Üniversite not ortalaması önemi
-
Özel sektör olsun , kamu olsun üniversite not ortalamasının önemi nedir ?
-
@anarsist-memur benım 3.32 sımdılık bır hayrını gormedımtabı yüksek lisans harıc
-
Özel sektörde hem üniversitenin tabelası hem de ortalama önemli. CV'nde iyi bir ortalama dikkat çeker sonuçta. Ama memuriyette hiçbir faydası yok. Okula uğramayan arkadaşlarım ilk senelerinde atanıp gittiler
-
@anarsist-memur kişisel tecrübem ne özel ne kamu hiç bir iş başvurusunda etkisi olduğunu sanmıyorum. İyi bir okul mezunu olmanı etkiliyor ama ortalama genelde lafı dahi geçmiyor.
-
kamuda hiçbir önemi yoktur.özel sektörü bilemem.
-
Akademi kariyer için var. Hem de önemli ölçüde diye biliyorum
-
Kamuda bir çok mülakata girdim not ortalamanda iyi düzeydeymiş diyen olmadı. Belli ki bu komisyonlarda okullardaki eğitimin köfteden olduğunu biliyor, akşamında çalışan 3 ortalama yapıyor, bir hafta önce başlayan 3.30 yapıyor, düzenli çalışan 3.60 yapıyor. Hiç çalışmayanda 2.60 la mezun oluyor. Hal böyle olunca bizim okuldan 2.55 ile mezun olan çocuk birinci yılında Kaymakam oldu. Gel de şimdi okulun öneminden bahset. Üniversitede verilen eğitim 3-5 hocayı ayırırsak körler sağırlar birbirini ağırlar eğitimi. Maalesef durum bundan ibaret.
-
@aliveli, içinde söyledi: Üniversite not ortalaması önemi
@anarsist-memur kişisel tecrübem ne özel ne kamu hiç bir iş başvurusunda etkisi olduğununsanmıyorum. İyi bir okul mezunu olmanı etkiliyor ama ortalama genelde lafı dahi geçmiyor.
Tamamen katılıyorum. Ne özelde ne de kamuda bir önemi var. Yalnızca akademik hayatta etkili. Orada da farklar kapanmayacak gibi değil.
-
Diploma bile yeri geliyor bir kağıt parçası oluveriyorken, üzerlerinde yazan yazıların ya da ellerdeki verilerin zerre önemi yok... diplomayı veren kurumlar İÇİN anlam ifade eder YÖK e bağlı okullarda, kariyer için kalan yerlerde nereden mezunsun sorusunun ötesi yok
-
Herhangi bir önemini görmedim. Akademide 3.00 üstü olsun yeterli denilir orada da farklı dinamikler var zaten.
-
okurken erasmus yapacaksan veya yüksek lisans yapmayı düşünüyorsan faydası olur onun dışında sanmıyorum
-
-
@ercu videoyu izledim, yakın arkadaşım iş bankasına bilgisayar mühendisi olarak başvurdu. Banka direk verdi projeyi yap getir ne okul ne cv ne başka bir şey mülakatta da nasıl yaptığını anlatmış. Bu kafa yazılımda yok denecek kadar az denebilir. Üslup vs böyle bir patronla çalışmak istemezdim.
-
3.80 ortalaması olan arkadaşım SGK'da memur
3.67 ortalaması olan arkadaşım il Ticaret memuru
3.36 ortalaması olan arkadaşım KYK sözleşmeli memur2.67 ortalaması olan arkadaşım İdari Hakim.
Bu denklem gerçekten tahmin edildiği gibi çalışmıyor.
-
@sınavsayar ünivesiteyi 6 senede bitiren CFO şaka değil.
-
Başlığı açan arkadaşın zamanlaması benim için çok manidar. Daha 3-4 gün önce nişanlım ile konuşuyordum bu konuyu, akademi dışında not ortalamasının işe yarayacağı herhangi bir yer bulursanız saygı ile önünüzde eğilirim, akademide bile belli bir yüzde almak için kullanılan bir şey not ortalaması, yani 2.5 ile bitirdin ama ALES puanın 95, dil şartı olan bir üniversite ise ve dil puanın da 75 ve üzeri ise, bilim sınavı adındaki sınava girip 65 ve üzeri de bir puan alırsan muhtemelen yüksek lisansa da girebiliyorsun. Akademik kariyer için bile inanılmaz önemi olmayan ki en temelde buna yaraması gereken bir şeyin orada bile yetersiz kaldığı düşünülürse ortalamadan ziyade ne öğrenildiği, kişinin kendini hangi alanlarda ve ne şekilde geliştirdiği önemli. Klişe örneklerden birini de ben vereyim; iletişim fakültesi mezunuyum, okulu 3.4 ve üzeri ortalama ile bitirip de yüksek lisans bile yapmayan, herhangi bir yerde iş bulamayan insanları görürken diğer tarafta 2.5 ila 3 arası bir ortalama ile okulu bitirip şu an mezun oldukları bölümle ilişkili işlerde çalışan insanlar tanıyorum. Okul döneminde not kasmak yerine alanlarında kendilerini geliştirdiler ve herkesin en temel gayesi olan iş bulmak eylemini gerçekleştirdiler. Diğer bölümlerde de insanlarla kontak kurmak, mezun olduktan sonra ne iş yapacağına karar verip buna uygun alt yapı hazırlamak not ortalaması için derslere asılmaktan daha mantıklıdır. Zaten sadece maddi bir değer elde etmek için kasılan ortalamadan bir hayır geleceğini de sanmam, sırf ortalamam yüksek olsun diye okul hayatını bitiren birinin öğrendiklerinden şüphe ederim.