2019 Mali Müşavirlik Staj Başlatma
-
@mbguy evet hocam kısalıyo bulunduğunz illerde smmm odası eğitim açabiliyo talep olursa tabi .benim bi arkadaşm öyle kısaltmıstı
-
@marjinalfaydali çok sağolun 2 aylık taze stajyerim; şu an tek bildiğim fişleri, faturaları ve z raporlarını işlemek. hocam meslek güzel de stajyerlik, 2. sınıf insan muamelesi gibi resmen. patron iyi de acaba iş öğretmiyor mu/öğrenemiyor muyum hissi var. bir de yüksek lisansa başladım, 2 yılda öğrenip, ofis açabilecek kivama gelecek miyim bilmiyorum
-
@fatmagul benim de yaklaşık 22 ay var; eğer yüksek lisansı zamaninda bitirirsem tabi .) başladınız mi euse denen videolari izlemeye?
-
@furkanbey umarım bitirirsinz .çok az izlemistim butun dersler duruyo halen.
-
Uzaktan eğitim ekranı bende hata veriyordu. İstanbul için ekran biraz geç açılıyormuş sanırım. Uzaktan eğitimin birde CD USB tarzı aynı konuların olduğu bir şey varmış sanırım o eline ulaşan oldu mu ?
-
@furkanbey biz işi bilmedigimiz için kendimizi tartamıyoruz ama ben hep kıyaslıyorum kendimi.hem kendimle hem diger stajyerlerle.
mesela 3 aydır stajyerim.hem işletme defteri hem 1.sınııfları işleyebiliyorum.yeni yeni BA BS yapmaya basladım.resmi kuruö yazıları da hep benim uzerimde.mali müşavirim sagolsun word ögreneyim diye hep bana yaptırıyor dilekçe işlerini falan.excel de anlatıyor ara ara.şimdilik iyi gidiyor.bi stajyer daha var o tam 2 senelik.1 yıl kalmış stajının bitmesine ve kendi başına tüm işleri yapacak düzeye gelmiş.bana da dediği 2 yılda cok rahat ofis cevirecek duzeye gelirsin..gercekten de o gelmiş o seviyeye.2 yıl stajyer kamburuyla ögrenebildiğimiz kadar iş öğrenmeliyiz. -
@furkanbey hocam size gelmedi demi stajyer eğitim videoları.sizinle aynı dönemiz.ne zaman ücreti yatırıp başlayacagız acaba.bizim ofisteki diger stajyer ilk sınav çok geç oluyor agustosu bulur hemen yatırma dedi
-
@marjinalfaydali stajyer eğitim videosu ne oluyor Hocam? O da mı paralı
-
@marjinalfaydali siz güzel bir yerde staj yapıyorsunuz hem işvereniniz iyiymiş hem diğer stajyer sizin gelişiminiz için kılavuz gibi. şanslısınız. henüz eve ya da ofise eğitim cdleri gelmedi ama tesmer interaktif stajyer eğitiminde 1. bölüm videolarını izledim ve sınavını hallettim. cok zor değildi 2. seferde oldu
-
@mbguy malesef o da parali...3 donem var.her donem icin 400 kusur lira.malesef maliyeti yuksek smmm olmanin.
-
@furkanbey o sekilde oluyor mu? Ben once flash gelecek kurulum yapacagiz ondan sonra sinavini verecegiz saniyordum.
Yarin bir de ben deneyim o sekilde.
Evet benim ortamim iyi cok sukur.hem onumde benim gectigim yoldan gecmis bi stajyer var hem de mali musavirim cok yardimci oluyor.insallah 2 yilda yeterli duzeye ulasiriz. -
@marjinalfaydali Hocam desenize tabiri caizse attığımız adım para olacak bir süre 🥺
-
@mbguy aynen oyle malesef...ha bi yerde iyi.neden derseniz bu maliyetler meslege adimda caydirici etki de yapiyor.sinavlar jolay olsaydi,ucretler olmasaydi herkes mali musavir olurdu..en azindan gercekten isteyen emek veren insanlar giriyor meslege
-
Arkadaşlar malumunuz staj dosyası açtırma dönemi başladı. Sizlere yine bir kaç sorum olacak bu dönemde:)
Öncelikle a b c olayı yazıyor sgs sınavı için bu olay nedir? Türmob tesmer den baktım ama içerik bulamadım. Lisans mezunuyum. Sınava başvuru yaparken bu a b c seçeneklerini mi seçeceğim yoksa farklı bir yol var mı onu öğrenmek istiyorum.
Bir de arkadaşlar parayı yatırdıktan sonra evrak tamamlayın hepsini bir anda bulunduğunuz ilin odasına getirin deniyor ama teslim edilecekler listesinde staj başvuru evrakı (odadan alınacak) diye belirtilmiş. Evrakı direkt en son oradan alıp hemen doldurabiliyor muyuz?
Kıymetli cevaplarınızı ve Bunlar haricindeki önerilerinizi de bekliyorum. -
Ciddi anlamda SMMM olmayı kafasına koyan kişinin staj dahil istanbul'u düşünmesi lazım. Ticari işletme dağılımındaki coğrafi orantısızlık bir çok meslek gibi mali müşavir olmak isteyenleri de istanbul'a mebcur ediyor.
-
Arkadaşlar stajımı ymm yanında başlatacağım beni raporlama bölümüne alacakmış. Ama benim raporlama hakkında hiç bilgim yok. Daha mı iyi daha mı kötü çalışma durumu nedir? Mükellef ziyaretleri vs mi var?
Kısaca, raporlama bölümünde çalışmanın detaylarını verebilecek biri var mı acaba? -
@müspetmenfi dosya actirtmadan sinava giremiyo muyuz?
-
@mbguy ben ben 8 aydır smmm stajyeriyim ama ofiste yapıyorum.genelde stajyerlere önce evrak işletip,KDV,ba bs,muhtasar daha sonra SGK ve geçici vergi işlemleri öğretilir.yani direkt raporlama ya alinmaniz ilginç..YMM ler de iş bölümü nasıl bilmiyorum ama ofislerde yukarıda saydığım gibi oluyor genellikle.
Ama korkmayın yaparsınız..bizler kpss alandan başını kaldırmayan kesim olarak ilk başta çok zorlanıyoruz ama yavaş yavas alisiliyor merak etmeyin.hayirli olsun bu arada.. -
@marjinalfaydali ne kadar maaş veriyorlar dostum?
-
@marjinalfaydali Allah razı olsun hocam çok teşekkür ederim. Bende şaşırdım raporlamaya neden direkt aldıklarına. Bu arada yüksek lisans kazandım acaba o yüzden mi diye düşündüm ama çok saçma bir sebep o yüzden demiyorum gözüm çok korktu raporlama deyince ama inşallah altından kalkabilirim