Ahali 2 sene sınava girmiş ve 2.sinavda alanı geçip ingilizcede takılmış birisi olarak sizi aydınlatayım,
evvela uzmanlık için konusursam bankacılık uzman yard iktisat hukuk muhasebe ve ingilizce dersleri bddk uzman yard hukuk çeko işletme maliye ve ingilizce dersleri var muhasebe yoktu diye hatırlıyorum şu puana gelir mi diye boşuna sormayın 20 katını sınava cağırıyolar her zamanda tabanda kapatır.Aşagıda anlatacaklarım bankacılık uzman yard icindir
Muhasebe,
Enine boyuna genel muhasebe ve analizin her tarafını calışın benden size bir tavsiye muhasebe kodu ile çalışın size cok faydası olacak 10 puan standartlar soruyolar yapmanız sansınıza bağlı genellikle 90 puan uzerinden mesulsunuz bende 90 uzerinden 89 almıstım(655 yerine 659 kullandıgım için) girdiğim iki senede de monografi sormadılar hem murakıplıkta hem uzmanlıkta
Hukuk,
Borçlar ticaret medeni(giriş kişi eşya) ve ceza geneli yalayıp yutun burdan toplam 90 puan geliyor her detayı calısın murakıplıktan avantajınız sizden safi bilgi istiyorlar.Dallanıp budaklandırıp örnek olay verme yok anayasa icradanda tanım soruyolar genellikle toplam 10 puan oluyor.Cezayı Medeni borclar ve ticaret gibi kapsamli soracaklarini tahmin edemedim ve ozellere agirlik verdigim icin 66 aldım.Ceza genelide oyle calissaydim 75 80 lik bir kagit verebilirdim.
İktisat,
Kesinlikle fark yaratan alan ve kurum bu alanada da murakıplıktada hem iktisatta zorluyor hemde orda fark yaratmanızı istiyor 4 er öncüllü 12 soru sordular 12 sinide cevapladım ama ne kadar toplasam etsem 59 62 arası alacağımı tahmin ediyodum ki 62 aldım.62 kesinlikle onlari tatmin eden bir sonuç değil.
İngilizce,
10 soru çeviri yarısı tek satır yarısı 2 satır tamamiyle ekonomik cumleler terim calısın ceviri mekaniginiz olsun yeter cumleler cok zor degil. en son oturum olur cogunlukla bazi arkadaslar girmez ya da erken bırakır gozetmenler gerekli toleransı gosterecegiz cikmayin derler kulliyen yalan alan için onlari tatmin etmezseniz kalırsınızve ingilizceden 60 alıpta ucu ucuna gecebiliyorsanız bırakırlar.80 alacagım yerde 44 aldım cunku alanda onları tatmin edemedim.
Toparlayacak olursak alan ortalamanızı 75 veya 80 üstünde tutarsanız ingilizcede 50 alsanız bile sizi yukarı dogru itelerler.Ama onları tatmin etmezseniz gözünüzün yaşınıza bakmazlar.
Allah güç kuvvet versin.Şimdiden başarılar.
emilsax
@emilsax
emilsax tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
-
RE: Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
Tam bir rakam belirtmemekle beraber guy-sgkdy ile merkez uzmanlığı ya da vmy arasında bir maaş var uzman yardımcılığında bunu 1 yılın toplam kazanılan gelirin 12 aylık ortalaması olarak söylüyorum.Fakat gm de iseniz servis ve yemekhane şubede iseniz yol ve yemek ücreti var.Ayrıyeten özel sağlık sigortası var her özel hastahanede geçiyor ve tedavi ücretinin yüzde 10 unu ödüyorsunuz, bi de bes var o da aylık 600 800 lira arasında katkı sağlıyor tabi şu an kullanamıyorsunuz o biriken tutarı.
İngilizce YDS tazminatınız var +70 te net 500 lira SPK lisanslarını toplarsanız bir o kadar da lisanslardan geliyor.
3 ayda bir çift maaş var ama tam çift maaş değil çünkü maaşı oluşturan kalemlerden biri muaf sayıldığından daha düşük.
6 ayda bir müdür insiyatifinde yaklaşık bir aylık performans primi alınıyor.
Temettü 3 maaşa kadar veriliyor fakat geçen sene 3 maaş verilmedin ekonomik durumdan dolayı bu biraz kısıldı.
Maaş hariç bütün bu saydıklarım kıst yani hitap edilen dönemde çalıştığınız zamana göre verilir.
ilk sene maaş ortalamanız düşük olacak bir takım gelirleri kıst alacağınız için ama sonraki sene matematiksel olarak yükselecek.
Şubede satışçı olursanız hedef tutturduğunuz zaman daha fazla prim alıp, bir takım hediyeler kazanabiliyosunuz fakat o hedefi tutturana kadar çok zorlanıyorsunuz tercih meselesi tabi.
Lafı toparlayacak olursak Türkiye şartlarında bir İİBF li ve bankacılık sektörüne göre fena olmayan bir maaşla başlıyorsunuz.Özgüveniniz yerine geliyor ve hayatta istediğinizi yapma şansınız kesin olma durumu olmasa da artıyor.
Bu işin yüzde 99.99 u stres ve insanı yoruyor fakat bu forumun uzun süredir bir ferdi olarak diyebilirim ki buradan giren herhangibir arkadaş bu stresle başa çıkıp işine sahip çıkıp aslanlar gibi çalışır.
Şimdiden yolunuz bahtınız açık olsun kolaylıklar diliyorum.
Kafanıza takılan olursa özelden yazabilirsiniz, ara ara giriyorum foruma.
Selamlar. -
RE: İçini Dökmek İsteyenler...
Ahali benim kpss sürecim tam 3 sene 1 ay önce başladı ilk sene okulla beraber götürüp 76 gibi bir puan yapmıştım okulla beraber ozellikle 2.dönem çok zor gitti okul bitti mezun oldum bir boşluğa düştüm psikolojim bozuldu ne yapacağıma şaşırdım ve özel bir bankada cağrı merkezinde işe başladım ama eğitime zor dayanabildim istifamı verdim dedimki bu yol bana göre değil ve kendime bir sene daha şans verdim ozel bir bankanin mufettislik sınavı geldi onu yapamadim ingilizceden dolayı arkasından halkbank sınavı geldi ve onu da 1 ingilizce sorusu yüzünden mülakata kalamadım yıkımı cok agır olmustu 77 puanla bddk sınavına girdim tabikide cok zordu ama iyi bir tecrubeydi 3 ay sonra vakıfbank sınavı geldi sınav gecesi hasta oldugum icin sinava giremedim sonrasında geriye kpss kalmıstı gunde 12 saat ders ortalaması ile 2018 de 89 aldım sinavdan sonra ameliyat oldum guy sınavı geldi 76 ile istanbulu tercih ettigim icin sinava hak kazanamadim o ameliyatli halimle ziraat bankasinin sinavina girdim guzel bir basari gosterdim ve onunda mulakatindan elendim 89 puanım vardı ve o puanı sadece il gocte kullanabildim onu da 2 soru ile kacırdım bddk da dersleri gecip ingilizcede takıldım ta ki arka arkaya sgk ile vakıfbank gelene kadar,sgk denetmen yard mulakatına girdim vakıfbankta uzmanliga cagrıldım ve onumuzdeki hafta iş başı yapacagım yasadigim o kadar talihsizlik şanssızlık ucu ucuna birseyleri kirabilme talihini bir kere aşabildim ve onda da iş sahibi oldum ve vakıfbank bana atanma mailini oyle bir zamanda attı ki hayatımın dip seviyesiydi kendime verdigim surenin son zamanlariydi sgk ve vakifbanktan sonuc cikmazsa bu sene aldigim 87 ve gecen sene aldigim 89 puana ragmen sureci birakip farkli yollara ilerleyecektim diyecegim o ki arkadaslar kısmetinizin nerde cikacagi asla ama asla belli olmuyor bu surecin sınava kadar yuzde 50 si sabir yuzde 50 si calismak iken sınavda aldiginiz puandan sonra yuzde 99.999999 u sabır allah herkesin emeginin karsiligini zorluk cektirmeden versin benim surecim buraya kadar sgk aciklandigi zaman ne yapacagim bilmiyorum artık belirsizlik mulakat sinav stresi vs yasamak istemiyorum ama onumuzdeki hafta isbasi yapacagim bunun mutlulugunu rabbimden her emek veren kardesimin dostumun yasamasini rabbimden niyaz ediyorum saglıcakla ve sabırla kalın dostlar bundan sonra kendi kurumumla veya baska bir kurum sınavı duyumu veya bir yararli bir bilgi alırsam sizlere paylasmak icin burada olacagım dostlar sabır ve selam ile.
-
RE: 10. DÖNEM SGK DENETMEN YARDIMCILIĞI
Ahali cok iyi niyetli bir topluluk degilmisiz onceden tecrube etmistim ama cidden bu kadarına pes yani bize ne yapsalar bize mustehak yarın akkoyun karakoyun cok guzel belli olacak akli basinda olan arkadaslar sizden ricam surdan burdan duyum aldim aradim ogrendim falan diyenlere inanmayin kalıbımı basarım külliyen YALAN yarın mesai saatine kadar umudunuzu kaybetmeden burdaki sacma sapan bilgileri dusunup aglamayın üzülmeyin olmazsa ki eğer nasipten öte köy yok hayat devam ediyor Allah kimsenin emeğini zayi etmesin inşallah.
-
RE: BDDK Meslek Personeli İlanı 2019
"Ahali bankacilik uzman yardimciligi iktisat sorularini yazayim seneye girecek arkadaslara simdiden yardımcı olur
1-)Mikro İktisat 40 puan
A-)Bütç doğrusu nedir? Pozitif eğimli olabilir mi açıklayınız.
B-)Farksızlık eğrisi neden negatif eğimlidir pozitif eğimli olabilir mi açıklayınız.
C-)'Gelir etkisi nispeten ikame etkisine göre kücüktür' bu ifade doğrumudur açıklayınız.
D-)Mc azalırken avc azalmak zorundamıdır? Açıklayınız.
2-)Para Banka 30 puan
A-)Paranın 3 fonksiyonunu yaziniz.Enflasyon bu fonksiyonlari nasil etkiler?
B-)Kimilerine göre enflasyon bir vergidir siz bu görüşe katılır mısınız
C-)Enflasyonist bir ortamda yatırımcılara nasıl yatırım teklif(ler) önerirsiniz.
D-)Enflasyon bir vergiyse eğer bütçe açığı olan bir ekonomide dolaylı vergileri arttırmak yerine enflasyonu yükseltmek mantıklı değil midir? Açıklayınız.
3-)Makro iktisat 30 puan
A-) Ayşe teyzenin 100 lira mevduatı var.Zorunlu karşılık %10 dan %5 e dustugunde Ayşe teyzenin yatırdıgı mevduat miktarıyla yaratılan maksimum para miktarı nasıl değişir?
B-)Bankaların aktifinde rezervler ve krediler pasiflerinde mevduatlar vardır.Bankaların fazla rezerv tutması istenmez neden açıklayınız.
C-)Bankacılık sistemine mevduat kabul etmeyen ama kredi veren kurum veya kurumlar girdiğinde merkez bankası veya baska bir otoritenin (zorunlu karsiliklar gibi) ne gibi onlem almasini onerirsiniz.
D-)Merkez bankası hem yastık altında tutulan paraları ekonomiye aktarmak için hem de bankalarin zorunlu karsılıklarını arttırarak parasal sıkılaştırma politikasını ayni anda kullanabiliyor size göre bu durum bir çelişki midir?"
Ahali 2018 bankacılık uzman yardımcılığı iktisat sınav sorularını yazmıştım foruma alın hayrını görün inşallah işinize yarar. -
RE: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
Ahali istenildigi kadar zor olsun stresli olsum sahsen ben 2.5 senedir ders calisiyorum yasadigim stres ve depresyonun haddi hesabi yok şundan kesin eminim ki iş stresi su 2.5 senedir yasadigim seylerden cok kesinlikle cok daha azdir mulakata hak kazanan arkadaslar mulakata calisin elinden geleni yapin fırsat tepince pisman olmak keske demek en agir olan is stresinden cok daha kotudur.
-
RE: 2019 SGK 10. Promosyon Denetmen Yardımcılığı Mülakatları
Ahali bende aradım özel kalemi bu ay içerisinde açıklanacak dediler.
-
RE: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
Bende atandım arkadaşlar allah geride kalanlara güç kuvvet versin,kimsenin emeğini zayi etmesin inşallah.
-
Merhaba Ahali,
Şimdiden herkese mülakatta bol şans. 3 kamu bankasının mülakatına girip kurumda çalışan bir dostunuz olarak diyebilirim ki;
Mümkün olduğunuzca sakin olmaya çalışın ama ister istemez heyecanlı olacaksınız eğer ki bu mücadeleyi istediğiniz seviyede kazanamıyorsanız bunu avantaja çevirip karşı tarafa oraya MESLEĞİ İSTEYEREK mülakata geldiğinizi ve bundan dolayı heyecanlı olduğunuzu belirtin ya da belli edin.
Kamudan daha çok özel sektör gibi bir mülakat geçer.
Siz sohbeti nereye yönlendirirseniz oraya orası didiklenir.
Mümkün olduğunca yapıcı cevaplar ile sorunuza cevap verin.
Sizi bilerek zorlayacaklardır, tamamiyle psikolojik savaş.
En ama en önemli nokta eğer ki bu bankada çalışmaya ihtiyacınız varsa size ne önerirlerse kabul edin.
Emin olun şansınızı arttıracaktır.
Örnek veriyorum;
Komisyon derse ki ‘seni şubede düşünüyoruz yaklaşımın ne olur?’
Hayır ben genel müdürlük düşünüyorum veya bu şehir olursa olur gibi cevaplar verirseniz şansınızı azaltırsınız.
Size hangi birimi ya da mevkiyi layık görüyorlarsa uyumlu olun evet deyip cevabınızı ona göre verin bu illa sizi düşündükleri yere verecekleri anlamına gelmez ama sizi test eder.
Şimdiden yolunuz açık olsun hayırlı ve uğurlu olsun. -
RE: 2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
@bluephantom hocam kpss den sonra basarili oldugum tek sinav bu p48 puanim 89 ben kendi acimdan soyleyeyim ders calismaktan sıkıldım.Allah nasip ederde olursa girdikten sonra kendi caliscagim alanda kendimi gelistirmek isterim yds spk vs.
emilsax tarafından gönderilen son iletiler
-
@burkbayrak belgeleri teslim ettiğinizde sözleşmeyi imzalarken haklarınız belirtilir.
-
@huseyingnsz maaş olayı biraz alengirli aylık ortalama maaşınız 2021 de düşük olacak ama 2022 de guy maaşı ile vmy maaşı arası bir seviyede olacak.
-
Sorunuz varsa alırım dostlar, bu arada hayırlı olsun.
-
Merhaba Ahali,
Şimdiden herkese mülakatta bol şans. 3 kamu bankasının mülakatına girip kurumda çalışan bir dostunuz olarak diyebilirim ki;
Mümkün olduğunuzca sakin olmaya çalışın ama ister istemez heyecanlı olacaksınız eğer ki bu mücadeleyi istediğiniz seviyede kazanamıyorsanız bunu avantaja çevirip karşı tarafa oraya MESLEĞİ İSTEYEREK mülakata geldiğinizi ve bundan dolayı heyecanlı olduğunuzu belirtin ya da belli edin.
Kamudan daha çok özel sektör gibi bir mülakat geçer.
Siz sohbeti nereye yönlendirirseniz oraya orası didiklenir.
Mümkün olduğunca yapıcı cevaplar ile sorunuza cevap verin.
Sizi bilerek zorlayacaklardır, tamamiyle psikolojik savaş.
En ama en önemli nokta eğer ki bu bankada çalışmaya ihtiyacınız varsa size ne önerirlerse kabul edin.
Emin olun şansınızı arttıracaktır.
Örnek veriyorum;
Komisyon derse ki ‘seni şubede düşünüyoruz yaklaşımın ne olur?’
Hayır ben genel müdürlük düşünüyorum veya bu şehir olursa olur gibi cevaplar verirseniz şansınızı azaltırsınız.
Size hangi birimi ya da mevkiyi layık görüyorlarsa uyumlu olun evet deyip cevabınızı ona göre verin bu illa sizi düşündükleri yere verecekleri anlamına gelmez ama sizi test eder.
Şimdiden yolunuz açık olsun hayırlı ve uğurlu olsun. -
@marmarauzman tercih meselesi birşey diyemem hocam ben SGK denetmenliği tercih etmeyip Vakıfbanka girdim.
Tamamiyle kişisel tercih ve hedefler. -
Tam bir rakam belirtmemekle beraber guy-sgkdy ile merkez uzmanlığı ya da vmy arasında bir maaş var uzman yardımcılığında bunu 1 yılın toplam kazanılan gelirin 12 aylık ortalaması olarak söylüyorum.Fakat gm de iseniz servis ve yemekhane şubede iseniz yol ve yemek ücreti var.Ayrıyeten özel sağlık sigortası var her özel hastahanede geçiyor ve tedavi ücretinin yüzde 10 unu ödüyorsunuz, bi de bes var o da aylık 600 800 lira arasında katkı sağlıyor tabi şu an kullanamıyorsunuz o biriken tutarı.
İngilizce YDS tazminatınız var +70 te net 500 lira SPK lisanslarını toplarsanız bir o kadar da lisanslardan geliyor.
3 ayda bir çift maaş var ama tam çift maaş değil çünkü maaşı oluşturan kalemlerden biri muaf sayıldığından daha düşük.
6 ayda bir müdür insiyatifinde yaklaşık bir aylık performans primi alınıyor.
Temettü 3 maaşa kadar veriliyor fakat geçen sene 3 maaş verilmedin ekonomik durumdan dolayı bu biraz kısıldı.
Maaş hariç bütün bu saydıklarım kıst yani hitap edilen dönemde çalıştığınız zamana göre verilir.
ilk sene maaş ortalamanız düşük olacak bir takım gelirleri kıst alacağınız için ama sonraki sene matematiksel olarak yükselecek.
Şubede satışçı olursanız hedef tutturduğunuz zaman daha fazla prim alıp, bir takım hediyeler kazanabiliyosunuz fakat o hedefi tutturana kadar çok zorlanıyorsunuz tercih meselesi tabi.
Lafı toparlayacak olursak Türkiye şartlarında bir İİBF li ve bankacılık sektörüne göre fena olmayan bir maaşla başlıyorsunuz.Özgüveniniz yerine geliyor ve hayatta istediğinizi yapma şansınız kesin olma durumu olmasa da artıyor.
Bu işin yüzde 99.99 u stres ve insanı yoruyor fakat bu forumun uzun süredir bir ferdi olarak diyebilirim ki buradan giren herhangibir arkadaş bu stresle başa çıkıp işine sahip çıkıp aslanlar gibi çalışır.
Şimdiden yolunuz bahtınız açık olsun kolaylıklar diliyorum.
Kafanıza takılan olursa özelden yazabilirsiniz, ara ara giriyorum foruma.
Selamlar. -
@platypus o detayı şimdi gördüm şu zamana kadar uygulamamışlardı.
-
@ersntan uzman yardımcılığında ingilizce kıstası yok.
-
@abcdefg pazarlama asistanı diye bir görev yok vakıfbankta özel hastane hangisi olursa olsun %10 ödüyorsunuz.Gm çalışanıyım haftanın 1 kesin yüksek ihtimalle 2 günü mesaiye kalıyorum.
-
@beirutde müfettişlikte istenilen barajın geçilmesi şart müfettişlik mülakatları için bilgim yok uzman yard mülakatı için de şahsen benim daha çok kişisel sorularla geçmişti.