29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir iyi düşünmüşsün hocam ben justice ağırlıklı gittim hep monopol un denemesi makul geldi bi alıp cozecem vakit kalır da konsensus u öneren arkadaslar da olursa ona da göz atmak isterim tabi ne kadar çok o kadar iyi
-
Teşekkür ettim @olursaolur @Mehmetemir
-
Geçmiş yıllarda çıkmış soru:
Türklerin tarih boyunca kendilerine özgü kullandıkları alfabeler:
Göktürk (Orhun) Alfabesi
Uygur AlfabesiBizim dışardan aldıklarımız ise:
Arap Alfabesi
Latin Alfabesi
Kiril Alfabesi**Kiril alfabesi emperyalizmin zoraki tatbikidir. Ruslar sınırları içinde Türklere bütünlüklerini bozmak amacıyla tek bir alfabe yasağı koyarak farklı semboller ve şekillerle dolu alfabeler koymuştur. Otuz sekiz harftir. On biri sesli, geri kalan harfler ise sessiz harf statüsündedir. Soldan sağa doğru yazılır. Kullanım alanı, Rusya’daki Türkler içindir.
-
Konsensus hakimlik ve kpss arasında belirgin farklılıklar var mı arkadaşlar? ( medeni ve borclar için soruyorum) bende kpss konsensus var da...
-
@mehmetemir Sogd alfabesini de unutmayalım hocam️
-
Arkadaşlar çalıştığım kaynakta vergi kanunları yayımdan 45 gün sonra yürürlüğe girer diyor oysa ki ben kanunların yayım günü yürürlüğe girdiğini biliyordum yanlış mıyım ?
-
https://drive.google.com/file/d/196TfeqaQr6EISp3OXG8zvkS7BiE75Etu/view?usp=drivesdk
Arkadaşlar merhaba ,
Tarih çıkmış sorular ; ama 2012 dahil elinde 2012 sonrası olan arkadaşımız varsa paylaşabilir mi? -
@diriliss evet kanunda aksine bir düzenleme yoksa artık yayımladığı gün yürürlüğe giriyor.
-
@diriliss @Kitap-Kokusu Evet arkadaşlar hâlâ birçok kitapta 45 gün sonra yazıyor maalesef dikkat edelim buna
10 Numaralı Resmi Gazete hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi:
Mevzuatın yürürlüğe girmesi
MADDE 7 - (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmi Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.
-
Yine tarihte sormuşlar:
Vilayeti sitte: Ermenilerin Sevr ile bağımsız devlet kurmak istediği yerler.
S ivas
E rzurum
V an
D iyarbakır
E lazığ
B itlis -
-
@mehmetemir
Mirat-ül memALİk eseri
Seydi ALİ reis e ait.
ALİ lere dikkat -
@çinkoçaydanlık Allah razı olsun...
-
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@diriliss @Kitap-Kokusu Evet arkadaşlar hâlâ birçok kitapta 45 gün sonra yazıyor maalesef dikkat edelim buna
10 Numaralı Resmi Gazete hakkında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi:
Mevzuatın yürürlüğe girmesi
MADDE 7 - (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmi Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.
Bunun tam istisnası değil ama olsun:
Anayasa 67/7 gereği seçim kanunları yürürlüğe girdiği tarihten sonraki 1 yıl içindeki seçimlere uygulanmaz...
-
Düzenli şekilde tekrar önemli. Dersler bitiyor ama unutulması sıkıntı oluyor.
-
@zuzu-s hocam erişime kapalı dosya.
Erişim açılması lazım herkesin görmesi için -
Arkadaşlar KPSS kitapları hukuk için yeterli olur mu ? Aynı kitaplardan çalışmaktan artık eksik miyim diye sorguluyorum:(
-
@yasemen hocam yeterli olur ama idari yargı sınavı biraz daha kapsamlı ve zor. O yüzden size tavsiyem o kitapların üzerine güzel bir soru bankası ve deneme almanız. Böylece farkı kapatırsınız İnşAllah...
-
@mehmetemir ne önerirsiniz hocam bu süre zarfında özgün soru mu
-
@yasemen hem nakit hem vakit tasarrufu için size Monopol idari yargı soru bankası ile konsensüs idari yargı denemesi öneririm.
İkiside yeni çıktı ve güncel...