Hukuk Fakültesi kimler okumalı?
-
Analitik düşünebilen , araştırmayı yani okumayı seven masa başında saatlerini geçirebilecek , yeni alanlara kolayca girip hakim olabilen kişiler hukuk fakültesine yönelmelidir.
-
Durumu şöyle izah edelim : Aslında doğru tercihi yapan kişiler, kendilerine en uygun olan mesleği yaptıkları zaman para kazanma konusunda çok problem olmayacaktır. Hukuk okumak yerine kişi kendisine en uygun olarak gördüğü meslek okul öncesi Öğretmenlik ise onu okumalı. Para her şekilde kazanılır yeter ki insan severek yapacağı mesleğe uygun olarak kişisel gelişimini sürdürsün ve aldığı eğitime sadece daha fazla kazanmak fırsatı olarak görmesin. Hukuk okumak yerine, sıradan bir bölüm olmasına rağmen turizm otelcilik işletmenliği okuyan bir kişi çok daha fazla kazanç elde edebilir.
-
@joker hesaplamadığın şu her hukuk mezunu iyi para kazanamıyor.Ha dersen ki bende bi özllik yok ama ailemde çevre var iş alırım o ayrı.
-
Bu nedenle kişi fiziksel ve zihinsel hisleriyle hareket ederek karar vermelidir. Spora yatkınlığı varsa sadece puanım yetiyor diye Makine Mühendisliği okuyorsa yazık olacaktır. Sporun ona ne kazandıracağının farkına varamadan ve ezbere bir çevresel baskıyla hareket ederek, hem maddi hemde manevi anlamda kendisini belirsiz bir sürece sokacaktır. Bu nedenle, hukuk okuyan kişininde aynı şeyi düşünerek hareket etmesi gerekir. Onlarca kişi sırf sonunda en kötü avukat olurum mantığıyla hukuk okumaya karar veriyor, daha sonra Üniversite hayatında yaşadığı hayal kırıklıkları, hukuki davaların onun beklediği gibi Amerikan filmlerindeki replikler gibi olmadığını görünce bütün hayali yıkılıyor. Sonrası malum, sıradan bir avukat olmak yerine, herhangi bir kamu kurumnda memurluğa razı oluyor.
-
normal bir şeydir. ben okudum, yine icap etse yine okurum. kafada çok büyütülmemesi gereken bir hadise. kimse hukuk okudu diye efsane olmuyor. adliyelere gidin görün, bir sürü zırtapoz var hukuk bitirmiş. atlan deve değil. avukatlıkla hukuk okumayı birbirine karıştırmayın gözünüzü seveyim. hukuk adalet için, okunmaz, hatta adaletle uzaktan yakından alakası yoktur. avukatlık desen, life coachingle esnaflığın karışımı bir şey. günümüzde sağolsun güncel hükümetle birlikte meslek yerlerde sürünüyor, sağolsunlar. ama aslında şöyle bir şey var, okuduğun okulda ana dersleri seçmeli görüyorsan orada dur canım. borçları yiyeceksin bir kere. hukuk muhakemeleri kanununu iyi bileceksin. öyle anayasa çalıştım, boşanmanın şartı şurtu onlar seni avukatlığa götürmez. yaa karakterinde disiplin, kafatasında beyin ve zeka bir de kalemin iyiyse okursun. bu memlekette ölü fok balığı gibi konuşup, steve madden marka ayakkabılarıyla pıtır pıtır avukatlık yapan kızlarımız var düz fönlü. bak onlar okudular bitti. sen niye okuyamayasın?
-
Eskiden bu kadar hukuk fakültesi yokken başarılı olmayan hukukçular devlete kapağı atmaya bakarken şimdi durum tam tersine dönmüş. Babasi dayısı avukat olan ya da çevresi olmayan birçok hukuk mezunu ne şekilde olursa olsun devlete girmeye uğraşıyor. Okurken avukatlık bürosunda çalışan ve mezun olup 3 yıl da avukat olarak çalışmaya başlayan arkadaşım hakimliğe hazırlanmaya başladı. Çünkü çok fazla calişsa da istedigi ücreti kazanamıyor. Bu devirde devlete giremeyen hukuk mezunları serbest avukat oluyor. Kücük şehirlerde iş fırsatı olmadığından yeni işe başlayacak olan avukatlar büyük şehirlere göç etmek zorunda kalıyor. Bence hukuk okuyacaklar bunu da göz önünde bulundurmalı. Avukatlık sıfatını elde etmekle kimsenin başı göğe ermiyor.