29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
@mühlet hocam her şeye eyvallah da konu şu torpil mevzularına gelince benim cinler tepeme geliyor.
Gülünecek bişey de göremiyorum ben ortada bu kafadaki adamlar hakim olacaksa vay halimize. Kaldıki olay yanlış anlaşılma veyahut şu bu da değil bildiğiniz zihniyette sorun var. Bu düşünceye sahipsen de içinde tut bari rengini bu kadar belli etme. 2 ay sonra başkası senin torpilini ezerse ben de burada alıntılarım mesajını sen torpile isyan ederken o zaman hangi yüzle yazacaksın ? pardon yüz dedim. Neyse hocam kapatıyorum konuyu. -
@idyah bu torpil olayı olmasa 90 alan derece yapanlar hep eleniyor
-
@idyah arkadaşımız sadece gerçekçi konuştu, kazandığımızda hangimiz referansa gerek yok diye düşünebileceğiz veya cesaret edebileceğiz? Burada sıkıntı olan bizim kafa yapımız değil emin olunuz. Ama size de hak veriyorum bazen insanın hassas yerine denk geliyor, olsun görmemeli duymamalı
-
@minikistan yok demedim zaten hocam. Var olduğunu herkes biliyo. Var diye biz de bu sistemden hem dem vuralım hem de burada savunalım mı yani? Var diye biz de mi yapalım yani? Yapacaksan da içinde tut burda millet netinin derdinde bi de torpil olayı dönüyor hem de hakimlik başlığında bence hiç kimseye yakışmıyor anılmasın bile.
-
@mühlet tamam hocam ben görmedim duymuyorum toplumda yeterince 3 maymun var zaten ben de öyle olurum sizin için. Adalet duygum yersiz(!) kabardı 3-5 ileti boşuna okuttuğum için herkesten özür dilerim.
-
@idyah bende keske olmasa diyorum aslında bu düzeni baştakiler yapıyor üst kademedekiler yok kardesim hakknla gel dese bu sorunda kalmaz
-
Arkadas referansim var demedi ki. referans arardim dedi. gecesini gunduzune katip 60 dogru yapan birini referans aramaya iten sistem utansin bence. bir kisiyi elestirmekle cozulemeyecek kadar derin bu mesele.
-
@gaye aynı sonuca çıkıyor yazdıklarımız bizlerde suc yok
-
Hakimlik kaymakamlık sınavlarında ilk 50 veya ilk 100 e girersem kendime torpili hak görürüm vicdanım sızlamaz. İlk 100 den sonrası için hakkım değil derim ama yine arayışa geçerim muhtemelen mülakat olumlu sonuçlanmaz zaten
-
@rootofallevil dedigim gibi herkes düzene ayak uyduracak sizde bizde yok bir sorun
-
Arkadaşlar birisi bi hata yaptıysa ( bana göre hataydı ) bunu kabul ederse gelir yazar kusura bakmayın öyle demek istemedim der ve ben de burda adaletin kılıcı değilim kimseyi idam falan etmiyorum estafurullah der geçerim. Yok torpil herkes yapıyormuş yok yukardakiler istiyormuş vs vs bana bunlarla gelmesin kimse herkes yapıyor kılıfı da birileri istedi oluyor sen yapmasan ben yapmasam kim yapıyor bunu kardeşim? Tek kızdığım olay torpil olayı da değil farkındaysanız adaletsizliğe kızdım o soruları ben de doğru yaptım ama iptal edilmesi gerekiyorsa edilir bende kimsenin hakkını yememiş olurum bi sonraki sınavda da sınırda kalmamaya çalışırım başkası ösym'nin hatasından dolayı elenecekse ben elenirim adaletli bi şekilde derim. Mülakata da aynı şekilde girerim eleyeceklerse elerler bana rızkı yukardakiler değil Allah veriyo sistem sizi bi yerlere itmiyo sistemi bu hale biz getiriyoruz bunu kabul edin. Daha fazla soru başlığını kirletmicem isteyen özelden yazarsa zamanım bol konuşabiliriz. İyi forumlar.
-
@rootofallevil hocam senin için klavyenin tuşlarına basıp enerji harcamama bile değmez biliyorum lakin işte kızdığım da tam olarak buydu''hakkım değil derim ama yine arayışa geçerim'' bu söz sizin zihniyetinizi 2. kez ortaya koydu dilerim en güzel yerlerden en güzel torpilleri bulursunuz ve yine dilerim en güzel torpillerinizi en güzel yerlerden en güzel başka torpiller ezer. Ne de olsa sistem böyle
-
Listede durumlar nasıl
-
@idyah o zihniyeti başımıza iktidar yapan halkımız düşünsün hocam herkes ektiğini biçiyor öyle ya da böyle
Yaptığım netler itibariyle sınırdayım zaten muhtemelen listeye giremem. -
Sınavda ilk 100 e girenin hakkıdır torpil yaptırmak. Bak yetki gaspına da güzel örnek oldu diyanete tamamen yabancı biri olarak:)
-
@rootofallevil o zaman size bir soru 79 puanla mülakata kaldınız 300. oldunuz ilk 100 de olmadgnz icin torpl aramayacak mısınız?
-
@pablomu hocam 6706 sayılı kanunu tekrar detaylı bir şekilde baktım. 14. madde 1. fıkraya göre yani 1 yıllık suçlarda ilgili devletin talebi olmadan geçici tutuklama olmuyor. 14. madde 2. fıkraya göre yani 3 yıllık suçlarda ilgili devletin talebi olmasa da geçici tutuklama yapılabiliyor. soruda ilgili devletin talebi olmadığı için cevabın 1 olması imkansız. buradan hareketle cevap 3 yıl.
-
Arkadaşlar sizede bazı soruları hatırlamama durumu oluyor mu ben bir soruyu hiç hatırlamıyorum direk yanlış kabul ettim
-
@minikistan vicdanım rahat etmez bunu samimi söylüyorum ama yine de bir iki kapı çalarım. Bunu kendime hak gördüğüm için söylemiyorum sistemin bizi getirdiği nokta bu. Adaleti temsil edecek hakimlerin referansla torpille yerleşmesi çok acı
-
@rootofallevil Hocam 100 kişi alınacak ve 300 kişi mülakata girecek 300 kişi de torpil yaptırmadı diyelim devlet bize şunu mu diyecek; kimsenin torpili yok 100 kişilik sınavı iptal ettim kimseyi almıyorum? Ben düzen bozuk değil demedim kimse yaptırmıyor demedim burada bunu açık açık yazmayın dedim buna kızdım adaletsizlik var diye biz de adaletsizlik yapmak zorunda değiliz. Bakın sınava giren kişi sayısı bile azalmış neden sizce? bu gibi forumları okuyan ya da başka yerlerden torpil konusunu duyan tüm insanlar ümitsizliğe kapılıyor ve artık sınavlara bile girmeye korkuyor neden? Çünkü garibanın çocuğu dayısı yok bu yüzden de hayallerinden vazgeçiyo insanlar. Şimdi biz burada bunu savunur şekilde torpil yaptırcam çünkü iktidar böyle istiyor diyerek düzeni değiştirmiş olmuyor aksine sistemin çarkları haline geliyoruz. Yaptır torpilini ama buraya yazma güzel kardeşim herkes gergin zaten. Şimdi sana 100 kişi C.b bana torpil yapcak dese sende sınav 1.si olsan moralin bozulmayacak mı? Hala iktidar bu hale getirdi diyosunuz da bu iktidarı seçenler de bizleriz bu iktidarın ceremesini çekenler de bizleriz. Demek ki sistemi de iktidarlar değil biz bencil insanlar bu hale getiriyoruz. Hepimiz namusluysak kim bu namussuzlar? kim bu adaletsizliğe göz yumanlar? Tekrar söylüyorum bana rızkı veren Allah. Nasip ederse sınav 1.si olur hakim olurum nasip etmezse kimliği evde unutur sınav kapısında kalır sınava giremem. Bırakın artık sistem sistem demekten sistemi bu hale getiren bizleriz sistem ahlak dışı uygulamalara imza atınca da biz bu sistemin parçası değiliz. 2 ay sonra öyle olmayacak mı? kaç kişi yazacak burada sana söyleyim elenen 200 kişinin 100ü buraya gelecek ve kazananların yediği rızıklar haram zıkkım olsun yazacak bekleyelim görelim.