29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@bydaler Ben de Hakimim'i basit buluyorum özellikle ceza ve hmk bana kolay geldi sınav formatına uygun mu gerçekten bilemiyorum. Justice den soru çözmeden önce themisden konu çalışması yaptıysanız Justice' i çözerken daha az zorlanırsınız muhtemelen çünkü themis konu anlatımlarının özeti gibi Justice. Ama idari yargısı daha zor bana göre. Genel anlamda ise Justie zor benim kanaatimce.
-
KPSS kurum sınavları için Ahmet Nohutçu , İdari Hakimlik İçin Themis-Zehra Odyakmaz önermenizin sebebi nedir acaba? Sınavların hepsine gireceğim için kararsız kaldım
@paretowilfredo -
@sena_25 bu yüzdendir ki hakimim kitabını bir kenara bırakıp yarın justice alacağım herhalde, bazı kpss hukuk soru bankalarım bile ceza da özellikle hakimim den iyi, hakimim soru bankasını neden önerdi bazı arkadaşlar anlayamadım..hakimim konuyu öğrenmek isteyenler için basit basit hazırlamış zaten onsozdede buna benzer bir açıklama mevcut...justice alalım
-
@victory-carleone Teşekkürler.Sence diğer kurum sınavları için başka kaynak almamıza gerek var mı? Hakimlik kampı içindeki dersler için.Araştırdın mı hiç?
-
2016 idari yargı sınavı soruları pdf olarak varsa özelden gönderebilir misiniz?
-
@bydaler Ben konsensus Hakimim Justice şeklinde ilerliyorum. Justice için iyi ki almışm diyorum. Konsensus tan da çok menunum.Takdir sizin artık.
-
@mehmetemir tesekkurler. zaten bu mevzuyu tam oturtamadim. bir de kitapta yanlislik olunca iyice beyin yaniyor
-
justice daki bircok soru themisin kpss icin kolaylastirilmis baskisiyla birebir ayni. cok da kolaylastirilmamis demek ki kpss icin. hmk'yi zaten acmamla kapamam bir oldu justicede. hmk icin soru bankasi ve genel olarak farkli bir soru bankasi almam sart. konsensus alayim bari ben de.
-
@mehmetemir özellikle tarih için tek başına yeterli olur mu ?
-
@yigido89 Hocam tarih temeli az çok varsa yeter inşAllah ama tarihte elinizden geldiğince soru çözmeye çalışın
-
külliyat soru setini alıp önerebilecek var mı acaba?
-
Arkadaşlar size zamanaşımı durması kesilmesi ile ilgili bir taktik vereyim tek tek ezberlemeyin. Bu formül çok işinize yarar
Zamanaşımını durduran tüm sebepler pasif bir bekleme dönemidir. Örneğin velayet süresince çocuğun ana babadan alacakları vb.
Buna karşılık zamanaşımı kesen tüm sebepler aktif, icrai bir hareket içerir. İkrar etme, kefil gösterme, ödeme vb. -
@mehmetemir hukuk mezunu olmanın farkı bu olsa gerek.
-
Cok tecrubem olmamakla beraber gecmis yil sorularina baktigimda aslinda hemen hemen butun kitaplarda olan bilgilerden sorular gelmis gibi izlenim uyandi bende. Anayasa idare hukuku haric elinizdeki mevcut kaynaklardan memnun iseniz o kaynaklardan tekrar yapmak daha mantikli geldi bana az olan degisikleri goz onunde bulundurarak. Soru ve kanunla desteklenirse elbette daha iyi. Yeni kaynaktan calisinca elimdeki kaynaginin diline alistigimdam olsa gerek sanki sifirdan konu ogreniyorum gibi hissediyorum. Kpss alan ve bu tip sinavlarin ana formulu benim cogu zaman beceremedim sey olan sık tekrar. Haftalik aylik tekrar bir turlu beceremedim bunu. Uzun ara verince bir gunluk tekrarla halledebilecek konu icin yine hafta gidiyor. Disiplin isi özetle.
-
@james-buchanan estağfurullah kardeşim biz mezun olduysak sizinle paylaşmayıp mezara mı götürecez bilgi paylaşmakla çoğalır. İnanın yaklaşık 20 ye yakın sebep var zamanaşımı kesen duran diye. Yazık ezberlemeyin. Zaten o kadar çok ki ezber işi. Bu çok işinizi görür çok fazla soruyorlar testlerde durma kesilme olayını. Ben buldukça yine atarım inşAllah...
Hayırlı geceler...
-
Şu başlığı eglenceli hale getirelim herkes soru sormayı bırakıp derslerle ilgili pratik çözümler anlatsa süper olmaz mı?
-
1 tane benden... İyuk md 14/3 kısa bir şiir ezberi gibi yani söyle: Görevim yetkim(a),idari mercim(b),ehliyetim(c),yürütülmüş(d),süresini aşmış(e),husumetim(f) husamettin.. Dilekcem eksik(g)
-
@antepli-27 çok eğlenceli. Tebrik ederim
-
Sınava 134.000 başvuru varmış diyorlar. Tecrübeli arkadaşlar ne söyler ki bu duruma? Ben ümitsizliğe düştüm
-
@eylembilim Abartılı bir rakam hocam ama velev ki öyle olsun;
Benzer katılımlı KPSS'de iyi derece demek zaten ilk 500 demek en az.
28 bin katılımlı kaymakamlıkta 70 doğruyu geçen 400 aday çıkmadı.Sayı bir şeyi değiştirmez. Yarış her zaman 1000 kişi arasında geçer. İlk 300 için girilen sınavda ilk bin dışında iseniz zaten yarışta sayılmazsınız. En iyilerden olmak için çalışın, bunlar kırmasın motivasyonunuzu, aksi halde sadece başarısızlığınıza bir bahane olacaktır.