2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
Arkadaşlar herkes için hayırlısı olsun ama bence BDDK ve diğer üst kurumlar YDS şartı getirmeli. Bence gozetmenlerin adayları uyarması yanlis. Herkes kosullanmis çeviri diye kimse yukarıda yazan instructioni okuma gereği duymuyor herhalde
-
@economicus, içinde söyledi: 2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
Murakıplık hatırlayabildiklerimi yazayım.
İktisat maliye finansÜçlü açmaz, taylor prensibi, marshall lerner koşulu. Bunlara göre Türkiyenin şuanki dış ticaret dengesini açıklayın.
koşullu yakınsama nedir, solow büyüme modeli ve içsel büyüme teorileri arasındaki farklar nelerdir? Uzakdoğu asya ülkelerinin başarılı, sahra altı afrika ülkelerinin başarısız olmasını hangisi daha iyi açıklar? Büyüme oranları ve faiz oranlarıyla ilgili seçimlik 2 soru vardı. Birinde Varyans ve kovaryans verilmiş korelasyonu soruyordu. Ortalaması, ortancası, tepe değer, aralık sorulmuştu. Diğerinde 2 ülke karşılaştırması vardı. Nominal döviz kuru ve ülke fiyat endeksleri yıllara göre verilmiş. Reel efektif döviz kuru kaç? Reel kurun her bir yıl için hesaplanması istenmiş. Aynı şekilde ülkelerin enflasyon oranları da istenmişti.
Tam rekabet piyasasında talep fonksiyonu verilmiş. Ortalama maliyet, marjinal maliyet, ortalama değişken maliyet ve grafikleri istenmişti. Hangi fiyat aralığında üretim yapmak istemez? Firmanın arz eğrisini grafik üzerinde gösterin.Muhasebeyi hatırlamıyorum yevmiye kayıtlsrı vardı ama çok zorlayıcı değildi. Geneli mali analiz ve yorumdu.
Hukuk
A Bono yu borcuna karşılık Bye vermiş. Daha sonra aldığı malların kalitesiz olduğu gerekçesiyle bonoyu geri istemiş. B de C ye hukuka uygun olarak temlik cirosuyla teslim ettiğini, bonoyu geri alamayacağını söylemiş. Buna göre C bonuyu tahsil için Aya başvurabilir mi? neden?
Ş arabasını boyatmak için F aş ye bırakıyor. Teslim aldığında koltuklarda leke olduğunu görüp f aş ye hasarın giderilmesi isteminde bulunuyor. F aş de ustanın dikkatsizliği sonucu olduğunu söyleyip sorumluluk kabul etmiyor. F aş nin bu beyanı doğru mudur? Neden?
X, Yden 1400 liraya buzdolabı almış. Bankadan ödemesini gerçekleştirdikten sonra yanlışlıkla 2400 lira ödediğini farketmiş. Bunun için X y ye hangi ilke gereği başvurabilir? Y fazla çdenen meblağı geri ödemekle yükümlü müdir?
Terzi A nın kk borcuna karşılık icra takibi başlatılmış ve icra müdürü ofis tipi buzdolabına ve dikiş makinesine haciz konulmasına karar vermiş. İcra müdürünün kararını icra iflas kanunu hükümlerine göre açıklayınız.
Danışmanlık için a. Ş kurmak isteyen A ile B den A sermayeyi getirmeyi, B de tecrübelerini sermaye olarak getirmeyi taahhüt ediyor. B kurucu ortak olabilir mi neden? A sermayenin yüzde 20sini bu yıl satacağı gmenkulden ele edeceği gelirle ödeyeceğini taahhüt etmiştir. A nın sermaye taahhüdü geçerli midir? Neden?
1940 doğumlu A torununun okul masrafları için 6 ay vadeli 44bin lira kredi çekmek istemiştir. Ancak banka kendisinin çok yaşlı olduğunu ve borç altına giremeyeceğini belirtmiştir. A nın borç altına girmesine engel bi durum var mıdır?Birebir yazamasam da ortalama böyleydi sorular. Unuttuklarım varsa affola. 2 gün güzel yorulduk herkesin hakkında hayırlısı olsun. Cümleten geçmiş olsun.
Talep değil maliyet fonksiyonu olacak
-
Hep ilan ettiği kadroya göre az alım yapan bddk, bu defa sınavı zorlaştırıp geçenleri almayı planlamış galiba ..
-
@öğrenci bu mu kolay sınav
-
@economicus yo sözleşme serbestliğinden yürüyecektin
-
Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun. Umarım arzu ettiğiniz puanlara ulaşırsınız.
Başlıkta ağırlıklı olarak murakıplık ve bankacılık alanlarına ilişkin paylaşımlar mevcut. Bilişim alanıyla ilgili bilgi yok denecek kadar az. Gelecek yıllarda sınava girmeyi düşünenlere yön vermesi açısından, bilişim-4'e girenler deneyimlerini paylaşabilirse çok seviniriz.
-
@qwerty1453 Yazdığımdan sınavın kolay olduğunu nasıl çıkardınız zahmet olmazsa anlatın lütfen.
-
@qwerty1453 evet sorunun ucu açıktı; yargı dağıtmayalım. Kısıtlılıktan girip, sınırlı ehliyetsizliğe değinip, böyle bir kısıtlamaya dair mahkeme kararı olmadıgı için (yaşlılık) banka yetkilisi reddemezden yürüdüm.
-
@best_effort aynen ben de böyle yazdım
-
Sınav kılavuzda çeviri olacak diyor.ingilizce metin verip bunla ilgili 5 soru verip İngilizce cevap olarak sordular.5 ing tr 5 tr ing kelime karşılığı vardı.puanlama yazmıyor.
İktisatta da solow la ilgili karışık bir soru vardı.
Murakiplikta 50 kişinin mülakata kalacağını zannetmiyorum. -
@economicus anladım. Benim en az bildigim soru oydu aklıma şöyle biseyler geldi yazdım; alacaklarla beraber borçlar da terekeye dahildir ve mirasçıya geçer bu sebeple s nin yaşlı teyzenin ölmesi üzerine bankanin alacağını tahsil edemeyeceğini düşünmesi yersiz olmuştur gibi biseyler. Kanırttim yani muhasebedeki gibi
-
Geçmiş olsun arkadaslar
-
İngilizce zormuş yazılana göre.
-
@merve2655 ben de okul masrafına destek için 6 vadeli 44000₺ nin çok fazla olduğundan dürüstlük kuralına aykırılıktan yürüdüm
-
@simón-bolívar benim yds 80 ve banka uzmana girdim. 10 çevrilecek cümle vardi 4 5 inde daha önce hic görmediğim duymadığım kelimeler vardı
-
@generalgeneral ekonomi ve finans kelimeleri mi?
-
Banka kısmında mevduat kabul etmeyen ancak kredi dağıtan bi bankaya mb gibi regulasyon kurumun müdahale etmesi gerekir mi ? Deniliyordu aklıma geldi de yorum ?
-
Arkadaşlar ben şunu anlayamadım da şimdi nu sınavı bddk mı düzenledi yoksa ytü mü? Daha doğrusu soruları kim hazırladı?
Ayrıca bankacılık uzman yardımcılığı sınavını zor ama kaliteli ve yapılabilir buldum. Ama ben yapamadım
-
geçen seneki başlığı inceledim 27 kişilik alım için 27 kişi mülakata hak kazanmış(bankacılık uzman yrd için), puanlama noktasında giren arkadaşların belirttiği kadar katılar ya da kurumdaki teamül mü bu yönde bilemiyorum ama ürküttü beni bu durum, inşallah bu sınavda okuyanlar biraz daha esnek davranır ne diyelim
-
@generalgeneral Benim en kolay İngilizce geçti. Benim YDS 42,5 bankacılık uzman yardımcılığından girdim ve en az 80 alırım yani...