Hazırlanıyoruz ediyoruz şu sınavlara da keşke ilanı verirken konular hakkında biraz daha spesifik olsalar. Uluslararası ilişkiler denmiş de kendim ua ilişkiler mezunu olmama rağmen alan derya deniz. Ne ağırlıklı çıkacak mesela? Ya da sosyolojiden ne konuda şeyler soracaklar? Çalışıyoruz ama resmen bodoslama.
leyli tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: YTB Uzman Yardımcısı İlanı 2019
-
RE: YTB Uzman Yardımcısı İlanı 2019
Kurumu arayıp önce belgelerin durumunu sordum sistemde sıkıntı olduğunu ama başvurumun göründüğünü söyledi memur. Sonra da sınav saatini sordum nasıl olacak sabah cumhurbaşkanlığı sınavı da var diye, tam saat söylemedi ama ikisinin çakışmayacağı bir saatte yapılacaktır dedi.
-
RE: DHMİ Asistan-Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Alımı
Benim de olmadı maalesef, ancak 50 alabildim. Sınav genel olarak zor gelmedi ama zaman yönünden yetiştiremediğim haliyle boş kalan yerler oldu. Skytest de almadım o yüzden bir yararı var mıdır yok mudur onu bilemiyorum. Sınıfta en son iki kişi kalmıştık ben sonucumu alırken. Benden önce bitirip çıkan arkadaşlar hemen sonuçlarını öğrenip gittiği için kimseyle konuşma fırsatım da olmadı. Sadece benden hemen önce çıkan kişinin notunun ona söylenirken 35 olduğunu duydum, bir de masada 45 sonuçlu bir not gördüm. Kendi sonucumu öğrendikten sonra da o moral bozukluğuyla 60 barajını geçen kişi sayısını da sormak aklıma gelmedi. 60’ı geçen herkese bundan sonrası için başarılar. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
-
RE: Oğuzhan Uğur İzleme Alışkanlığı
Burada konusu açılmışken aslında YouTube üzerinden bu ülkenin koca bir sosyolojik tahlilini bile yapmak mümkün. Türkiye neler izliyor, nelere değer veriyor, kültür seviyesi ne durumda. Bu konuda İstanbul Film Akademi’nin ‘Hayal mi Gerçek mi’ adlı bir YouTube fenomeninin filmini değerlendirdiği videosu var. Orada film özelinden aslında Türkiye’nin son yıllarının kültür değerlendirmesi yapılıyor biraz. İzlemenizi tavsiye ederim. Aslen kanal sinema üzerine ancak bu şekilde değerlendirmeler de yapıyorlar. Akademiden İlker Canikligil hoca da kendi adıma görüşlerine değer verdiğim biridir.
-
RE: Silahlı Kuvvetler Uzman Yardımcılığı Alımı
Allah aşkına ne zaman sonuçlanacak bu alım? Bir mülakat listesi hazırlamak bu kadar zor olmamalı ya. Hasbelkader mülakata kalsak 3 ay da onun sonuçlanmasını bekleriz bu gidişle. Ne bir üst sınır var açıklama için ne belli bir tarih, sinir bozuyorlar.
-
@sönmez geçmiş olsun arkadaşım, hakkında hayırlısı olsun. peki sınav öncesinde herhangi bir hazırlık yapmış mıydın yani skytest ya da benzeri şeyler falan alıp çalışmış mıydın?
-
Kendisinin sadece bir iki videosunu izlemiş biri olarak hiç de öyle pazarlandığı kadar kaliteli içerikler ürettiğini düşünmüyorum. Hele ki bir ara kendince tarih, siyaset dersleri verdiği bir videosuna denk gelmiştim de ‘dış mihraklar, ingilizler, derin devlet’ sığlığından öte gidemiyordu. Hatta instagram’da uğur yüksek’in (whyshy kanalından) kendisini, davranışlarını tiye aldığı bir videosu var, maalesef aynen oradaki gibi durum.
Elbette sosyal medya dediğimiz dünya içinde özellikle YouTube özelinde fenomen denen birçok kişi, kanal var. Oğuzhan Uğur üzerinden diğerlerini değerlendirecek olursak milyonlarca takipçiye sahip birçok fenomen var. Enes Batur, Orkun Işıtmak, Duygu Köseoğlu vs. Hepsinin de kendine özgü bir takipçi kitlesi var. Milyonlarca insanı etkiliyor ve onlara içerik üretiyorlar. Bir değer üretip fayda sağlıyorlar mı? Aksine durum daha da vahim halde, resmen zararlar. Tabii ki Oğuzhan Uğur bu kadar düşük bir kaliteye sahip değil ancak abartıldığı o seviyede de sayılmaz. Sadece bu kadar yığının içinde daha parlak görünüyor.
-
RE: YTB 2019 Uzman Yardımcısı İlanı
Benim bu sefer olmuş. Geçen sınavda yazılıyı geçememiştim şimdi 75le geçmişim.
-
@enesskaya yukarıdaki arkadaşın dediği gibi sınav koşullarıyla alakalı serzenişlerinizde haklısınız bu konuda bir şey denemez. Ve bugünden sonra adaylar sınavın en zor kısmının küpler olduğunu bilecekler yazmışsınız. Ancak bu sınavla ilgilenen çoğu aday bunu zaten biliyordu. Başka bir forumda küplerin 2011'den beri neredeyse her sene çıktığını sınava girenler yazıyordu çünkü. Hatta okuduğum her sınav sonrası yorumda küp ve ingilizce kısmının genel sınav sonucu anlamında çok önemli olduğunu belirtmişler. Sizin adınıza üzüldüm keşke o kadar iyi devam ettirdiğiniz sınavın sonu da iyi olsaydı ama bu kısım gözünüzden kaçmış maalesef.
-
@antimülakat Hocam aslında bu biraz da kişinin ilgi alanlarına göre değişiyor. Olay tıpkı televizyonda olduğu gibi ‘ben hep belgesel izlerim’ geyiğine dönebiliyor ortamlarda. Kendi adıma mesela farklı alanlarda abone olduğum kanallar var. Örnek vereyim;
-ünlü filozof, edebiyatçı ya da bilim insanlarının röportajlarından çeviriler yapan ‘çeviri konuşmalar’ ve ‘ümid gurbanov’ kanalı
-savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı coşkun aral’ın deneyimlerini anlattığı ‘coşkun aral anlatıyor’ kanalı ve farklı konulardan belgeselleri paylaşan ‘Tr Brs’ kanalı
-sinema, filmler, teknik gibi konularda içerik üreten ‘istanbul film akademi’ kanalı
-müzik için dünya müziklerinden derlemeler toplayan ‘dünyadan sesler’ kanalı ve müziğin daha teknik boyutu için ‘emre yücelen’ kanalı
-yemek ve mutfak için ‘home cooking adventure’ kanalı ki yabancı bir kanal ama konuşmadan sadece yapım aşamasını çekiyor inanılmaz rahatlatıcı izlemesi zevk veriyor
-nerede neler yenir, gidilen yerlerde yenen yemekler gibi şeylerin toplamı için ‘emir yargın’ ‘barış dikici’ kanalları ancak ben biraz da kendi tavırlarından dolayı da izliyorum başkası içeriklerini yetersiz bulabilir elbette
-herkesin iyi bildiği barış özcan’ın kanalı var kaliteli içerik yönünden sanat, tasarım, teknoloji içerikli
-yukarıdakilere ek mizah için ‘kurcala’ ‘whyshy’ ve chaby han kanalının ‘3y1t’ başlıklı video serisi
-ve son olarak hem zevkle hem de gıpta ederek izlediğim çinli bir kızın günlük yaşamını film sahneleri seviyesinde çekerek paylaştığı ‘li ziqi’ kanalı
Kanallara abone oldukça zaten YouTube algoritması ilginize göre önünüze farklı kanallar ve videolar sunuyor. Daha sonrasında siz de böylece yeni içerikler keşfedebiliyorsunuz.
leyli tarafından gönderilen son iletiler
-
@gpale Kendi adıma mülakatımın olumlu geçtiğini düşünüyorum hocam. Ama komisyondan herhangi bir belirti almadım tabii ki. Açıkçası kazanır mıyım ondan da hiç emin olamıyorum çünkü her güzel geçen mülakat sonucu olumlu olmuyor takdir edersiniz ki. Ancak son aşamaya kadar gelebilmişken elenmemeyi umut ediyorum.
-
@ghamul1 Hocam mülakatlar tam olarak bitti mi bilmiyorum, oradakiler de ne kadar süreceği hakkında bir şey söylemedi. Genel olarak bilgi verecek olursam komisyon kalabalık sayılırdı. Benim mülakatımda odada 7 kişi vardı ama boş sandalyeler de vardı. 10-15 dakika arası sürdü. Kendimi tanıtarak başladım, sonra kurumun kendi çalışma alanıyla alakalı sorular geldi. Tüm mülakat bu çerçevede ilerledi zaten. Biraz konu konuyu açtı gibi oldu.
-
Benim bu sefer olmuş. Geçen sınavda yazılıyı geçememiştim şimdi 75le geçmişim.
-
RE: Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Alım İlanı 2019
@gençler23 olabilir hocam geçen sene 85le kapanmıştı liste.
-
@jack1905 Eleme sınavı için kpss notlarıyla ve kendi ders notlarımla çalışmıştım. Ama yazılı için çok çalıştım desem yalan olur çünkü salı günü eleme sınavının sonuçları açıklandı cumartesi yazılı sınava çağırdılar. O birkaç günde de YTB’nin çalışma alanıyla alakalı makaleler okuyup çeviri çalışması yapmıştım.
-
@jack1905 bölüm uluslararası ilişkiler benim. dediğim gibi hocam kompozisyonlarım ve ingilizceden türkçeye çeviri bölümüm iyi geçmişti. oralardan birkaç puan kırmışlardır diye düşünüyorum. Ama zamanım yetmediği için türkçeden ingilizceye çeviriyi yapamadım sadece iki cümle yazabilmiştim. oradan puan gelmediği için 70'i göremedim diye düşünüyorum.
-
Ben de bir önceki alımda yazılıda elenmiştim. Eleme sınavından 70 alıp yazılı sınava kalmıştım. Kompozisyon kısımları ve ingilizceden türkçeye çeviri bölümlerim iyiydi ancak zamanım yetmediği için türkçeden ingilizceye çeviri kısmında sadece 2 cümle çevirebilmiştim. Sonuçta da yazılıdan 62 aldım ve sözlü mülakat olmadı. Bu sefer yine deneyeceğim bakalım ne olacak.
-
RE: KYK Kredi Geri Ödemesi Erteleme
@oliviadunham Ben de aynı umutla erteletmeme fikrine daha yakınım hocam. Halihazırda umutlu olduğum bir alım da var. Ancak kafama takılan bir kısım da diyelim ki ertelettik ama eylül ayında iş bulup ödemeye de başladık. Bu sefer ödemeyi 21bin üzerinden mi yapacağız? Sonuçta sadece üç ay için gecikme faizi uygulanmış olacak ne diye 21bin ödeyeyim ki?