ETKB 5 Denetçi Yardımcısı İlanı 2018
-
Hayırlı olsun 5 kişi alınacak p48 80 üstü başvuru 100 kişi sınava girecek.
http://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2018/12/20181212 Ç6.pdf
denetçi yardımcılığı giriş sınavı duyurusu
enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı genel idari hizmetler sınıfından 7. ve 8. dereceli
denetçi yardımcılığı kadroları için (5 kişi) denetim hizmetleri başkanlığınca
16-17/03/2019
tarihlerinde ankara’da, denetçi yardımcılığı giriş sınavı yapılacaktır.- sınava katılma koşulları
a) 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinde sayılan nitelikleri taşımak,
b) en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, i
ktisadi ve idari bilimler, iktisat,
işletme fakülteleri veya bunlara denkliği yükseköğretim kurulu tarafından kabul edilen
yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
c) sağlık durumu, her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişl
i bulunmak,
ç) sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci gününde 35 yaşını doldurmamış olmak
(01.01.1984 ve sonraki tarihlerde doğmuş olmak),
d) ösym tarafından 2017 ve 2018 yıllarında yapılan “kamu personeli seçme sınavı
kpssp48” puan türünden en az 80
ve üzerinde kpss puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 100 kişi içerisinde bulunmak, (100. sıradaki aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır.) - başvuru yeri ve tarihi:
sınavlara katılabilmek için isteklilerin, başvuru formunda belirtilen belgelerle birlikte en
geç 01/02/2019 günü mesai bitimine kadar; enerji ve tabii kaynaklar bakanlığı denetim
hizmetleri başkanlığı, türkocağı caddesi no:2 a blok kat:3 çankaya/ankara adresine, elden
veya posta ile başvurmaları gerekmektedir. posta ile müracaatlarda başvurunun, 01/02/2019 günü
mesai bitimine kadar başkanlığa ulaşması gerekmektedir. başvuru formu, enerji ve tabii
kaynaklar bakanlığı denetim hizmetleri başkanlığından veya www.enerji.gov.tr internet adresinden temin edilebilir. sınava girmeye hak kazananların listesi en geç 12/02/2019 tarihine kadar bakanlığımızın yukarıda belirtilen internet adresinden ilan edilecek, sınava girilecek yer ve
sınav saatlerini gösteren “sınav giriş belgesi”, denetim hizmetleri başkanlığınca elden
verilecektir. ayrıca, sınavla ilgili ayrıntılı bilgi:
0 312 212 64 20 (dahili: 7454) numaralı telefondan alınabilir. - başvuruda istenecek belgeler:
denetçi yardımcılığı yarışma sınavına katılmak isteyenler, başvuru formu ve gerekli
belgelerle birlikte denetim hizmetleri başkanlığına elden veya başvuru süresinin son günü mesai
bitimine kadar denetim hizmetleri başkanlığına ulaşacak şekilde posta ile başvururlar. postadaki
gecikmeler ve ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başv
urular dikkate alınmaz. başvuru
formuna aşağıdaki bilgi ve belgeler eklenir:
a) kpss sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı.
b) adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı.
c) 4 adet vesikalık fotoğraf.
ç) sınav tarihinde erkek adayların askerlik
le ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.
d) diploma veya mezuniyet belgesinin aslı, noter onaylı sureti veya sadece elden
başvurularda başkanlıkça onaylı örneği.
e) sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durumu olmadığına dair
yazılı be
yanı.
f) özgeçmişi. - başvuruların incelenmesi:
süresinde yapılan başvurular incelenerek adaylarda aranan şartların mevcut olup olmadığı
tespit edilir ve yarışma sınavına katılmaya hak kazananlar bakanlık internet sayfasında ilan edilir.
yarışma sınavına katılacakların listesine, isim listesinin ilanından itibaren beş gün
içerisinde itiraz edilebilir. yapılan itirazlar, sınav komisyonunca itiraz tarihinden itibaren en geç
beş gün içerisinde sonuçlandırılır. bu süre en fazla on güne kadar u
zatılabilir.
dilekçe ve eklerinde yer alan belge ve bilgilerde gerçeğe aykırılık tespit edilenlerin
sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. bunlar
hak talep edemezler ve haklarında türk ceza kanununun ilg
ili hükümleri uygulanmak üzere
cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. - sınav şekli ve sınav konuları
denetim hizmetleri başkanlığı denetçi yardımcılığı giriş sınavı klasik usulde yazılı ve
sözlü olarak yapılır.
yazılı sınavlar, ekonomi (mi
kro ekonomi, makro ekonomi, güncel ekonomik sorunlar,
iktisadi düşünceler ve doktrinler tarihi, para
banka, uluslararası ekonomi) hukuk (anayasa
hukuku, idare hukuku, medeni hukuk, ceza hukuku, ticaret hukuku, borçlar hukuku, ceza
muhakemesi hukuku) maliye
(maliye politikası, kamu gelir ve giderleri, kamu borçları,
bütçe) muhasebe (genel muhasebe, muhasebe ve bilanço teorisi, bilanço analizi ve teknikleri,
ticari hesap) yabancı dil (almanca, ingilizce, fransızca) ve kompozisyon konularında
yapılacaktır.
yaz
ılı sınavda başarılı sayılabilmek için, her konudan 100 tam puan üzerinden 60
puandan az olmamak üzere ortalama 70 puan almak gerekir.
yazılı sınavda başarı gösteren adaylar ankara’da sözlü sınava tabi tutulurlar. sözlü
sınavda başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri
puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şarttır. denetçi yardımcılığı yarışma sınavı notu
yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalamasıdır.
diğer hususlar:- yazılı sınav yeri, tarihi ve
saati sınav giriş belgesinde belirtilecektir.
sınava katılmaya hak kazananların listesi bakanlığımızın www.enerji.gov.tr internet
adresinde yayınlanacaktır. sınav giriş belgeleri en geç sınav öncesi denetim hizmetleri
başkanlığından bizzat alınmalıdır
.
3.
yazılı ve sözlü sınav sonuçları da aynı şekilde bakanlığımızın www.enerji.gov.tr.
internet adresinden ilan edilecektir.
4.
adayların sınava girebilmeleri için, sınava giriş belgeleri yanında t.c. kimlik
numarası ve fotoğrafı bulunan; onaylı türkiye
cumhuriyeti nüfus cüzdanı, kimlik kartı, sürücü
belgesi veya kullanım süresi dolmamış pasaport belgesinden en az birini yanlarında
bulundurmaları gerekmektedir.
5.
adayların çanta ve benzeri eşyalar, cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi,
cep bilgisayarı ve benzeri cihazlar ile saat fonksiyonu dışında fonksiyonu olan saatlerle sınava girmeleri kesinlikle yasaktır. bu eşya, araç ve cihazları yanlarında bulunduranların durumu tutanakla tespit edilerek sınavları geçersiz sayılır.
6.
sınav sırasında kopya çeken, kopya veren veya bunlara teşebbüs edenler ile sınav
kağıtlarına belirleyici işaret koyanların durumları tutanakla tespit edilerek bu adayların sınavı geçersiz sayılacaktır - sınava katılma koşulları
-
Sınav konularına bak maşallah. Hayırlı olsun.
-
İktisat Hukuk Maliye Muhasebe Yabancı Dil(İngilizce,Almanca ve Fransızca) ve Kompozisyon konuları var. Her dersten en az 60, tüm derslerden ortalamanın da en az 70 olması lazım. Yabancı dili olan arkadaşlar için güzel ilan
-
sıralama kaça kadar gelir sizce dostlar?
-
@invincible yabancı dil istemiyor ki ilanda ?yabancı dili olmayıp puanı yüksek olan arkadaşlar başvuracakları için yazılı sınavı çok kişinin geçeceğini sanmıyorum .hem yabancı dil hem de 90 üstü kpss si olan arkadaşlara hayırlı olsun
-
Başvuru sınavdan daha zor görünüyor.
-
meslek tanıtım yazısı var mıdır hocam @paretowilfredo
-
İngilizcesi olup düşük puanlı olanlar ve ingilizcesi temel seviyede ya da hiç olmayıp yüksek puanlı arkadaşlar arasındaki kavgayı izlemek için geldim. Öğlene doğru başlar akşama kızışır.Bu kavganın demirbaşı arkadaşlar var gözlerim onları arıyor.Pusudayım!!!
-
@bir-i̇ki öyleyse fitili ateşliyorum:)
Yav kardeşim yds den 70 alamamış kişiler başvurmasın ilana! Ne biçim ilan bu yds şartı koymamışlar -
@bir-i̇ki aynı tartışmayı tekrar görmek istemiyorum
-
@rootofallevil bak şimdi miraderim , kurum yds istememiş len, puanım yüksek başvururum len
-
İşin goygoyu bir yana son btk alımını da değerlendirirsek taban puan 93 altına düşmez.
-
Canlar, mülakata kaç kişi çağrılacağını göremedim. Fikri olan var mı?
-
@rootofallevil 92.98 puanla btk da 56. Sırada yer almıştım burada ingilizceden de ( az da olsa) başvurmayanlar olacağından 90 civarında kapatacağını düşünüyorum.
-
@bluephantom 100 kişi
-
@akorkmaz1910 100 kişi sınava çağrılmıyor mu?
-
@bluephantom pardon soruyu yanlış okumuşum ben haklısın mülakatla alakalı bir şey yazmamışlar 4 katıdır herhalde
-
@genclerbirlikli Bu kadar çok şey isteyip acaba ne kadar maaş verecek? Bilgin var mı üstat? Sakın 3600 göstergeye tabi olmasın?
-
@bluephantom 3600 ek gösterge 5000 maaş
ocak zammiyla 5500+
-
@bluephantom Bence 20 kişi olur