29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Yüksek bekleyenler mülakata çalışmaya başladılarmı
-
@kitap-kokusu listeyi 4le mi çarpıyoruz bilmiyorum ama liste beni çarptı
-
Bu iki soru da herkesi farklı Bi tarafa çekeceğim. İnşallah bu iki sorunun ya cevabı değişir ya da değerlendirme dışı kalır. Açıkça söylüyorum bu iki soru sonuçlar açıklanana kadar iptal veya değişmez ise yd isteyerek dava açacağım.
-
@kenan aslında Kanundan bu iki sorunun cevabı da çıkıyor. 3yıl sorusunda benim de kafam karıştı ama sakin kafayla kanunun lafına bakınca 3 yıl çıkıyor cevap.
-
Arkadaşım görüşüne saygım var ama şu şekilde düşün bizim sınav kılavuzunda ne yazıyor Türk Ceza Kanunu. Bu soru açık bir şekilde müfredat dışıdır. Bize aslında sormak istediği detay Bi soru ancak soruyu sorarken sırf zorlayayım diye içine etmişler.
-
Eğer ki ceza kanununda yazar başka bir yere atıf yapılırsa kabulümdür fakar bize başka bir kanundan ceza kanuna atıf yapılan bir soru soruldu. Fakat kimse bunu söylemiyor. Anlayamıyorum bunu saçma bir şey tartışılıyor. Ben mi yanlış düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
-
Emek verip çeşitli tahminlerde bulunan arkadaşlara teşekkür ederim. Sınava katılımın az olması bu sınavın 2016 sınavına yakın bir doğru ile kapatacağını gösterir diye düşünüyorum. İlaveten sınava çalışma süresi de kısa idi. Ayrıca sınava girmeyen kişi sayısı da fazla idi. Ve son olarak yüksek puanlar hesaplıyoruz ama genelde 1-2 doğru eksik çıkabiliyor. Bir de buraya yazanlar genelde yüksek yapanlar oluyor. Biraz daha düşük yapanlar umutsuzluk nedeniyle yazmıyor. Benim tahminim de 79 maksimum 80 doğru ile bu işin sonuçlanacağı.
-
@kenan Medeni hukukta da bazen Kat Mülkiyeti Kanunu soruyorlar mesela. Ayrıca "geri verme" mevzusu TCK'da düzenliyordu zaten, 6706 sayılı Kanun çıkınca TCK daki hüküm mülga oldu. Aslında TCK kapsamından fiilen çıktı ama ceza hukukundan ayrı olarak düşünemeyiz
-
Aynı şekilde vergi sorusunda öyle. Açık bir şekilde vergi dairesi müdürü yazıyor. Başkana verilen yetki için 4 maddeye bak diyor. 4 maddeye baktığımızda başkana verilen yetki hata düzeltme yetkisi değil bağlı olunacak vergi dairesi ile ilgili görevlerdir diyor. Başkan bu yetkilerini devredebilir diyor. Bunun için yorum yapmaya dahi gerek yok açık bir şekilde ifade edilmiş. Soruda ise vergi hatalarını soruyordu. Bu konuda da fikrinizi söylerseniz sevinirim.
-
@mühlet dediğini anladım ama yine benim dediği mi söylüyorsun. Medeni kanunda oraya atıf yapılıyor bu olur ama başka kanundan buraya atıf olmaz
-
@mühlet 4 le çarpıyorsak 80 dogru altı herkes önümuzdeki sınavlara başlasın çalışmaya (bende dahil)
-
@kenan VUK 120. Maddeyi iyi analiz etmek gerekiyor. Aslında hüküm açık: 4. Maddedeki yetkileri haiz olarak kurulan vergi dairesi başkanlıklarından bahsediyor ve devamında da düzeltme yetkisi başkana da aittir diyor. Bu soruda da bir şey yok. Ösym ilk fıkrada müdür yazdığı için bunun düşürecek bir soru olduğunu bile bile sormuş muhtemelen. Genelde ek fıkralar gözden kaçar çünkü
-
Gy gk 24 ortak alan 27 idari 30 puan 81.14 beni de ekleyebilir misiniz
-
Madde 120 – Vergi hatalarının düzeltilmesine, ilgili vergi dairesi müdürü karar verir.
(Ek fıkra: 28/3/2007-5615/20 md.) Bu Kanunun 4 üncü maddesinde yazılı vergi dairesinin görev ve yetkilerini haiz olarak faaliyete geçen vergi dairesi başkanlıklarında düzeltme yetkisi vergi dairesi başkanına ait olup, başkan bu yetkisini ilgili grup müdürlerine ve/veya müdürlere devredebilir
-
@kenan atıf yok evet ama "geri verme" mevzusuyla ilgili bu durum, ayıramayız onu net bir çizgiyle
-
@maxmin Ek fıkrayı iyi okuyunuz, gerçekten açık hüküm.
-
Aynı şeyi söylüyoruz. 4 maddede haiz olarak yazılan ikametgah adres VS. Bu yetkilerini devredebilir diyor. Burada vergi hatası diye bişey yazmıyor
-
@mühlet benim de listedeki yerim, uçaktan atlamışım ve paraşütüm açılmamış gibi
-
@mühlet sana burada katılıyorum geri verme var ama bizim müfredat tarzında sorulmuş bir soru değil. Türk Ceza kanununda geri verme başlığı altında böyle bir konu yok. Orda ki geçici tutuklanma var burada genel şartlar var.
-
@kenan hayır yanlış okuyorsunuz maddeyi. "4.maddedeki yetkileri haiz olarak faaliyete geçen başkanlıklar" diyor. Bakınız burda düzeltme ile alakalı bir durum yok. Devamında bu başkanlıklarda başkan düzeltme yetkisine sahiptir diyor