İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
-
@mrtvrt unvan ayni ama görev alacakları daireler farklı. Uzmanlığın doğası bu belli bir alanda uzman olunur herkes aynı işi yapmaz.
-
Yok 95 alın yok 100 alın diyenler 2018 sınavı çok kolaydı ve böyle bi durum çıktı bide 2017 de girenler çok uzun süre ilan bekledi ve daha çok çalışıp 2018 e girdi.
Kaç yıldır a grubunu takip ederim ilk defa 2018 de puanlar bu kadar yüksek kapatıyor.
Seneye zor KPSS olsun puanlar normale döner
95 alan da zaten açıkta kalmasın -
Arkadaşlar merhaba. Görüyorum ki bölüm bazlı alımlara çokça tepki var. Ancak 2017'de yeni bölüm bazlı ağırlıklı puan türü listesi yayınlandığında böyle bir durumun ortaya çıkacağı belliydi. Eski sistem iktisat hukuk maliye ve muhasebe mezunlarına hitap ederken yeni sistem mezun olduğumuz bölümleri anlamlı kıldı. Şahsen Uluslararası İlişkiler mezunu olmama rağmen ve bu ilanın benimle uzaktan yakından alakasının olmamasına rağmen gece vakti resmi gazetede görür görmez havalara uçtum. Kurumlar yeni sisteme adapte oldukça bu durum diğer kurumlar için de emsal teşkil edecek ve p48 hükümranlığına son verecek. P48 üzerinden İİBF'lilerin hayalleriyle oynamak zorlaşacak. A kadro için emek verenler olarak bence bu duruma hepimiz sevinmeliyiz.
-
@merasim34 hocam Allah aşkına 1 kişilik alımlar görüyoruz ilk 5 dışında kimsenin işine yaramaz. Bu yığılma devam ettikçe seneye de hiçbir şey değişmez 3 4 yıl sınava hazırlanır olmuş insanlar bi üniversite daha okunur o süreçte.
-
@fg94 o konuda hem fikiriz zaten.
1 yıldır açıklanmayan iş müfettiş ve SGK da bu bakanlıkta bu da işe başlama falan agustosu bulur heralde.
Yazık şu bürokrasiye -
Aynı anda alım yapan kurumları hiç anlamıyorum,..bütün sınavlara aynı puan araligindakiler giriyor biraz haberleşeler ne olur sanki
-
P 20 89 a gelir mi ?
-
@por-favor @Gresham-T Bana gittiğim dershane p48 için muhasebe çözdürdü kaç ay. Diyorum ben guy olmak istemiyorum. Kendi bölümüm ile ilgili uzmanlık istiyorum. Muhasebeyi tam zamanında bıraktım, uluslararası ilişkiler çalışmaya başladım. Ki zaten bu da bana çok fayda sağladı. Bölüm bazlı ilanlar işin doğrusu iken, p48-p3 ilanları alancılara fayda değil zarardır. Ama herkes kendi için iyisi ne ise o cepheden bakıyor maalesef. Üniversitede vize-final öncesi tek gece çalışan biri de olmadım, devamsızlık yapıp fayans dizmeye giden de. O yüzden tüm İİBF mezunları üniversitede yatıyor genellemesi olmamali. Herkes alanı üzerinden yoğunlaşsa, tüm alımlar böyle gelse dershanecilik, kpss yayınları hepsi bu sisteme uyum sağlar. Bu hepimizin ve devletin yararına.
-
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler mezunuyum, bu ilana başvuramıyorum değil mi?
-
Başlığı görmedim bir tane de ben açtım
-
Hasret kaldık şöyle 100+ üzeri alım olan ilanlara
-
Böyle az alımlarda lafım yok ama maliye ve sgk ilanlarında sakın sadece maliye ve çeko bölümleri alınsın demeyin şu genel ilanlar gelse de biraz yüzümüz gülse.
-
P40 2018 branş sıralamam 47. Bunun 2017 si de var bilmiyorum mulakata girermiyim diye düşünüyorum.
-
@merasim34, içinde söyledi: İstihdam Uzman Yardımcılığı 2019
Yok 95 alın yok 100 alın diyenler 2018 sınavı çok kolaydı ve böyle bi durum çıktı bide 2017 de girenler çok uzun süre ilan bekledi ve daha çok çalışıp 2018 e girdi.
Kaç yıldır a grubunu takip ederim ilk defa 2018 de puanlar bu kadar yüksek kapatıyor.
Seneye zor KPSS olsun puanlar normale döner
95 alan da zaten açıkta kalmasınPuanlar zaten normal. Sadece 2018'de net ortalaması yükseldi, soruların zorluğuna/kolaylığına bağlı olarak. Sınavın kapanış puanları da gayet normal. Çünkü mevcut ilanların büyük bir bölümünde yazılı sınavı atlayarak direkt mülakat ile alım yoluna gidiliyor. Haliyle kadro sayısının 4 katı, 5 katı kadar aday bundan yararlanabiliyor ya da kurumlar kadroyu kendi içinde bölümlere göre ayırıyor. Puanların düşmesi ve daha fazla adayın ilanlardan yararlanabilmesi için genel ilan olmalı (tüm İİBF'ye yönelik) ve 20 katı kadar aday için yazılı sınav öngürülmeli. Yoksa bu şekilde gider daha.
-
@deuceko puan kaç hocam
-
Son haftada gelen 4-5 ilana bakın hiçbirisinde ÇEKO yok başvuramıyoruz. O zaman hiç sesiniz çıkmıyordu. Ben de bölüm bazlı ayrıma karşıyım ancak başınıza geldiğinde değil haksızlığı gördüğünüzde tepki göstermeniz daha doğru olur.
-
@serhats 87.7 hocam sizin varmi puan
-
bölüm ayrımı hakkında çok şey konuşulur ama burada değiştiremeyeceğimiz şeyleri boş yere konuşup forumu meşgul etmek istemem. girecek arkadaşlara başarılar
-
Yukarıda da yazmıştım. TİKA ve ETKB de kamu, uluslararası, iktisat, maliye, işletme olmasına rağmen sadece çalışma ekonomisi yoktu. 2 3 farklı ilanda da yoktu.
İlanların hepsi fakülte iibf bazında gelsin Çeko'cuların işine gelir. Ama diğer alımlarda bölüm bazlı alımlar olup Çeko saf dışı bırakılıyorsa istihdam uzmanlığı gibi bir alımda Çeko'dan bölüm bazlı alınmasına tepki gösterilmesi çok absürt. Ki sadece çeko da yok iktisat kamu yönetimi ve maliye de var.
-
@öğrenci
2017 Kpss P 30 Puanim 94.50
Siralamam : 18
Branş Kamu Yönetimi Siralamasi : 4Ben kendim basvurmayacagim baska bir kurumda caliştigim icin. Sadece kamu yonetimi dalinda ki arkadaslari bilgilendirim dedim.
2018 Kpss sinavinda ise 90 puanla 15.oldugunuzu solemissiniz. Bu Genel siralamami yoksa branş siralamasimi