Az Kişinin Bildiği Kaliteli Meslekler
-
Arkadaşlar arada derede kalmış ve kimsenin o zamana kadar dikkatini çekmemiş güzel meslekler hala mevcut. Bunu sadece kamu meslekleri olarak düşünmeyin, özelde de bu türden meslekler var. Bunları konuşalım, konuşalım ki yönlendirme olsun, fikir katsın. Tercihini yap!mayı kolaylaştırsın. Sizlerinde keşfettiği meslekleri buraya not düşmenizi bekliyorum. Son dönem yeni keşfettiğiniz mesleklerden de bahsedelim. Gerçekten öyle meslekler var ki nasıl kaçmış gözümden diye hayıflanırsınız.
İlk olarak ben başlayayım: Gümrük Müşavirliği mesleği. Bir de inanılmaz ölümsüz bir meslek olan Çanak-Çömlek yapma mesleği.
Çanak çömlek deyip geçmeyin tanesi 30 TL'den satılan çanakçı mesleğinde 3-4 saat içerisinde 250 civarında yapabiliyorsun.
-
Gümrük müşavirliğini bi ara ciddi ciddi düşünmüştüm lakin bunun için belli merkezi şehirler var...
her ilde yapılamıyor maalesef.
Ben de Mali Müşavirlik diyeyim.gerçi kimi iyi kimi kötü diyor lakin bence güzel meslek.
(Ben de staj başlatma sınavını kazanarak an itibariyle meslek mensubu adayıyım) -
@marjinalfaydali Mersin veya İskenderun gibi yerlerde yapılabiliyor mu?
-
@kml evet hocam.benim bir arkadaşımın ablası mersinde yapıyor bu mesleği.
deniz yolu ihracatı olan bölgelerde oldukça yoğun.
eğer bekarım orda da bi düzen kurarım derseniz gayet iyi bir meslek. -
@marjinalfaydali hocam şartları nedir hiç bilmiyorum ki... yani kimler gümrük müşaviri olabilir bilgim yok.
-
@kml bununla ilgili diğer başlığada göz atabilirsiniz. Meslek güzel, kariyer ve prestij vadeden bir meslek. Maaşı oldukça iyi. Liman şehirleri bu iş için en ideal yerler. Bunlar dışında da iç gümrüklerde bu işi yaparak güzel para kazananlar var. Başınıza gelebilecek ufak tefek kazalarda stres yapmam diyorsanız tavsiye ederim.
-
@kml ben geçen sene araştırmıştım.tam bilgim yok.lakin aynı mali müşavirlikteki gibi staj vs yapıyorsun.google dan arayın bayağı bir bilgi edinirsiniz.
-
@marjinalfaydali google mı? Tercihiniyap ailesi dururken google a başvurmak duymamış olayım
-
@antimülakat estağfurullah. daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyar gibi geldi arkadaş o sebeple.esasen tüm bilgileri başlığa eklerseniz çok iyi olur.
-
Doğuş Grup, Sabancı, Koç Holding vb. bünyesinde çalışan var mı? Nasıl çalışıyorlar? İşlerinden memnunlar mı? Ben geçenlerde Simenste çalışan bir Elektrik Elektronik Mühendisi ile tanıştım. İşinden de, kariyerinden de çok memnun olduğunu söyledi. Sanırım az kişi tarafından keşfedilen bu firmalar güzel imkanlara sahip. Bu arada Simens deyip geçmeyin, hızlı tren ihalesini yürütüyorlar.
-
Şu eksper olma işide güzel işte. Hala devam ediyor mu? Bilen var mı? Tütün eksperi bile varmış bir zamanlar. Tatlı duydum, yemekler için gurmeler zaten var. Başka neler var, bilgisi olan var mı bu konuda???
-
Bende bir öneri ile katkıda bulunayım. Operatörlük. Hani gerçekten yapılamayacak işte değil. İş makinesi operatörlüğünde çok güzel gelir var. Aylık 10 bin TL bir kazanç söz konusu. İlgisi olan kişiler için bence yapılacak bir meslek.