28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@kimsesizkms, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
. Reel efektif döviz kuru ise nominal efektif döviz kurundaki nispi fiyat etkileri arındırılarak elde edilmektedir.
Böyle bir soru vardı iktisatta doğrusu buydu diye hatırlıyorum hatırlayn var mı bu alıntıladığım cevapla aynısı yazıyordu sınavda bu tcmb sayfasından aldım.http://www.mahfiegilmez.com/2012/11/reel-efektif-doviz-kuru-endeksi-nedir.html?m=1
-
@kimsesizkms Ben de o şekilde hatırlıyorum cevabı.
-
@kimsesizkms hocam bende böyle işaretledim
-
- Rusya para birimi Ruble
2)Rom rezerv opsiyonu mekanizması
3)Mb bşk murat çetinkaya
4)Açık enflasyon hedeflemesi 2006
5)2001 1930 merkez bankası bağımsızlık ve kuruluş tarihi
6)Lidya ilk paranın kullanıldığı yer
7)Yüzde 20 vergi artışı olursa satıcılar yüzde 20 ve daha fazla zam yaparlar
8)MC = MR kar maksimizasyonu
9)Firma işçi alarak karını artırır
10)Marjinal ürün değeri mp ile p nin çarpımı(satış fiyatı şıkta)
11)Merkez bankası piyasadan tahvil alırsa para arzı artar
12)Bütçe açığı yüzde 2
13)Dolaylı vergiler KDV ÖTV
14)Nominal gsyih artarken reel gsyih artmaz
15)Para talebi arzından fazladır(grafikli soru)
16)İşletme iktisadı sorusu hisse senetli şıkkı yaptım
17)Diğer ülkenin ödemeler bilançosu nasıl etkilenir? Etkilenmez yaptım
18)Bu bilgilerle cevaplanmaz diye bir şık olan soru vardı o şık değil başka bir şık olacaktı sanırım cevap
19)Para talebini ne belirler? Faiz ve fiyatlar genel düzeyi
20)Fiyatlar genel düzeyi azalınca ne olur? Para talebi azalır(bu tarz bir soru vardı)
21)Bağlı soru ülkedeki vergi oranını soruyordu yüzde 10
22)Sadece tavuk döner olan şık
23)Cari açık veren ülke için hangisi geçerlidir? borçlanma artarken tasarruf azalır
24)Her yıl 20 birim yatırım yapılan yerde 60 brlik yatırım kaç yılda gerçekleşir? 3 yıl yaptım
25)Enflasyon hedefinden sapılmış merkez bankası napmalı? Şıklarda yüzde 12 Faiz artırmalı gibi şeyler vardı cevap APİ ile müdahale eder olacaktı
26)Bilançolu soru vardı 15/400 yaptım 25/400 diyenler var
27)Bağlı soru iki ülke gsyihleri biri 30 diğeri 120 olan şık
28)Bir ülke Faiz artırmış diğeri artırmamış artırana karşı para birimi nasıl değişir? Yüzde 2 değer kaybeder gibi birşey olacaktı sanırım
29)Liberal sisteme geçen ülkede gelir ve tüketim artışı sebebiyle refah artar gibi bir şık vardı
30)Reel efektif döviz kuru
31)Esneklik sorusu elastik diyende inelastik diyende var
32)Ekonomi dışa ve özel yatırımlara açılırsa ad eğimi ve kaymalarındaki değişiklikler gibi bir şık vardı
33)1 TL ile ona karşılık gelen döviz kadar ürün alınabilir gibi bir şık vardı
34)Para arzı artarsa Tahvil talebi artar mevduattaki paralar azalır
35)Fed ile avrupa merkez bankası farkını soruyordu bir soru cevabı bilen yok
36)Tasarruf açığıyla ilgili bir soru vardı 150 yaptım
Bunlara ek sanırım 4 tanede İslami bankacılık sorusu vardı
Forumda tartışılan tüm iktisat soruları ve cevapları arkadaşlar. Hepsinin doğruluğu kesin değil tabi merak eden arkadaşlar için toplu şekilde yazayım dedim.
- Rusya para birimi Ruble
-
Hukukta bir soruda yönetim kurulu kararları mıydı hangisi geçersiz olur gibi bir soru vardı etkilemes de denebilir soruya şıklarda yönetim kurulu üyesinini sahip olduğu adi şirketin hakkında alınan karardı bu şıkkı işaretlemiştim hatırlayan varsa doğrusunu ve cevabını düzeltebilir mi ?
-
İktisatta doların lakabı da sorulmuştu. İslami de bi soruyu müstesna yaptım emin değilim
-
34 e ben para arzı artar faizler düşer tahvil talebi azalır mevduatta ki para artar yaptım
-
@marsiyal iki farklı esneklik sorusu vardı?
-
Enf hedefi maliyede idi onun yerine bir soru hatırladım bağlı soruda liberal ekonomiye geciste milli gelir artmis nedenini soruyordu gelir artar tasarruf azalır dedim
-
@hak-111111, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
34 e ben para arzı artar faizler düşer tahvil talebi azalır mevduatta ki para artar yaptım
Para arzı artınca ilk etki tahvil piyasasinda görülür. Tahvil talebi artar. Siz grafik olarak düşünüyorsunuz. Ms artınca faiz düştü diyorsunuz. Ancak ilk etkiye bakılmalı.
-
@muhalba mr=mc sorusu tam olarak nasıldı hatırlatabilir misiniz?
-
@muhalba grafiksel değil hocam merkez bankası para arzıni arttirirsa faiz oranlarının düşeceğini elde para tutma maliyeti azalıp tahvil talep edilmeyeceğini onun yerine para talep edilebileceğini biliyordum
-
@marsiyal ek olarak doların lakabı vardı arkadaş hatırlattı oda greenback olacaktı
-
@mrvblkk evet hocam yazdım ikisinide
-
Umarız bugün ya da yarın açıklanır vakıfbank perşembe cuma akşam mesai bitiş saatlerinde açıklamayı sever
-
@kimsesizkms ben haftaya kalacağını düşünüyorum
-
@kimsesizkms Hocam tam hatırlamamakla birlikte derslerden 25 ve üstü öyle kaldı aklimda
-
bilmiyorum ama şu ekonomik belirsizlikte
alımlar ne durumda olur ?
çünkü 1 hafta önceki kur ile şimdiki kur
arasında dağlar kadar fark var
seçim biter alımlar olur ekonomi biraz düzelir diye tahmin ettik ama işler öyle gözükmüyor.
alım sayılarını düşürürler mi sizce -
@ismail58 valla hocam bazen diyorum ki sadece müfettişlik için sınav yapıp uzman almayıp havadan sınav yapıp para kazanmak gibi bir niyetleri olabilir topu topu 15 20 kisi mufettisligi kazanacak ama sınava giren kişi sayısı 5 haneli her sınava girenden 50 lira toplandı guzel para banka için ösym de alan sınavı yapıyor ama dogru duzgun alım yok ve 225 tl alınıyor olur mu olur bu zamanda hiç şaşırmam.
-
@emilsax valla 21 nisanda vakıf katılımın sınavına girmiştim
sınava girdikten sonra 6 kişi alacaklarını öğrendim ( sınava girenlerden konuşurken duydum)
valla ne bileyim aptal yerine konmuş gibi hissediyorum
50 lirada da ona verdik
girdiğim yerde en az 2000-3000 kişi girmiştir
artık insanlar cinnet geçirirlerse kimse şaşırmasın
işsizliği geçtik işsizlerden geçinenler var