YTB, TİKA, Maarif Vakfı..
-
Yurtdışında aktif olan bu kurumlar ve vakıfla ilgili hiç duyum alan var mı ?
Özellikle TİKA ve YTB için...
"Kasım'da TİKA alım yapacak" diyen vardı sanki -
Bir duyumum yok ama, YTB ve TİKA olursa da 2-3 tane alıyor genelde. Mesela https://www.ytb.gov.tr/duyurular/ytb-uzman-yardimcisi-alim-ilani
-
@hacım maarif yaz aylarında uzman yardımcılığı alımı yapmıştı ama daha çok tecrübeli öğretmen alıyorlar yurtdışı teşkilatları için. Ytb mevzuat değişti nasıl bir alım yapılacak bilmiyoruz ama son alımları çok azdı zaten bu da yeni alım konusunda pek umutlu olmamamızı gerektiriyor. Tika sürekli ofis açıyor haliyle personel ihtiyacı hep var ve 2011den beri hep alım yapıyor, yine ilan gelir diye düşünüyorum. Kurumlardan bağımsız olarak genel değerlendirmem de kamuda tasarrufa gidildiği bu dönemde personel alımlarında da azalma görülmesi aşikar. İlan gelirse 3-5 kişilik alım olur herhalde..
-
Dışişleri Bakanlığı bile henüz ilana çıkmadı. YTB, Tika, Göç İdaresi, Maarif Vakfı da sessizliklerini koruyor. Özellikle bölümü uluslararası ilişkiler olanlar için zor bir süreç. Zaten iş alanları dar olan, başka bölümlerin iş olanaklarından da yararlanamayan bu branş mezunları ne yapacak? İş alanı bulabilecekleri kurumlardan da beklediğini bulamayacaklarsa gerçekten yazık olacak.Bir de son dönemde kamu kurumları AB uzmanlıkları için de tek bir ilan vermediler. AB ile ilişkiler şu dönemde durgun olsa da nitelikli personele gerçekten ihtiyaç var. Artık kamu kurumlarının harekete geçmelerini, biraz daha özverili davranmalarını bekliyoruz
-
Ben Maarifte uzman yardımcısıyım. Son dönem tasarruf tedbirleri vs. Maarifi de etkiledi, bir de el altından çok alım yapılıyor, bir sonraki sınavla alım 3 yılı bulur.
-
@proofstriker, içinde söyledi: YTB, TİKA, Maarif Vakfı..
Ben Maarifte uzman yardımcısıyım. Son dönem tasarruf tedbirleri vs. Maarifi de etkiledi, bir de el altından çok alım yapılıyor, bir sonraki sınavla alım 3 yılı bulur.
Doğrudan sınav yapmak yerine uygun personeli kurumlar bir şekilde alabiliyor bu süreçte.Kurumun diğer bir sınavının uzun süre sonra olacağı düşünülürse durumun pek iç açıcı olmadığı anlaşılıyor. Ekonomideki durgunluk maalesef kamu sektörünü de olumsuz etkilemiş gözüküyor. Gerçekten işimiz zor.
-
Tıka her yıl az sayıda olsa da alım yapıyor. Sözlü mülakat ile alım yapıyor olması yüksek kapatmasına sebep oluyor. Alımlarda uluslararası ilişkiler ve kamuya az biraz daha fazla kontenjan ayrılıyor. Son alımda 6 İİBF (2 Kamu-P29 ve 2 Ulus P33) almıştı. Yurtdışı görevlendirmeleri olan ve özellikle Afrika çok güzel çalışmalara imza atmış çok sağlam bir kurum. Son yıllarda kurulan ve en işe yarar kurumların başında geliyor. Ombudsmanlıkta dahil olmak üzere böylesine güzel işlere imza atan başka bir kurum yok.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Kurumu alacağı personelde biraz göçmenlik arıyor diye düşünüyorum. Özellikle dil bilen Balkan göçmenleri, Kafkas göçmenleri, Türki Cumhuriyetleri göçmenleri şayet dil biliyor iseler oldukça şanslılar. Bu kurumda da yoğunluk var sevilerek yapılacak bir iş olduğunu söylemeliyim.
Maarif Vakfı geçtiğimiz senelerde alım yapmıştı. Bir dahaki alımı kısa zaman içerisinde gelir mi, muamma.
-
İçlerinden hangisi derseniz elbette TİKA. Her haliyle TİKA. Tabi Başbakanlıktan ayrılması kurumu yüzde yüz olumsuz yönde etkileyecektir ama yine de oturmuş bir kurumsallık söz konusu ayakta kalmasına yeter. Kurumun kamudaki en pasif bakanlığa bağlanmış olması da farklı soru işaretleri doğurdu denilebilir.
-
Diğerlerini bilmiyorum ama Ytb'den ben de bekliyorum.
Acaba CV bıraksak olur mu ?
mantıklı mı sizce? -
Tika geçen yıl az kişilik kadro açmıştı. 80 yds şartı vardı, kendi bölümüm adına(kamu yönetimi) 84 ile kapatmıştı. Ytb içn ingilizce yabancı dil sayılmıyor gibi bir şey artık... Farklı dil bilenleri istiyorlar. Maarif vakfı da hem yökdil hem de yds kabul eden ilk yerdi. Sınavına hak kazanmama rağmen gitmemiştim.Epey alandan sorumlu tutmuşlardı sınavda...
Tika,Ytb artık kültür bakanlığına bağlandı.Dış işlerine bağlanmasını bekliyordum. Ekonomik krizi de göz önüne alırsak bu kurumların yurt dısı faaliyetlerinde de kesintiye gidilebilir.
-
@öğrenci evet. ben de Dışişleri Bakanlığına bağlanması bekliyodum ama pasif kalan Kültür bakanlığına bağlandılar. Tasarrufa gidiliyordur ama az da olsa alım olur herhalde ya
-
@ghamul1 O kadarı alırlar elbette. Zaten epey az alıyorla.
-
@ghamul1 Ytb'nin sitesinde CV bırakma yeri var ama etkili olur mu bilemiyorum. Sonuçta kadro ve sözleşme farkı var.
Diğerlerinde online CV bırakılıyor mu bilmiyorum.. -
Bu kurumlardan haberdar olan var mı?
-
@por-favor yılbaşına kadar TİKA ve YTB'den birşey gelir diye tahmin ediyorum
-
@hacım Duyumunuz mu var efendim?
-
YTB Sözleşmeli Bilişim personeli alıyor. Her yıl bu hafta uzman ilanı geliyordu.
Bu sene uzman almayacak herhalde.https://www.ytb.gov.tr/duyurular/sozlesmeli-bilisim-personeli-giris-sinavi-ilani-3
-
Tika'da alım yapmayacak herhalde bu yıl... Zaten 20-30 kişi alıyorlar bu yıl onu da almama kararı almışlar sanırım.
-
@hacım @öğrenci tika ve ytb'nin bu seneki telaşı biraz değişik. detaylı bilgi vermek istemiyorum sonra sıkıntı çıkıyor, ama bana inanın, uzunca bir süre daha ilan beklemeyin arkadaşlar.
-
@titoizm detaylı bilgiye sahipsin herhalde hocam.
Hiç mi umut yok az da olsa ?