YTB Uzman Yardımcısı İlanı 2019
-
7 Kişi 80(B) YDS http://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2018/12/20181231-4 (11).pdf
Dışişleri Sınavı ile aynı gün. -
Hayırlı olsun. Dışişleri ile aynı günde olması bana yaradı.
-
İngilizce de eklenmiş. Oldukça zor, çekişmeli ve uzun bir alım süreci olacak belli
-
Hukuk ve İktisat da eklenmiş konulara
-
hayırlı olsun, meslek tanıtım yazısı var mı?
-
• İlgili dilin resmi dil olarak kabul edildiği bir ülkede eğitim dili Almanca, Arapça, Danca, Felemenkçe, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İsveççe, İtalyanca ve Rusça olmak kaydıyla en az üç yıllık ortaöğretim, lisans veya doktora diploması almış olmak veya
• İlgili dilin resmi dil olarak kabul edildiği ülke resmi makamları tarafından düzenlenen dil sınavında yüzde seksen oranında başarılı olmak.
bu kısmı açıklayabilir misiniz ? -
Hayırlı olsun... Bu sene 3 aşamalı bir hale gelmiş sınav...
Çalışmak şart.
-
@generalgeneral bu yabancı dil ile ilgili şartlardan birini yerine getirmek zorundasınız hocam.
Aynı başlık altında madde olarak yds de var.
Yds'niz varsa sıkıntı yok.
Yds'si olmayıp, bu şartlardan birine sahip olanlar da başvurabiliyor. -
@hacım teşekkürler hocam bilgi için
-
@por-favor Bana da yaradı hocam.Fakat cok fazla kişiye yaramış da olabilir.
-
Başvuru sayısını şimdiden merak etmeye başladım
-
soru dağılımıyla ilgili fikri olan var mı ? acaba her konudan 10ar soru mu gelir..
-
@öğrenci Dışişleri'nin sınavına hazırlananlar bu sınava da girseydi bizi ezip geçerlerdi. o yüzden tarihin değişmemesini umuyorum.
-
@por-favor hocam Dışişleri tamamen dil odaklı, burdaki sınav Dışişlerinden çok farklı. O kadar 'ezme' durumu olmazdı diye düşünüyorum
-
@hacım Ben de katılıyorum bu duruma. Anayasa-idare-iktisat gibi alanlardan sorular gelecek. 80 yds'si olan herkes sınava girecek.
-
Büyük ihtimalle bilerek denk getirdiler Dışişleri ile aynı güne.
-
@öğrenci burdaki İktisat'ın nedense biraz görüntü amaçlı olduğunu düşünüyorum. 2 3 soru bekliyorum
-
@hacım Olabilir hocam , geçen yıla göre daha güzel bu sistem... Umarım sınavda ve süreçte başarılı oluruz.Ytb ve Tika cidden güzel kurumlar.Buradan ver elini diplomatlık...
-
@öğrenci Hocam, bu konu TİKA uzman yardımcılığı altında açılmadı mı? Cehaletime verin lütfen TİKA ile YTB aynı değil mi?
-
@bluephantom değil hocam, iki ayrı kurum söz konusu.