ben de bu sabah girdim hukuk alanından. dikmen yerleşkesinde girdim. dolayısıyla heyet farklıydı ancak yukarıda yazılanlar gibi oldukça güler yüzlüydü herkes. soru bilemediğinizde bazı kurumlar gibi birini öldürmüşsünüz gibi davranmayıp yardımcı olmaya ve sizi sakinleştirmeye çalışıyorlar. oldukça rahattı. dikmen yerleşkesinde öncelikle bekleme odasına geçiyorsunuz (B blok 2. kat). daha sonra sizden önceki girdikten bir süre sonra, yaklaşık 10 dk önce sizi tek başınıza bekleyeceğiniz ikinci bir odaya alıyorlar. çantanızı da birinci bekleme salonundaki görevliye bırakıyorsunuz telefonla. kaç dk sürdü inanın bilmiyorum ancak maksimum 20 sürmüştür benim. başkan bir ara çıktı sonuna kadar gelmedi.
yukarıda denildiği gibi alanınız ve kesin maliye soruluyor diye bir şey yok bence. bana sadece alan sordular. ve ingilizce dahi konuşturmadılar. sadece ingilzice konuşabiliyor musun dediler evet derdimi anlatabilirim diyince eğitim mi aldın dediler kendi kendime öğrendim dedim başka soru sormadılar. bu sorular da türkçeydi bu arada. ingilizce yds puanım yüksek ve iki dil daha yazıyordu formda belki de o yüzden zaten konuşur dediler. belki de kafadan elediler uğraşmak istemediler :'D
hukuk soruları dışında normal özel sektör mülakatlarında sorulacak sorular gibi geldi açıkçası. neden hazine ve maliye, elendiğin bir mülakat oldu mu (burada içime ağladım :'DD), kariyer planın var mı tarzında. internete özel sektör mülakatında ne çıkar yazıp karşınıza çıkan sorular kısacası. hukukta ise idari işlemler, hukuka uygunluk karinesi gibi hukuk başlangıcı sayılabilecek sorular ile bakanlığı inceledin mi neler var, burada ilgilendiğim birimi söylediğimde ne var onun içinde dediler. kendini ne alanda geliştirmek istersin dediler. bunun üzerine vergi suçlarını sordular. sonuç olarak aslında siz yönlendiriyorsunuz cevaplarınızla.
ayrıca bana bu alım istanbul için biliyorsun değil mi nasıl gideceksin dediler. ankara gibi bir opsiyon olduğunu söylemediler. ayrıca benim içinde bulunduğum grup 4 kişilikti 2 kişi gelmedi.
stres yapmaya hiç gerek yok gerçekten. başarısız olsam bile çok güzel bir tecrübe yaşadığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. keşke her kurum böyle olsa ki heveslerimiz daha salondan ayrılırken ölmese... herkes için hayırlısı olsun. iyi çalışmalar dilerim.