14 / 20-21 Temmuz 2019 KPSS Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi
-
@johnstuartmill sanrım Atatürk ilkeleri ile hangisi söylenemez gibi bi soru vardı hocam ?
-
@mbguy hocam tespıtınız cok doğru sorular zordan zıyade gercekten sacmaydı yani o kadar madalya kazanan mıllı sporcu oldu bu sene bırını sor bari Türkçe soruları desenız paragraftakı soruların tam karşılığı sıklarda yoktu ıkı kere okumak zorunda kaldık matematık yetısmedı vatandaslıkta tartısmalı ad Degısıklıgı sorusu tarıh desenız yorum soruları bnce gercekten ne anlatmak ıstedı anlamadım yenicerılı soru neydi oyle coğrafya hakkında konusmucam acıkcası bu seneye kadar bu kadar kıyıda kosede kalmıs soru soruldugunu gormedım üst üste
-
@aroma chp nin programı olacaktı cevap sanki ben öyle yaptım ama
-
@North-remembers sanrım fransız ihtimalinden etkilenme gibi bu cvp vardı onu işaretledim emin olamadım!
-
@aroma devletçiliğin hepsinden sonra uygulamaya koyulması şıkların arasında var mıyfı yoksa başka sorumuydu hocam
-
@Alpha evt hocam aynı soruda geçen seçeneklerden biriydi dediğiniz.
-
Arkadaşlar yanlış yerde tartışıyoruz taşıyalım konuyu diğer sayfaya
-
@Alpha ben onu devletçilik yaptım
-
@johnstuartmill hocam peki tarihte kadinla ilgili bir soru vardi hareme mal satmak defterde alacak verecek diye o soru sanirim cevapladiginiz o 1 ve 2 degil mi nikahli bir cevap haric yani
-
@arideni bende öyle yaptım hocam 1 ve 2 dedim,diğer şık sanki dinle ilgili olduğu için almadım
-
@North-remembers bende chpnin programı olan şıkkı yaptım inşallah odur:)
-
@madam-curie 2.mahmut dönemi gelişmelerinden birine örnek hangisidir şeklindeydi cevap yeniçeri ocağının kaldırılması
-
@Alpha cevap yüzde 10 ya en son yapılan genel seçimlerde geçerli oyların ortak yüzde 10 ve üzerini alan siyasi partiler ortak aday gösterebilir diye biliyom
-
@balans-etkisi cevap sizin dediginizdi çünkü şıkta Atatürk ilkeleri chp programına Atatürk 'ün ölümünden sonra girmiştir diyordu oysa 1931 yilinda yani daha Ay ye girmeden önce chp programına girdi.
-
@balans-etkisi bu hafta alan bilgisi testine girecekseniz anayasayı yeniden çalışmanızı tavsiye ederim
-
Ceza hukuku notu olan var mi
-
@balans-etkisi anayasa değişikliği ile yüzde 5 oldu hocam haftaya olan sınav için tekrar bakın isterseniz yine sorulabilir
-
ben de ii. Mahmut'la ilgili soruyu hangisi o dönemde yapılmadı diye hatirliyorum. Cedit'li şıkkı işaretledim o yüzden. Soruyu yanlış okumuşum demek ki
-
@friedmanmilton eywallah hocam bu sene özel nedenlerden dolayı çalışamadım sınava 79 civarı p48 den puanım var ama yinede giriyorum sınava,hobi oldu sınava girmek:)
-
1927 yılında “Cumhuriyetçilik”, “Halkçılık”, “Milliyetçilik” ve “Laiklik” CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir. 1935 yılında “Devletçilik” ve “Devrimcilik” ilkeleri de eklenerek Partinin ilkeleri altıya çıkarılmıştır. Partinin amblemi olan 6 ok bu ilkeleri simgelemektedir.
https://www.chp.org.tr/haberler/chp-tarihi
yani anayasaya 1937'de eklenen şeyler partiye daha sonra eklenmiş olmamalı diye de düşünülebilirdi