2018 İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı
-
En son yapılan uluslararası anlaşma hangisi? Paylaşılan notta İran ile tercihli tic anlaşması yazılıyor ama sonrasında yapılmadı mı ki ?
-
@aroma Tamam hocam o zaman sizin paylaştığınız doğrudur
-
@aroma paylaşılan not hangisi acaba hocam?
-
Kanun ve kurum mevzuatı dışında başka nelere çalişiyosunuz var PDF atabilir misiniz ?
-
@gresham-t hocam önceki sayfalarda paylaşılmıştı
-
@aroma hocam göremedim ya elinde olan birisi paylaşabilir mı?
-
@regresyon site de ki istatistiklere bakın
-
Mülakat için, bir uluslarası ilişkilerci olarak notlara dayanarak güncel bi kaç konu derledim,
AB, İngiltere ve Bretix
Venezuela krizi ve taraf ülkeler
Makedonya'nın isim değişikliği ve Yunanistan'ın Makedonya nın NATO üyeliğine sıcak bakması
Papa nın Arap yarımadası ziyareti
İtalya-Fransa krizi
Cemal Kaşıkçı krizi,Suudi Arabistan, taraf ülkeler ,Türkiye'nin rolü
İdlib meselesi
Türkiye'nin ekonomik durumu ve güncel olarak IMF tartışması
Türkiye'yi ziyarete gelen en son ülkenin Yunanistan olması
AB nin ABD yaptırımlarına karşı İran için kurduğu özel ticaret sistemi- INSTEX
Hiperenflasyonda olan ülke- Venezuela
Rusya'nın Türk iş adamları için vize serbestisi
Kıbrıs meselesi, doğalgaz
INF görüşmeleri , sonuçları -
@aylin daha önce göç mülakatına girdiniz mi bide bu sorular biraz zor değil mi ya:)
-
@bohr hayır girmedim:) mülakata çalışırken alan konularından ziyade uluslararası ilişkilere ağırlık verilmiş gibi geldi, uluslararası haber portallarından 5 6 sayfa okunarak halledilir:)
-
@aylin bunlara ait haber portalı onerseniz de baksam iktisatçı olarak çok yakın degilim
-
@aylin bende uluslarası ilişkiler mezunuyum ama bunlar ağır gelebilir:D
-
@aroma https:/ /tr.euronews.com/son-haberler @Bohr o kadar ağır mı olmuş:)) , iyi çalışmalar herkese:)
-
Daha önce forumda paylaşıldı diye hatırladığım bir pdf vardı, IOM'nin hazırladığı Göç Terimleri Sözlüğü :
https://yadi.sk/i/jommSHDaIoV4vASayfa sayısı biraz fazla, ben önemli gördüğüm kavramları seçmiştim. Mülakata girmeden bir göz atmanız faydalı olur diye düşünüyorum.
https://yadi.sk/i/BwKg4ZgItds1RA -
@plansız sitede çok fazla bilgi yok mu yoksa bana mı öyle geliyor bilmiyorum. Gidip en dip köşe yerden sorarlar diye herşeye bakmaya çalışıyorum iyice kafam karıştı. Sitede göç süreçleri diye bir yer var sırayla Budapeşte süreci Prag süreci diye gidiyor bunlardan soru gelme ihtimali var mı?
-
@kapesese Doğru, sitede biraz fazlaca bilgi var ama mesela istatistiklerden ne sorabilirler, süreçlerden hangisi gelebilir şeklinde çalışılabilir. Örneğin yakın zamanda Budapeşte Süreciyle ilgili bir program var bunun sorulma ihtimali olabilir. Bunlarla ilgili bir iki cümle bilmek yeterli olur. Asıl yoğunluğu mevzuata vermek gerek.
-
@aroma sorular güzel gerçekten sorun yok ama şu en sondaki INF görüşmeleri diyo bu nedir bulamadım
-
@bohr hocam soruları yazan arkadaş sanrım imf yazmak istedi bende bulamadım. Uluslarci idi kendisi
-
@plansız hocam mevzuat olarak yabancılar ve uluslararası koruma kanunu dışında nelere bakalım?
-
@plansız teşekkür ederim hocam artık bahtımıza ne çıkarsa:)