29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Arkadaşlar benim içimde bir his var birçok insan netlerini doğru söylemiyor gibi şahsi fikrim 58 21 girer gibi geliyor ve bunun dengine gelen puanlar kaymakamlık ta yapılan anket de bunu söylüyor soruların yayımlanmasına rağmen
-
Ösym bu soruya yapılan itirazları haklı bulur iptal ederse sorun yok ama bu soruyu iptal etmez ise yapacağı savunma sorunun müfredat dışı olduğunun itirafı olacak. Eğer ölmez isek hep beraber göreceğiz :)))
-
@kenan, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
Aynı şeyi söylüyoruz. 4 maddede haiz olarak yazılan ikametgah adres VS. Bu yetkilerini devredebilir diyor. Burada vergi hatası diye bişey yazmıyor
(Ek fıkra: 28/3/2007-5615/20 md.) Bu Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı vergi dairesinin görev ve yetkilerini haiz olarak faaliyete geçen /
vergi dairesi başkanlıklarında düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına ait olup, başkan bu yetkisini ilgili grup müdürlerine ve/veya müdürlere devredebilİr
-
@kenan sıkıntı şu ki, hakimlik sınavına giriyoruz ve "geri verme" mevzusu Ceza Hukuku'nun çok önemli konularından biri olmasına rağmen bunu mevzuat dışı deyip iptali için dava açmak nasıl olur bilmiyorum. Kaldı ki adli yargı alanda da sordular 6706 sayılı Kanundan. Ama bu konunun mevzuat dışı olduğu hususunu ilk defa duyuyorum açıkçası. Yine de sizin kişisel düşüncenizdir, haksızlık var diyorsanız tabi ki hakkınızı arayacaksınız
-
@kenan hocam yapmayın müfredat dışı olur mu. anayasa'da iki tane siyasi partiler kanunundan soru geldi, muhtelemen doğru yapmışsınız. peki o iki soru müfredat dışı değil mi.
-
Sonucu hep beraber göreceğiz
-
@kenan biz yalnızca TCK'dan sorumlu değiliz, Ceza Hukuku Genel Hükümler'den sorumluyuz.
-
@kenan yok yere mülakat ve alım sürecini uzatır en fazla bu davanız kaybetmenizi beklemek zorunda kalırız
-
Anayasa Hukuku tamamını kapsıyor bence siz onun farkında bile değilsiniz. Muhtemelen diğer sınavlardan 2016 da iptal ettirdiğimiz sorudan haberiniz yok. Aynı şekilde sordular ve iptal ettirdik. Burada hak mevzusu var. Bu sadece benim değil seninde onunda bununda. Benim doğru yapıpta hatalı olan soruda var. İptal olursa saygı duyar. Ama bu sorularda iptal olacak inşallah.
-
@kenan peki hocam o zaman size soru iptal ettirme yolunda başarılarınızın devamını diliyorum.
-
Ceza hukuku genel hükümler ile Türk Ceza hukuku genel hükümler arasında ki kelime farkıyla mı bu müfredat içinde olacak
-
@kenan Uluslararası Adli İşbirliği Yasası nasıl sınav kapsamında olmaz aklıma yatmıyor, basbayağı ceza genel konusu. Ama siz bilirsiniz, uğraşacak gücünüz zamanınız varsa buyrun meydan sizin
-
Düzeltme yetkisi ve reddiyat:
Madde 120 – Vergi hatalarının düzeltilmesine, ilgili vergi dairesi müdürü karar verir.(Ek fıkra: 28/3/2007-5615/20 md.) Bu Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı vergi
dairesinin görev ve yetkilerini haiz olarak faaliyete geçen vergi dairesi başkanlıklarında
düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına ait olup, başkan bu yetkisini ilgili grup müdürlerine ve/veya müdürlere devredebilir.Bu soruda sıkıntı yok arkadaşlar.
madde başlığı zaten açıklıyor, madde içinde de yetkinin başkana ait olduğu söylüyor.- maddesine yapılan atıf, vergi dairesi başkanlığının kuruluşu ile ilgili. Vergi dairesi başkanlığının altında grup müdürlükleri onun altında vergi dairesi var.
vergi dairesi başkanlığı varsa vergi dairesi başkanı yetkili, vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde direkt vergi dairesi müdürü, fıkra onu açıklıyor. çünkü her ilde vergi dairesi başkanlığı yok yanılmıyorsam 29 ilde var.
- maddesine yapılan atıf, vergi dairesi başkanlığının kuruluşu ile ilgili. Vergi dairesi başkanlığının altında grup müdürlükleri onun altında vergi dairesi var.
-
İşte o zamanda böyle insanlar iptal ettirelen sorular sayesinde mülakata gitti insanın zoruna o gidiyor. Yanlış anlamayın ama bu işler tek olmuyor. O zamanda birleşip açtık ve hak edenler girdi. Böyle iki kelimeyle olmuyor bu işler
-
@kenan kılavuzu tekrar açıp okumanızı tavsiye ederim. Ceza kanunu değil ceza hukuku yazıyor.
-
@kenan Ceza Hukuku Genel Hükümler veya Türk Ceza Hukuku Genel Hükümler farketmez, "geri verme" mevzusunun TCK'da düzenlenmediğini, 6706 sayılı kanunda düzenlendiğini ve söz konusu bu Kanunu bir hakim adayının bilmesi gerekiyor. Ben bir hukukçu olarak böyle düşünüyorum. Herkes düşüncesini savunmakta özgürdür, siz de öyle düşünüyorsunuz ve bunu savunuyorsunuz, saygı duyarım
-
@mühlet, içinde söyledi: 29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
@kenan Ceza Hukuku Genel Hükümler veya Türk Ceza Hukuku Genel Hükümler farketmez, "geri verme" mevzusunun TCK'da düzenlenmediğini, 6706 sayılı kanunda düzenlendiğini ve bu söz konusu bu Kanunu bir hakim adayının bilmesi gerekiyor. Ben bir hukukçu olarak böyle düşünüyorum. Herkes düşüncesini savunmakta özgürdür, siz de öyle düşğnüponu savunuyorsunuz, saygı duyarım
Hukuk mezunu musunuz
-
@kenan evet
-
E size tabi normal gelir. Sizin bir bütün olarak ders görüyorsunuz bizimle kıyaslamayın kendinizi
-
İdari yargı hukukunda adli işbirliği kanununun sorulması tuhaf değil, tuhaf olan bence; bu kadar ayrıntılı bir soru sorulması. Sınava girmeden ben de okudum bu kanunu, süre olarak kafama kodladığım, soruşturma kovuşturma halinde 1 yıl, mahkumiyet varsa 4 ay. yani temel kanun dışında bu kadar ayrıntılı sorabileceğini tahmin etmedim. Ki ceza hukuku alanıma güvenirim tek yanlışım da bu soru zaten.