ve en çok neti yapandan itibaren mülakata çağırılacağı yönünde oyüzden 130 net civarı mülakat için yeterli olacak gibi.
-
@kalemiye kardeşim sınava giren sayısı okadarda çok yoktu bence.Ben iletişim fakültesinde girdim sınava taş çatlasın 500 kişi vardı yada yoktu.. 3 fakültede yapıldı sanırsam toplam kişi sayısı 1500-2000 kişi arasında olur.Eğer bu alım normal ilan şekilinde olsaydı emin ol en az 10000 kişi girerdi bu sınava.Sınavdan önce üç dört kişi ile konuştum özel sektörde çalışıyorlardı yani KPSS ye hazirlanmamiş yada hazirlanipta 2 3 yıl önceden bırakan kişilerdi.. Alan neti bence 90 ve üstü olur gk-gy ise 40 ve üstü İngilizce ise 20 ve üstü kapatır gibime geliyor bu teftiş için.. İç kontrolük ve uzman yardımcılığı için ise daha aşa netler gelir gibi.Tabi alım sayısında bağlı.Bunlarin hepsi tahmin. İnşallah tahmin ettiğimizden daha aşağı netler ile mülakata kalırız.
-
@totti anladim yukarda yazdiginiz netler toplami 105-120 net yapiyor . 130 icin 10 net daha ingilizce yapariz anlaşırız:)
-
@iyikötüçirkin 240 soruda dediginiz gibi 150 net zaten iyi dostum bu netlerle mulakata kalinmasi lazim.
Bakalim ins guzel sonuclar gelecek hepimiz için. -
@kalemiye inşallah kardeşim
-
Arkadaslar ing yok diye bu sinava gitmedim sizce iyi mi yaptim kotu mu? Seviyem yds 30civariydi..
-
@davetsiz YDS den bende 32.50 almıştım. Halkbankası dan İngilizce yüzünden mülakata kalamadim. Vakıfbank için çalışmaya başlamıştım zaten bide bu sınavdan davet gelince gidip bir deneyim dedim. Girseydin bir zararın olmazdı aslinda.
-
@iyikötüçirkin kardeşim yapma naptın sen alan NET"i 90 net çok fazla değil mi? zaten en az 15-16 tane istatistik, işletme ve iş hukuku vardı bi çok insanın hazırlanmadığı, ayrıca öyle alan sınavı hiçte kolay değildi, bnce en fazla yapan 85 doğru yapar, onunda bi 6-7 doğrusunu yanlışları götürür 78 net maksimum çıkar. Sınavdaki soruları ve koşulları düşününce ztn kimse tam olarak sınavı yetiştiremedi, bnm en az 7-8 soru var çözerim ama vakit alır bırakıyım dediğim keza bi çok insanda süre yetişmedi dio, ayrıca 4 saat aralıksız sınav bıkkınlık, açlık, yorgunluk banada alanda 70 net yeter gbi geliyor, gy 30, ingilizce 40 rahatlıkla yetecek gbi, bide baraj uygularlarsa hiç sıkıntı olmaz, toplamda 130-125 nete kadar bile düşebilir. Bide sınavda bayanlar yoktu oda büyük avantaj, şöyle bi kazananlar listesine bakıldığı zmn erkek kadr bayanda var kazanan.(vakıfbankın geçen sene 2 arkaşım kazandı ikiside bayandı)şuan iyi ki bu sınavda yoklardı diorum:))))
-
Kendim icin konusuyorm gk gy ve ingilizceden 50 ser net bekliyorum alan da 70 civari sonuclari bekliyorum . Ama yeterli olur mu orasi muamma cunku cikipta banka 5 kisi alacagim derse ve 5 kati mulakata cagirilirsa cok yuksek de kapatabilir . Ama yanlislarin dogruyu goturmesi taban puanlarin dusmesinde etkili olur diye dusunuyorum.
-
Sonuçlar Nerede yayınlanacak bilen var mı?