29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@mehmetemir tavsiye için çok teşekkür ediyorum hocam . Fakat geçen hafta günde 2 şer deneme çözdüm. Bu hafta denemelerde ki eksiklere göre sadece ezber yapacağım. Ezberlenen şey çabuk unutuluyor lakin son hafta yapılan ezberin yerinide hiçbir şey tutmuyor .annem bu süreçte baya benim kadar hukuk öğrendi ezber yaptırarak ailemizin kıymetini bilelim stresliyken kırıcı olmamaya çalışalım
-
@çıkmadıkcandan Rabbim cennet kokusu olan annelerimizden ve aslanlar gibi olan babalarımızdan razı olsun..
Emin olun bizim kazanmamıza bizden çok onlar sevinir..
Her ne kadar biz zorlansak da onlar bizi bu yaşa getirene kadar daha çok zorlandılar..
-
Arkadaşlar 5018 sayılı kanun gereği ayrım..
1 sayılı cetvel: Genel bütçe(merkezi idareye tabi olan kurumlar)
2 sayılı cetvel: Özel bütçe (Merkezi idareye tâbi olmayan kamu idareleri ve kamu kuruluşları)
3 sayılı cetvel: BİO'lar (bağımsız idari otoriteler)
4 sayılı cetvel: SGK ve İŞKUR..
Hayırlı sabahlar...
-
@mehmetemir 1-2-3 sayılı cetvelde yer alan kurumların bütçeleri merkezi yönetim bütçesi kapsamında değerlendirilir.
-
Saat 10-19 arası ilkuzem in 2677 kişi katılımcılı denemesi varmış arkadaşlar daha önce girenler var mı tavsiye eder misiniz ?
-
@yigido89 hocam bende girecem inşAllah...
Daha önce girmedim ama adli yargıdan deneyecem bakalım nasılmış sorulara bakayım... -
@mehmetemir, içinde söyledi: 29 Aralık 2018 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
@yigido89 hocam bende girecem inşAllah...
Daha önce girmedim ama adli yargıdan deneyecem bakalım nasılmış sorulara bakayım...Ben de adli kısımdan gireceğim de sınavı çözdükten sonra yazar mısınız acaba soruların ne derece olduğu çözülmeye değer olup olmadığını?
-
@sinavsinavv elbette hocam yazarım...
Bir 10 dk sonra Allah nasip ederse başlayacam bitince yazarım inşAllah...
-
Verginin aslını kaldırmayıp vergiye bağlı cezayı kaldıran veya azaltan haller: MİYÖP
Mücbir Neden
İndirim (cezada)
Yanılma (mükellefin yanılma hali)
Ölüm (ceza sorumluluğu şahsidir ölüm halinde vergi cezası tümüyle kalkar)
Pişmanlık ve IslahBunlara ilave olarak mükellef hem cezada indirim müessesesinden yararlanmayı hem de uzlaşma talebinde bulunmayı yapamaz!! Yine aynı şekilde izaha davet kurumundan yararlanan mükellef pişmanlıktan yararlanamaz!
Ölüm halinde vergi aslına bağlı olsun veya olmasın cezalar kalkarken, verginin aslı ve/veya gecikme faizi gecikme zammı gibi fer'i alacakların mirası reddetmemiş mirasçılar tarafından ödenme zorunluluğu devam eder.
-
@rootofallevil matrah kitabı mücbir meden, pişmanlık ve ıslah ile yanılmayı "cezanin hiv kesilmedigi" haller olarak diğerlerini cezanın azaltıldığı durumlar olarak ele almış
-
@gresham-t uygulamada indirim hallerinden sayılır hocam onlar
-
Hatta şundan bahsedeyim. Mükellef pişmanlıkla cezada indirim talebinde bulunursa ilk sefer için kesilen cezanın 1/2 sini 15 gün içinde ödemek zorundadır. Şayet ödemezse veya süreyi kaçırırsa ikinci kez verdiği pişmanlık dilekçesine istinaden cezanın 1/3 ü kalkar.
-
Arkadaşlar yeni bitirdim harika bir deneme olmuş sorular çok kaliteli sayaç filanda var. Mutlaka bakın derim...
-
ilkuzem denemesini bitirdim. monopol sonrası "olaysız" bir denemeydi sorular genel olarak iyiydi.
-
@dzndr hocam bende bir türlü sınavı bitir kutucuğu çalışmıyor ne yapsam acaba ya öyle duruyor deneme..
-
sınavı bitir kutucuğu çalışmayan olursa şöyle cevap geldi bana..
Merhaba tüm soruları tamamladığınız takdirde sınav bitirebiliyorsunuz,
yada sürenin bitmesini beklemeniz gerekmektedir. -
@dzndr idari hakimliğe mi girdiniz?
-
Cumhurbaşkanlığı ofisleri :
FİDYe (e yok)
F inans ofisi
İ nsan kaynakları ofisi
D ijital Dönüşüm ofisi
Y atırım ofisi -
@sim evet idari denemesi
-