2019 MERKEZ BANKASI 50 UZMAN YARDIMCISI 15 DENETÇİ YARDIMCISI ALIM İLANI
-
@short maasi bir kenara birakirsak, kariyer olarak sizce hangisi daha iyi?
-
@bluephantom hocam uzmanlikta da denetimde de 3er basamak var yukselme icin. Bunun yani sira mudur ve uzeri icin uzmanlikta daha fazla imkan var. Denetimde kariyer yolu pek yok.
-
@wisdom maalesef o bilgiyi bulabileceginiz kaynak pek yoktur kanimca. Soruyu da kimsenin yapabildigini sanmam. Maliyeyi yapamadim pek. Duzgun calismamistim. Sinavi gecemem herhalde. Sorulari uzmanliga girecekler faydalansin diye yazdim. Orada sansimizi deneyecegiz bakalim. Ancak denetim sorularina iliskin tespitim su sekilde. Her alanda bir 20 30 puanlik herkesi zorlayacak soru vardi. Bunun disinda kalan 60 70 puanlik soru tum konulara temel duzeyde calisan birinin yapacagi sorulardi. Ben adam akilli calismadigimdan kaybettim. Ancak sinavi gecen 30 kisi cikar diye tahmin ediyorum.
-
@johndoe66 uzmanlik daha iyi gorunuyor hocam.
-
@short ben kpss puanı ile girmediğim için sınav konularına tamamen yabancıyım uzmanlık için de 2. gruptan gireceğim yani maliye muhasebe ve para banka dan.bunlara ünv de görmem dışında ayrıca çalışmadığım için en azından şu 5 gün için bir kitap önerisine ihtiyacım var.siz hangi kaynaklardan çalışmayı düşünüyorsunuz?bana yardımcı olabilir misiniz kaynak konusunda?
-
@short Sağolun hocam. Site yeniden düzenlenmiş. Önceden sadece uzman gösteriliyordu şimdi diğer çıtalar da gelmiş. Her yükselmede ne kadar fark getiriyor hocam? Bir de yükseldikçe çift maaş ya da ikramiye veriliyor mu?
-
@wisdom maliye icin abdurrahman akdogan ile beyhan atac hocam. Ama bu maliyede nedense adamlar donup dolasip kitaplarda olmayan bir seyler bulup sormayi basariyor
-
@bluephantom o kadar detay bilmiyorum ama ikramiye ya da cift maas gibi olaylar yok. En son 20 sene once bir ay tek bir ay cift maas varmis. Iktisat ya da ekonometri mezunu arkadaslarin arastirma sinavlarina yogunlasmasinda fayda var. Merkez bankasinin en iyi pozisyonu.
-
@short Hocam işin aslı ben de onu soracaktım. Araştırma sınavlarında seviyenin çok üstü sorular soruluyor. Sizin önereceğiniz ekonometri, para teori ve politikası ya da makro/mikro/matsel kitapları var mı?
-
@bluephantom yuksek lisans duzeyinde ekonomi bilmek lazim. hayashi veya greene ekonometri icin iyidir. bununla beraber; tam emin olmamakla birlikte, eger amac merkez bankasinda kariyer ise uzmanlik patikasinin daha uygun oldugunu dusunuyorum. arastirmacilar daha cok akademik isler yapiyor. daha iyi bir maas, daha ozgur bir calisma sekli. ama dezavantaji da var dedigim gibi. bence ikisi de iyi pozisyonlar.
-
@short tavsiye için teşekkür ederim hocam.
-
@short Paylaşım için teşekkürler hocam.
-
@hilmihilmi Paylaşım için teşekkürler hocam.
-
Dostlar uzman yardımcısı maaşı ne kadar şuan bilen var mı
-
@short harcirahla birlikte kastettim. brutte fark çok olmaz.
-
@audit hocam harcirah her zaman alinmiyor. Bazen yilda 3 ay bazen 1 ay bazen hic gidilmiyor. Yani is bankasi vakifbank mufettisi gibi senede 7 ay olmuyor sanirsam..Ancak ben arkadasin yalancisiyim. Girersiniz 1 sene turne cikar. Sonra bana kizmayin burda
-
@short hocam ben ilandan yorumla yazdim. görev yeri ankara/istanbul diyor. ya iki şehire de ayrı ayrı denetmen alınacak. ya da ankara merkeze alınıp yılın yarisi ankara yarısı istanbul olacak diye düşündüm.
-
Arkadaşlar merhaba, bu TCMB Kanunu daha önce herhangi bir sınavda çıkmış mı bilgisi olan var mı ? Ona da vakit ayırmak gerekir mi acaba ?
-
sinav yeri ve saati ile ilgili bir bildirim yapildi mi?
-
@johndoe66 bu haftasonu sınav sitede var