2018 BDDK Murakıp Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı İlanı (150 Kişi)
-
@keynes92 saolasın
-
@tükendikagrubu bende aynisini yapmisim
-
@kaan_akça 692 yi kapatip 590 a attim
-
@regresyon dogrudur hocam
-
@regresyon Insallah hocam. 40 puanlık tı az degil
-
@johnstuartmill Insallah iyi bir puanlama verırler
-
herkese merhaba, ben bilişim 2 alanında sınava girdim. bölümüm elektronik müh. bu yüzden bilişim alanı aslında biraz zor geliyor. benim gibi daha sonra girmek isteyeceklere çalışmaları için fikir versin diye aklımda kalan soruları yazmak istiyorum. iki branş oturumunda birinde 10 sorudan 8 tanesi, diğerinde 7 sorudan 5 tanesi seçilip yapılması bekleniyor.
ilk oturumda, iki kod sorusu ( kod yazma ve kodun neyi hesapladığını bulma)
güvenlik boşluğu, tehdit, saldırı tanımları
raid 0 raid 1 fakrları ( normalde bunu bilmem gerekir ancak hep okumayı es geçtiği bir yerdi)
dijital ve analog bant genişliği tanımı ve bunula ilgili sayısal bir soru
yönetim bilişimi tanımı ve bir tanım ( bu konu hakkında bir fikrim yok)
tcp ve udp arasındaki fark
statik nat dinamik nat tanımı
client server ve peer-to-peer tanımı
nesnelerin interneti ve sanal gerçeklik tanımı
port forwarding tanımıikinci branş oturumunda, aslında daha önce paylaşılan sorulara benzerdi. onları dikkate almakta fayda varmış.
osi modeli açıklaması
sayıların binary, octal, hex çevirimi
kod sorusu
birden fazla şıklı sorularda ise asimetrik şifreleme, ssl, private key, ve daha bilmediğim ağ ve güvenlik tanımları
ping, route komutları, hub ve switch, mac adresi tanımları
dijital imza ile ilgili tanımlarbir elektronikçi olarak bence bunlara çalışılsa yazılı sınav rahat geçilirdi, ancak alan olarak farklı kapsamlardayız, sözlü de sorun yaşanırdı. ingilizce sınavı bana anlaşılır geldi, birkaç finansal sözcüğün anlamını bilmiyordum ancak genel anlamda çeviri zor değildi.
umarım iyi sonuçlar elde edersiniz. -
Bir önceki sınav ne sonucu ne zaman açıklanmıştı arkadaşlar, tahmini 1.5-2 ay sürer mi açıklanma süreci?
-
@sofuoglu biraz karışık gidiyor diye aklımda kalmış açıklanma süreci. Biri açıklanıyor, diğerleri bir kaç hafta sonra açıklanıyor böyle bir durum vardı.
-
@sofuoglu Hocam geçen sene uzman yrd. 16 aralık murakıplık 16-17 aralık yazılı sınav tarihleri. Yazılı sonuçlarının açıklanma sırası da murakıplık 6 şubat, uzman yrd. bankacılık alanı 12 şubat, hukuk alanı 16 şubat diye yayınlanmış. Bddk uzm yrd da 1 martta açıklanmış.
-
@ceteris teşekkürler hocam bilgilendirme için, ortalama 1,5-2 aylık bir zaman dilimi var o zaman açıklanmasına yönelik.
-
@kaan_akça hayır hocam hukuk uzman yardımcılığı
-
Bu sinava giren sayisi da çoktu onu da hesaba katalim
-
Murakıplık hatırlayabildiklerimi yazayım.
İktisat maliye finansÜçlü açmaz, taylor prensibi, marshall lerner koşulu. Bunlara göre Türkiyenin şuanki dış ticaret dengesini açıklayın.
koşullu yakınsama nedir, solow büyüme modeli ve içsel büyüme teorileri arasındaki farklar nelerdir? Uzakdoğu asya ülkelerinin başarılı, sahra altı afrika ülkelerinin başarısız olmasını hangisi daha iyi açıklar? Büyüme oranları ve faiz oranlarıyla ilgili seçimlik 2 soru vardı. Birinde Varyans ve kovaryans verilmiş korelasyonu soruyordu. Ortalaması, ortancası, tepe değer, aralık sorulmuştu. Diğerinde 2 ülke karşılaştırması vardı. Nominal döviz kuru ve ülke fiyat endeksleri yıllara göre verilmiş. Reel efektif döviz kuru kaç? Reel kurun her bir yıl için hesaplanması istenmiş. Aynı şekilde ülkelerin enflasyon oranları da istenmişti.
Tam rekabet piyasasında talep fonksiyonu verilmiş. Ortalama maliyet, marjinal maliyet, ortalama değişken maliyet ve grafikleri istenmişti. Hangi fiyat aralığında üretim yapmak istemez? Firmanın arz eğrisini grafik üzerinde gösterin.Muhasebeyi hatırlamıyorum yevmiye kayıtlsrı vardı ama çok zorlayıcı değildi. Geneli mali analiz ve yorumdu.
Hukuk
A Bono yu borcuna karşılık Bye vermiş. Daha sonra aldığı malların kalitesiz olduğu gerekçesiyle bonoyu geri istemiş. B de C ye hukuka uygun olarak temlik cirosuyla teslim ettiğini, bonoyu geri alamayacağını söylemiş. Buna göre C bonuyu tahsil için Aya başvurabilir mi? neden?
Ş arabasını boyatmak için F aş ye bırakıyor. Teslim aldığında koltuklarda leke olduğunu görüp f aş ye hasarın giderilmesi isteminde bulunuyor. F aş de ustanın dikkatsizliği sonucu olduğunu söyleyip sorumluluk kabul etmiyor. F aş nin bu beyanı doğru mudur? Neden?
X, Yden 1400 liraya buzdolabı almış. Bankadan ödemesini gerçekleştirdikten sonra yanlışlıkla 2400 lira ödediğini farketmiş. Bunun için X y ye hangi ilke gereği başvurabilir? Y fazla çdenen meblağı geri ödemekle yükümlü müdir?
Terzi A nın kk borcuna karşılık icra takibi başlatılmış ve icra müdürü ofis tipi buzdolabına ve dikiş makinesine haciz konulmasına karar vermiş. İcra müdürünün kararını icra iflas kanunu hükümlerine göre açıklayınız.
Danışmanlık için a. Ş kurmak isteyen A ile B den A sermayeyi getirmeyi, B de tecrübelerini sermaye olarak getirmeyi taahhüt ediyor. B kurucu ortak olabilir mi neden? A sermayenin yüzde 20sini bu yıl satacağı gmenkulden ele edeceği gelirle ödeyeceğini taahhüt etmiştir. A nın sermaye taahhüdü geçerli midir? Neden?
1940 doğumlu A torununun okul masrafları için 6 ay vadeli 44bin lira kredi çekmek istemiştir. Ancak banka kendisinin çok yaşlı olduğunu ve borç altına giremeyeceğini belirtmiştir. A nın borç altına girmesine engel bi durum var mıdır?Birebir yazamasam da ortalama böyleydi sorular. Unuttuklarım varsa affola. 2 gün güzel yorulduk herkesin hakkında hayırlısı olsun. Cümleten geçmiş olsun.
-
Arkadaşlar hatırladığım kadariyla yardımcı olmaya çalışayım murakip yrd için. Cumartesi önce iktisat sınavına girdik zor bi sınavdi. Gözetmenler sınavın ortasında"arkadaşlar sınav sorularınız çok zor demoralize olmayın sadece size değil herkese zor" dediler. Oturum bitince de lütfen diğer oturumlara da gelin dediler. İlk soruda 3 tane oncul vardı. Taylor prensibi üçlü açmaz ve marshall lerner koşulu kavramlarindan 2 tanesini açıklayın ve türkiye cari dengesine göre yorumlayin. 2. Soru büyüme kalkinmadan geldi. Sınav konulari arasında yoktu ben bakmamistim ona. Solowla içsel büyüme modellerini karşılaştırin. Guneykore ve sahra alti afrika için degerlendirecek olursak hangi model daha başarılı yorumu yapılır vs gibi bisey. 3. Soru ve 4. Soru zor sorulardi çok net hatirlamiyorum ama bi tanesinde devlet tahvilinin faizi ve piyasa faizi verilip tahvilin fiyati sorulmustu. 5. Soru en kolayiydi mikro, bi tc denklemi verilmis a şıkkında ac ve mc soruluyo b ve c şıkkında da dengeye gelme durumu gibi biseyler vardi bu kadar basit degildi de toparlayamiyorum suan çok dolandirarak sorulmus sorular. arz egrisini gosteriniz diyodu d şıkkında q 6 ise p kactir diyodu. Bu arada kısa dönemde diye de belirtmis. Yani öyle alayi birbirine eşittir diyip sayi çıkaramıyoruz tc ac avc mc üzerinden grafikle gostererek çözülüyodu. 6. Soru da 2 şıkliydi a şıkkı istatistik b şıkkı döviz kurlari ve enflasyonla ilgili uzun bi soruydu ya a yi ya b yi cevapliyoduk. Ben b yi cevapladim. İki ülkenin tufe leri ve nominal kur verilmiş enflasyon oranlari ve reel döviz kurlari sorulmuş. Er=e×(Pyurt dışı/Pyurtiçi) formülüyle enflasyon formulunu kullandim ben ama biraz işlem hatalari oldu hesap makinesine lanet olsunki. Neyse uzun oldu diğer alanlari ayri iletide yazayim
-
Öğleden sonra muhasebe oturumuydu. Benim muhasebem iyidir kpssde 32 net yaptığıma üzülmüştüm ama bu sınav başka biseydi. Monografi bekliyodum şahsen ama asla yoktu. Bana çok zor geldi en zor oturumdu diye düşünüyorum kendi adıma. Genel muhasebe kısmı kolaydi ama puan değeri azdi. Mali analizden çok fazla yorum sorusu vardi onlara hiç bakmadığım için de bana zor gelmiş olabilir. Tanım sorusu yoktu. Hesaplar birbirinden bagimsiz olacak şekilde 30 puanlık kayıt. 10 puanlik da bi tablo vardi yani toplam40. O tabloda isletmenin vadelerine göre alacaklari verilmis donemsonunda ne yapmalı diyo. Sonra diğer sorularda oranlar vardı ozkaynak karlılık orani aktif karlılık orani ve bunlarin yorumu. Bunun dışındaki sorular tam dayaklikti hicbisey anlamadım
-
Bu soruları derleyelim seneye ihtiyacı olanlar forumda bulmakta zorlanıyor. Siteye atalım da oradan direk ulaşsınlar. Teşekkür ederiz paylaşım yapanlara.
-
Bu sabah da hukuk sınavı vardi iktisattan hukuktan çıkmış sorularda çok korkmuştum ama hukuk görece kolaydı. Muhasebeme de çok guveniyodum darbeyi ordan yedik. Sorular da hep olay örgüsü seklindeydi hiç tanım sorusu yoktu. Bi olay vermiş bu nedir şimdi ne yapsin bunu yapabilir mi falan demiş. Ticaret ve borçlar vardi sanki sadece. Spesifik olarak hatırladığım sebepsiz zenginleşme yardımcı şahıs kullananlarin sorumluluğu. He bide bilen söylesin plz, bi teyze bankaya gidiyo ihtiyaç kredisi alacak. Bankası yaşlı diye vermiyo böyle bi hakkı var mı
-
İngilizce en bombasiydi. Gözetmen sınava başlamadan dedi ki siz diğer alanlari yapio ingilizceden elenince biz çok üzülüyoruz lütfen biseyler yazmaya çalışın boş bırakmayın puan veriliyo kelime çevirisi yapin dedi. Sınava bi başladık çeviri yok ingilizce bi metin var metinle ilgili 5 soru o sorulari ingilizce cevaplamamiz isteniyo. Herkes çeviriye başladı sonra uyardilar allahtan. Bide çeviri için zor bi metindi. Ya da ben o an kolay şeyler beklediğim için de bana öyle gelmiş olabilir çünkü dün bankacilik uzman yardımcısı sınavına giren arkadaşım ingilizce sorularinin çok kek olduğunu söylemişti. Onun dışında bide altta ufak bi bolum vardı 5 türkçe kelime ingilizceye çevrilecek5 ingilizce kelime türkçeye çevrilecek çoktan seçme durumu yoktu. Kelimelerden hatirladiklarim işsizlik, tahvil, vulnerable, asset-liability management, supervision. Muhasebeden monografi çıkmaması nerdeyse 55 puanlik analiz çıkması çok ters köşe oldu canımı sıktı
-
@merve2655 borç altına giremezsiniz diyordu ya banka. Ben onu direkt fiil ehliyetiyle bağdaştırıp cevapladım kısıtlı değilse ergin ve ayırt etme gücüne sahipse borç altına girebilir hukuken bir engel yoktur dedim ama bakalım