bankacı olmak
-
@modigliani-0 sağolun hocam
-
@modigliani-0 benim arkadaşım da çalışıyordu bankada operasyon bölümündeydi, o da strese, mobbing vs. dayanamadı ve şuan KPSS'ye hazırlanıyor. Birçok meslekte teknoloji artık ön planda, insanlar var olduğu sürece kariyer mesleklerinde her türlü alım olur ama kaşık kadar ilanlarla. Bankalar da alıma devam eder ama dediğiniz gibi az ilanlarla. Üstelik artık nitelikler de önemli. Yok şu konuda en az 5 yıl deneyimli olmak, yok şu belgesi olan, yok bu modellemesi yapabilen vs. Ama işe girince de yaptığın şeyi lise mezunu herkesin eğitim alarak yapabileceğini de görmüş olursun. Sosyal bilimlere değer vermeyip fen Bilimlerini öne çıkarmanın, dini bilimlere (yanlış anlamayın dine karşı değilim) daha çok pay ayrılmasının sonucudur bugün yaşanılan her şey.
-
Arkadaşlar merhaba herkes yazmış ben de fikir sahibi olmanız açısından bir kaç şey ekleyeyim. Yaklaşık 2 yıldır bir kamu bankasında servis görevlisi olarak gişedeyim. Gün geliyor yakınıyorum gişeden kalksam diye ama bazen de gişe bankanın en rahat yeri geliyor. Saat 5 oluyor kasan tuttuysa senden rahatı yok. Operasyonda kesinlikle satış baskısı yok bu benim açımdan harika bir şey. Gün içinde yoğunluktan kafanız şişiyor zaten. 2017de kpssaya 8ay çalışarak günde kaç saat hem de derece yaptım ve sonuç ilan gelmedi vs. Sonuç olarak bankaya girdim ve girdikten sonra guy geldi sinir olup bu seferde ben başvurmuyorum lan dedim:) iyi ki de girmemişim. Şubeniz güzelse bankacılık tadından yenmez. Hiç bi zaman ezilmedim aksine çalışma arkadaşlarım hep motive etti. Yani bankacılık biraz şans işi ben severek yapıyorum. Hiç pişman da değilim.
Maaş konusuna gelecek olursak 2 ay tek 3. Ay çift maaş alıyorum. Tek maaşım 3150 çift maaşım 5995 civarında. Ayda 540tl yemek ve senede 2 maaş temettü alıyorum. Bunun yanında banka her ay 150tl bes yatırıyor benim adıma. Yemeği saymazsam ve kaba şekilde hesap yaparsak tabi vergi dilimini saymıyorum ortalama 4500e geliyor yıl sonlarında vergi dilimi 200 300tl düşürüyor. Hayat sigortası sağlık sigortası personel kredisi personel araç kasko vb vb şeyleri saymıyorum bile avantajları kesinlikle çok. Ben guydan vazgeçmiştim mesela maaş olarak çok bi fark yoktu ve düzenimi kurmuştum riske atmak istemedim. 1 sene sonra da ünvanda yükselme sınavına gireceğim. Üst ünvanlarda bankacılık daha da güzel olur diye düşünüyorum. Sonuç olarak kamu bankasında çok kötü bi şubeye atanmadığınız sürece rahat edersiniz. Tabi buna çalışma arkadaşlarınız da dahil. Sorusu olan arkadaşlara her zaman yardımcı olurum. -
Bir Kamu Bankasında yaklaşık 3,5 yıl çalıştım. Bu süreçte farklı şubelerde farklı görevler aldım. Uzun uzadıya mesleğin dezavantajlarını ve sözüm ona avantajlarını yazmak yerine doğrudan sonuca geçmek isterim; tanıdığınız ve bildiğiniz bankacılardan kaç tanesi işinden memnun ya da size de gönül rahatlığıyla bankacı olmanızı tavsiye edebilir?
Ben ne mi yaptım; çalışırken zor olan kararı verdim ve istifa ettim. 2019 KPSS'ye girdim, şu anda yeni işime başlamak için gün sayıyorum.
Hem benim yazdıklarım hem de diğer yazılanlar kişisel durumlara ve değerlendirmelere dayandığından görecelilik arz etmektedir. Bu noktada tavsiye edebileceğim yegane şey kendi kararınızı almanız ve kararınızın arkasında sağlam durmanız . -
@mcancakar uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığında daha mı rahat olunur sizce?
-
@MiraKar bu tamamen size bağlı uzman yardımcılarını bildiğim kadarıyla pazarlamada başlattılar bizim bankada pazarlamayı seven birisi için daha rahat olur tabi. Teftiş kadrosunun rahatlığını bilemem kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu tamamen sizin isteklerinize ve yaşamınıza bağlı. İibf okurken bankacı olucam diyeyini görmedim buna ben de dahilim. Bankacılık tamamen sevmekle alakalı bence biraz da şans.
-
@mcancakar sonuna kadar katılıyorum. Kişisel tercihlerle alakalı ve kişiye göre değişir. 2 senedir bir kamu bankasında çalışıyorum. Ve hala kpss çalışıyorum öyle ya da böyle herşeyden önce Allah’ın izniyle atanacağım. Gerisine siz karar verin.
-
@mcancakar yani benim de hedefim değil aslında ama Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler 2019 mezunuyum ve pazarlama alanında ilerlemek istiyorum. O yüzden merak etmiştim. Teşekkür ederim
-
@mcancakar neredeyse ayni bende öyle çok aşırı bi stres görmedim kendi adıma hedef baskisida üstelik bu sene covid parasi prim parasıda aldık subecek tek maaşı sadece martta gördüm onun dışında hep çift bu ay temettu ile 8000 e yakin maaş aldık çok şükür şartlar su an için iyi ama gelecek ne olur bilinmez
-
Hicbir şey iibf mezunu olup yıllarca ilan guy sgk denetmenliği ilanı beklemek kadar kötü değildir