2019 İdari Hakimlik Sınavı
-
@friedmanmilton son sınav 81 le kapattı. Ki bunun için 80 net civarı yapmanız lazım. Yerinizi garantilemek için 100 soruda bence 81-82 neti geçmeye bakın derim.
-
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. Ekim ayında meclisten geçerek kanunlaşacağı öngörülen yargı reformunun içeriğinde hukukta yeterlilik sınavı var. Avukat veya hakim olmak isteyenlerin önce bu sınava girmesi gerekecek. Bu sınavı geçenler isterse avukatlık stajı başlatacak isterse hakimlik sınavına girebilecek. Sizce bu yeterlilik sınavı ne zamandan itibaren geçerli olur? Bu sene bize denk gelir mi?
-
@hukuk075 hocam Gönlünüzü ferah tutun,
bakan bey basın açıklamalarında defaatle söyledi ki yeterlilik sınavı hukuk fakültesine bu sene yeni girenler için mezun olduklarında uygulanacak. Şu an okuyanlar için de geçerli değil onlar da girmeyecek dedi. Yani 5 yıl süre ile böyle bir şey yok çok şükür şimdilik. Elbette kanun çıkana kadar her türlü değişikliği yapabilirler ama dediğim gibi bakan beye sürekli bu soru soruldu ve o da her seferinde bu sene yeni hukuk fakültesine girecekler için olacak, şu an okuyanlar ve mezunlar için olmayacak dedi.Bu konu bu başlıkta çok konuşulduğu için diğer arkadaşlar rahatsız olmasın diye tekrar tekrar aynı şeyi yazmayayım;
https://forum.tercihiniyap.net/topic/5093/2019-i̇dari-hakimlik-sınavı/174
Bu sayfada benim bu konu ile ilgili bir yazım var. Aklınıza takılan her sorunun cevabı orada vardır. Gönlünüz ferah olsun. Allah'ın izniyle var gücünüz ile sınava çalışmaya devam edin..
Allah yardımcınız olsun..
-
@Mehmetemir Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam.
-
@friedmanmilton hocam benim sıralamam şu şekildeydi:
28 gkgy 57 alan sıralama 140
2 soru iptali üzerine yeniden değerleme sonucu:
28 gkgy 57 alan sıralama 92 -
@FC-Real-GDP hocam tebrik ediyorum seni. Kaynaklarını paylaşır mısın
-
@friedmanmilton hocam uygun bir zamanda detaylı şekilde yazarım size ve diğer arkadaşlara yardımcı olmak için.
-
Tavsiye edeceğiniz bir uzaktan eğitim var mı???
-
@hakime01 79 ile 544. Oldum 83 cepte olmalı
-
arkadaşlar vergi hukuku tvs konu anlatım güncel olan kimi önerirsiniz bir de justice 2018 idari hakimlik var 2019 basımı almalı mıyım idare hukukunda çok değişik oldu diyorlar yoksa monopol 2019 adli hakimliğin sadece kamu hukuku kitabını alsam yeterli olur mu
-
@zephead Sertkan erdurmaz matrah konu anlatımı güzel hocam ben kullandım ve kanunla desteklerseniz iyi bir sonuç alırsınız. Kanunun mutlaka okunması gerekiyor. Geçen sene 2 yanlışım vardı sadece
-
@hakimehanımm teşekkür ederim hocam soru bankası hakkında bir görüşünüz var mı peki
-
Arkadaşlar iyi akşamlar,
Geçen dönem yapılmış olan sınava girmiş ve bir buçuk ay gibi kısa süreli bir çalışma ile kıl payı mülakata kalamayan biri olarak bunun bana bir işaret olduğunu yapabilcek olduğumu görmenin bana yettiğini ve kazanmış olsam da mutlu olmayacağımı anladım. Dolayısıyla bu mesleği hakkıyla yapacak olan ve bunu gönülden isteyen herkes umarım emeğinin karşılığını alır. Ben kendi açımdan “kamu kurumu sınav” defterini kapadım ,bir yandan da bu sürece hayatın benim için hazırladığı başka planları görmeme ve gerçekten ne istediğimi farketmeme vesile olduğu için minnettarım.Neyse biraz uzattım kusura bakmayın, yazma sebebim elimde olan kitapları burdan bir arkadaşıma ücretsiz olarak vermek istemem.Tercihen hali hazırda bir işte çalışmayan ve maddi olarak zorlanan bir arkadaşım olsun istiyorum. İhtiyacı olan varsa bana mesaj atabilir. -
@zephead matrah soru bankası güzel hocam konuyu iyice kavratıyor bir de safa hocanın izahat soru Bankası çıktı çözmedim ama inceleme fırsatı buldum yararlı olacağını düşünüyorum ona da bakabilirsiniz ️
-
Arkadaşlar yükseliş kariyer dersanesi nasıl acaba ? Giden arkadaşlar yorumlarsa sevinirim . 1000 tl peşinat istiyolarmış . Normal kurs ücreti 3500 imiş . Sınavı kazanamazsak 2500 almıyolarmış . Mantıklı geldi bana ama önemli olan içeriği tabi . Bilgisi olan var mı ?
-
valla ıstanbulda sordum bır yere 3500 dedıler gıtmedım evden calısıyorum 1000 tl ıse cok ıyı.kazandıktan sonra 3500 ün lafı olmaz zaten.
hocaların yaşlarını tecrubelerını falan soru ona gore karar verın .35 in altı hoca varsa gitmeyın -
arkadaşlar merhabalar; ahmet nohutçunun hakimlik seti 2018 basımı 259 tl. 2019 basımı 550 lira civarı.
2018 bu sınavı kurtarır mı? değişiklikler çok mu bu geçen 1 yılda. takip etme şansım olmadı bu yıl. takip eden ve tecrübeli dostlarımdan tavsiye bekliyorum..
-
@hakimehanımm sağolun hocam onun 2018 basımı var iş görür mü değiştirmeli miyim yine justice 2018 basım var o da yenilenmeli mi sizce idare hukukunda çok değişiklik oldu diyorlar ben takip edemedim aynı şekilde vergide de değişiklikler olmuş galiba
-
@Aslan-Reyiz merhabalar ankaradaki hakimlik kurslarıyla alakalı bir öneriniz var mı ben monopolle görüştüm doluymuş yaklaşım kariyerde bu hafta sonu başlıyormuş hali hazırda bir kurumda çalışıyorum ve belirli bir seviyedeyim acaba bu 400 saatlik kurslara gitmek mi mantıklı yoksa hızlandırılmış kurslar daha iyimi olur düşüncelerinizi ve bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim
-
Tavsiye edeceğiniz bir uzaktan eğitim var mı?