29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Mülakat grubu kuruldu mu arkadaşlar ilgisi olan var mı
-
Arkadaşlar iyi akşamlar bir sorum vardı yardımcı olursanız sevinirim. Bakan yardimcilarina kim vekalet eder tam olarak cevabını bulamadim
-
@duygu55 diger bakan yardimcisi:)
-
Arkadaşlar mülakatlar hangi tarihler arasında olacak? Bilgisi olan var mı?
-
Merhaba arkadaşlar uzaktan eğitim olarak bildiginiz kurum var mi veya memnun kalip tavsiye edebileceğiniz.
-
@sınavsınavsınav şu an sorubankasi.net ekibi var hocam hakimlik kursları için themis grubu kaymaklar ile anlaşmışlar. Ben sadece kamplarını satın aldım tüm dersleri satın alanlarda memnundu diye biliyorum.
-
@hgrotius teşekkür ederim. Evet duydum onu başka yok mudur acaba?
-
Arkadaşlar bir sorum olacak kendim için değil de bir arkadaş için soruyorum.Tam bilmemekle beraber geçen yıl ocak ayında YÖK kararı ile bazı bölümler İİBF ye denk satılmıştı.Hakimlik sınavına başvuru da da bölüm sınırlaması kaldırıldı diye biliyorum. Biz ( işletme mezunuyum) başvuru esnasında evrak teslimi yapiyoruz. Benim anlayamadığım hiç hukuk dersi almamış ve İİBF ye denk olan bir bölüm hakimlik sınavına girebiliyor mu ?
-
@birumut hayırlı sabahlar hocam.
İdari Hakimlik sınavına başvuru da da bölüm sınırlaması kaldırılmadı tam olarak. Hukuk dışında başka herhangi bir bölümden alım yapmak Bakanlığın takdirine bırakıldı. Bakanlık da bu sene aynı önceki senelerde olduğu gibi İİBF'ye de yer verdi.
Değişen şey ise İbf kotası kalktı. 100 kişinin 100'ü de İbfli olabilir.
Belge teslimi mevzusunda ise bu sene başvuru kılavuzunda yer alan bölümlerde* okuyup başvuran kişilerden en az bir hukuk dersi alanlarda kabul edilmiş diye duydum.
*İdarî yargı adayları için; Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.
-
@mehmetemir sağolsun hocam , bende o başvuru da hukuk dersi almış olmak ibaresine takıldığım için aklımda soru işareti oluşturdu. Teşekkür ederim
-
Arkadaşlar yayınlandıktan 10 gün sonra ösym soruları kaldırıyormuş aisten bilmiyordum. Kendisi için soruları toplayıp yedek alan oldu mu, paylaşabilir mi bizimle de.
-
@otebostan hakimlik sorularını genelde kitap çıkaracaklar ele geçiriyor hocam. Facebook gruplarında kpss a grubu falan muhakkak birileri PDF yapmıştır diye düşünüyorum.
-
Arkadaşlar soru iptali durumu ne durumda en son 3-5 soruları için yargıya gidilmişti akibetini bilen var mı