Tika ve Ytb yine yıl sonuna kaldı herhalde..
ghamul1 tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: 2021 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
RE: SURİYELİLER HAKKINDA
Ellerinize sağlık hocam @cemalicoşan ...
"E iyi ama Avrupa'ya giden Türkler savaştan kaçmadılar"...
Ama bu bir Fransızın, bir Almanın umrunda değil... 1961'te Almanlar "Bu Türkler geçici süreliğine burada, ülkelerinde ekonomik kriz var, kriz bitsin biz de bunlardan faydalanalım sonra nasıl olsa geri gidecekler" diye düşünüyordu..
Peki ne oldu? Türkler 70'li yıllarda ailelerini yanlarına aldı. Geçici Türk, kalıcı Türk oldu.
Peki ne diyor Alman?
"Türkler cesur millet, savaştan kaçmadı" demiyor...
"Ülkesinde geçinemedi, zordan kaçtı, para biriktirip geri dönecekti dönmedi,tembel Türk" diyor...
Ve bakın bugün işgücü antlaşmasının 58.senesi ve bu düşünceler değişmedi.
Hala Türklerin dükkanları yağmalanıyor, camilere saldırılar düzenleniyor...Biz farklı bir milletiz, hiçbir millet ile kıyaslanamayız.. Ama iki gün önce Adana'da "Suriyeliler çocuğa tecavüz ettiler" diyerek algı oluşturup Suriyelilere saldıran, sonra o saldırgan suriyeli değil de Türk çıkınca susan da bizden...
Susmakla kalmayıp bir yalanın peşinden giderek öfkeyle yaraladığı masum Suriyeliden bir özür bile dileyemeyen de bizden..
Peki bugün Almanya'da bir Türk bir kötülük yaptığı için tüm Türklerin sorumlu tutulması ne kadar doğru?
Bir şerefsiz bir çocuğa tecavüz etti diye "Çocuğuyla kadınıyla tüm Türkler defolup gitsin" diyen ve gidip mahallesindeki Türkleri taşlayan Almanın tutumu ne kadar doğru?Tamam.. İçlerinde sıkıntılı olan var. Yapılan hatalar var..hem de çok fazla... Zorumuza giden şeyler var..
Ama biz böyle kindar, nefret dolu, yalana inanıp nefret saçan bir millet değiliz, olmamalıyız.. Birşeyler istiyorsak veya istemiyorsak bunu nefret dili ile yapmak bize yakışmaz...
Biz müslüman Türküz.. Evet. Biz farklı bir milletiz ve farklı da kalmalıyız... -
RE: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İletişim Uzman Yardımcısı alımı 2022
@flu bunu tartışmanın bir anlamı yok zaten hocam. Torpilsiz atanabileceğine inanmayan kurum sınavlarına girmesin. Hatta memurluktan vazgeçsin. Ama bu yolda mücadele verenlerin şevkini kırmaya kimsenin hakkı yok.
-
RE: Referans Mektubu İşleri
@antimülakat çok doğru noktaya değindiniz hocam.
Çok saçma uygulamalardan biri de bu..
Ki zaten artık gelenek haline gelmiş, hocalar tanımadıkları öğrenciye mektup yazıyor, e ne anlamı kaldı o zaman bu referansın? Resmen prosedür gibi gibi birşey olmuş.. -
RE: YTB Uzman Yardımcısı İlanı 2019
@leyli mail attım ben arkadaşlar, geri dönüş yaptılar. Sistemde büyük sıkıntı var anlaşılan, herkeste belgeler karışıyor. Açıkcası insanın kafası karışıyor. Daha sistemi kuramayan bi kurum 3 aşamalı sınav yapıyor..
-
RE: YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
Ulus. mezunu olmayan biri olarak geçen sefer ki testi rahat geçmiştim, bu sefer zorlandım.. Herkesin hakkında hayırlısı..
Apartheid - mavi kart...'da benden olsun..
-
@barocan türk konseyi hocam... Özbekistan üye oldu yeni..
-
Arkadaşlar birşeyi unutuyorsunuz.
Eleme sınavındaki değerlendirne dil gruplarına göre yapıldı. Başkanlık bunu ilanda da belirtti. Bu durumda her dil grubunun taban puanı farklıdır... Mesela İngilizce 68 ile kapatmışsa fransızca belki 60 ile kapatmış olabilir.. -
RE: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
Nedense şüpheli yaklaşıyorm. Halihazırda bir alım süreci devam ederken ve sonuçlanmamışken 2 kişilik (iibf için 1 kişilik) ilana çıkmak... Ne bilim..
-
RE: 2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
TİKA ve YTB gibi kurumlardan hala ses yok. Yok mu bir duyumu olan ?
ghamul1 tarafından gönderilen son iletiler
-
@jumong-0 sınava girmedim hocam, o bakımdan mümkün olmadığını düşünüyorum ama denerim teşekkür ederim
-
Umarım herkes istediği sonucu alır. Acaba sınav sorularını pdf olarak atma imkanınız var mı?
-
RE: YTB Uzman Yardımcısı Alımı 2021 (10 kişi)
@victorylove Ben de merak ediyorum tabanı. 74 ile olmadı benim
-
Ytb, duyuru sayfasından duyurdu arkadaşlar ama sistemde henüz sonuçlar görünmüyor. Şimdiden geçenleri tebrik ederim, hayırlısı..
-
@uluslarcıkız Sağ olun, nasipte varsa olur hocam, hepimizin hakkında hayırlısı..
-
@uluslarcıkız Düşünüyordum hocam ama nasip olmadı.
-
@ghamul1 Ayrıca herkesin yazısı da farklıdır. Mesela benim yazım oldukça küçük. Dediğim gibi uzunluktan ziyade içerik önemlidir diye düşünüyorum. Burada bir arkadaş vardı 1er sayfa kompozisyonla mülakata kalmıştı.
-
@flu iki kompozisyona toplam iki buçuk sayfa diyebilirim hocam. Birinde tercüme de vardı. Uzunluğun çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta birer saat var iki kompozisyon için, tam detaya inip daha fazla şey yazmak çok daha fazla vakit alır.
-
@uluslarcıkız hiç fikrim yok hocam.