29 aralık idari hakimlik sınavı soru ve cevapları
-
Vergi denetim Şüphe varsa inceleme yapar yaparkende defter tutma yükümlülüğü olan Mükellefin defterlerini inçler burda şüpheye düşerse yoklama inceleme bilgi toplama ki bunu sürekli yapar çok ta şüpheye düşerse arama yapar
-
Bu arkadaslar şart isleme de subjektif diyen kisiler cok da takılmamak gerek.
-
@marshallist soru zaten 3 tarh yöntemi yani resen idare ve ikmalene konu olmaz diyor ikmalen tarhiyat defterdeki kayıtlara göre matrah farkı üzerinden yapılır
-
@kafdağınınarkası balıklama atlamıslar bence. Soruyu"Hangisi vergi denetim yollarindan degildir" diye anlamislar.
-
Bu sene de iyi troll yapti
-
@sonuç benim Anlamadığım ARAMA Yapılırsa burdan bir şey çıkartılırsa 3 tarh çeşidinden Hariç 4. Farklı tarh çeşiti ile mi tarhiyat yapıyor benim bildiğim 3 tane tarh var he şunu derseniz anlarım defter tutan Mükellef kendisi daireye gider benim defterlerim bunlar bundan Tar ihyamın der daire de tamam der tarh yapar bu yapılan tarht ta ne resen ne ikmaline ne de idarece tarhtır
-
O soruya arama diyenlere bizim köyde bir söz vardır onu söyleyecem "ya hadi tamam sizin eşeğiniz kancık olsun"
-
Hakaret TCK da SUÇTUR
bu eylem aynı ANDA TÜM TOPLULUĞA KARŞINYAPILIRSA aynı neviden fikri içtima ya girer Buda cezayı azaltır -
Cezada sadece gerçek içtima sorusunu yanlış yaptım suçun nitelikli şeklidir gibi ifade geçen şıkkı işaretledim.
-
-
Hakimlik Sınavı Anayasa Soru ve Cevapları
1-Kamu basdenetcisi icin Genel Kurulda yapılan seçimde ilk turda seçilme için aranan oy: üye tamsayisinin üçte ikisi yani 400 mv
2-Anayasa degisikligine iliskin kanun teklifini en az 200 mileltvekili sunabilir.
3- Yargitayin üyelerinin tamamını HSK atar.
4- Hakimler ve Savcilar Kurulunun iki doğal üyesi hariç üyelerini Cumhurbaskani (4) ve TBMM (7) atar.
5- Milletvekilinin tek basina yapabildiği işlem: Dokunulmazligin kaldirilmasina ilgili milletvrkili veya baska bir milletvekili tek başına itiraz edebilir.
Kanun teklifi verebilir.6- Genel secim 2018 yilinda yapıldiysa erken secim olmamasi durumunda bir sonraki secim 2023 yilinda yapılacaktı. (5 yıl)
7-Ülkemizde yapilan son halk oylamasi : 16 Nisan 2017
8- Yüce Divanda yargilanmayan makam: Jandarma Genel Komutani (2017 degisikligi)
9-Siyasi partilere hazineden mali yardim verilme koşulu: Son genel secimde gecerli oylarin yüzde 3 ünden fazla oy alma
10-Sadece vatandasa taninmayan temel hak ve ödev- Çalışma hakki ve ödevi
-
Idari hakim olabilmek için 3 aydan fazla süre ile Kasıtlı suçtan mahkum olmamak gerekiyor hakaret suçu da 6 aydan 2 yıla kadar sonuç çıkarıyor
-
@rootofallevil hakim adayına yakışıyor mu senin söylediğin doğru olsa ne bizim söylediğimiz doğru olsa ne seviyeli bi şekilde soru dahi tartışılmıyor yazık
-
ORTAK ALAN BÜTÜN SORULAR!!
ANAYASA HUKUKU
1- Baş denetçi 400
2- Yargıtay üyelerini Hsk seçer
3- Milletvekili tek başına yaptığı işlem:dokunulmazlıga itiraz
4- Sadece vatandaşa tanınmayan hak : calışma ve sözleşme hürriyeti
5- Siyasi partilere üye olma sorusu
6- Hsk için hangisi dogru : üyelerin 4 Cb 7 tanesi TBMM
7- Hazine yardımı :%3İDARE HUKUKU
1- Bilgi edinme kanunu : Zorunlu basvuru yolu değildir
2- Disiplin cezası : subjektif işlem
3- Kamulaştırma :5 yıl
4- İtiraz kimle yapar :savcı ve şikayetçi
5- Kamu iktisadi tesebbusleri ile ilgili hangisi yanlıstır
6- Meclisin feshi :danıstay
7- Memurluğun sona erdirilmesi : yalnız memurun cekilmesiİDARİ YARGILAMA USULU
1- DAS
2- İçtihat birleştirme:adalet bakanı
3- Yürütmenin durdurması kararına itiraz kesindir
4- Yargılamanın yenilenmesi değildir
5- Adlide açılan dava süresi 30 gün
6- Uyuşmazlık mah : Bam ve vergi mah
7- Merci tayini : görevsizlik verilmesi halindeMEDENİ USUL
1- Taraflarca hazırlanma
2- Bilirkişi yemin teklif edilemez
3- Sulh ve feragat ortak ozelliği
4- Islah ile ilk itiraz yapılamaz
5-durusma görülebilir : tarafların iddialarını dinleme
6- Asli müdahale ile ilgili hangisi yanlıştır : tahkikat sona erinceye kadar
7- Yargılamanın yenilenmesiMEDENİ HUKUK
1- Artmirasçı
2- Konfederasyon :5
3- 16 yaşındaki cocuk ergin olsa da evlenemez
4- Mutlak boşanma değildir : akıl hastalığı
5- Yoksulluk nafakası
6- Hükmen teslim
7- Terekeden çıkarılacak değer:vasiyet borcu -
@sonuç SAYGI Güzeldir umarım hak edenler kazanır olursanızda sabır iyidir benim gördüğüm hakimler fazla konuşmaz diyeceğini hüküm vererek Söyler bilir ki fazla konuşunca hakim yasaklılığından gereksiz yere fikrini söylemesi yasaklılık oluşturur onun için de burdaki herkesin hukuku fazlası ile bildiğini düşünüyorum bildiği için saygılı olduğuna inanıyorum
-
Ceza ve cmk
1 kesin delil
2 konutta dinleme araması
3 topluma karşı suçlar istismar
4 zamanaşımına tabi olmayan
5 uzlaşmaya tabi değildir
6 suçluların iadesi
7 iddianameye itiraz
8 kanunilik
9 yargı merci tayini
10 uyuşturucu
11 itiraz kabul üzerine yine itiraz
12 sikayete tabi değil reşit olmayan
13azmettirenin cezası artırılır
14 730Hmk
1 sulh feragat ortak özelliği
2 ıslah ile yapılamayan
3 aslı müdahale
4 ön inceleme hakim vakialari inceler
5 yargılamanın yenilenmesi
6 taraflarca getirilme
7 bilirkişinin reddi tanikİcra
1 tasarrufun iptali
2 Adana icra/ Urfa icra
3 icra memuru resen tamamlama
4 genel haciz ve kambiyo ortak
5 iflas idaresini icra mahkemesi
6 ???????
7 tebliğden 1 yil 26/12/18 -
@antimülakat arkadaşlar son referandum sorusunda şıklarda kaç tane 2017 vardı ben 1 diye hatırlıyorum ama şüpheye düştüm
-
@kafdağınınarkası Dostum idari işlemi soruyor o soru defter tutmak idarenin işi mi ?
-
@kafdağınınarkası kardeşler siz etraflıca düşündünüz mü bu konuyu ?
-
@antimülakat bu terekeden cikarilacak olani vasiyet borcu yaptim. cevap o degil sanirim ama.