TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. BuzDevriSid
    B
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 2
    • Konu 16
    • İleti 190
    • En İyi 63
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 1

BuzDevriSid

@BuzDevriSid

Hazine ve Maliye Bakanlığı

136
    İtibar
    308
    Profil Görüntülemeleri
    190
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

BuzDevriSid Takip etme Takip Et
    Hazine ve Maliye Bakanlığı

BuzDevriSid tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

zaman geçtikçe elenmiş olmanın ağırlığı artıyor.

Şunu farkediyorum ki mülakatımda iyi geçtii için ve mülakattan çıkarken hayırlı olsun dedikleri için, kendimi hep kazanmaya koşullamışım. Hep kazandım gibi düşünüp ders çalışmayı bile neredeyse bırakmıştım.

Neden kadroyu boş bırakıp almazlarki? Bunun tek bir nedeni olabilir bir daha hiç almayacaklar. Çöpe giden 3 yıl demek bu.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

kpss 92 spk lisansı var malimüşavirlik staj başlatm belgesi var. İktisat y.l yapıyorum tez yılı. 6 ay uzun dönem finans ofisi stajım var. Mülakatda iyi geçti sonuç olumsuz.??

neye göre olumsuz?

Mülakatı sadece 10 dk yaptılar. Cuma öncesiydi. Vakit azdı hızlı hızlı yapıp bitirdiler. Sordukları soruların coğunu doğru cevapladım.

Hadi benim hakkımda aklına bişey takıldı. Sorsana bi 2-3 soru daha sorup bir tam emin olsana. Yok CUMA GELİYOR HIZLI HIZLI SOR POSTALA. ..........................

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid
    • RE: 2020 Defterdarlık Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

@hunter28 en azından inş üzülenler hali hazırda işleri olanlar olurlar.

yıllarca işsiz olanlara umarım öncelik tanınır.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

arkadaşlar bu durumu sosyal medyada duyursak infial olmaz mı?

90-95 puanlı bir sürü kişi mülakattan elendi.

75likler atandı. Bu işsizlikte 117 kişilik kadro haksızca boş bırakıldı.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

@srdrflz watsap grubunda bakanlıktan bir müfettişe teyit ettirdik yazmışlardı duyumu.

Akşama kadar beklemekte yarar var. Umarım duyum gerçektir.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Umarım hepiniz mesleklerinizde çok başarılı olursunuz.

Üstteki yorumlarımda da sizi kıracak veya alındıracak bir şey söylediysem kusuruma bakmayın. Benim tüm yorumlarımda hedef kurumdu. Atanan arkadaşlarımız değil.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

@huseyinbey, içinde söyledi: 2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı

enen arkadaşlar kafanıza takmayın o kadar. Gidip 3-4 bin lira kira verecektiniz İstanbulda. Umudunuzu kaybetmeyin bir sürü ila

istanbulda iyi yerlerde kira 1500 naptınız 3-4 diye. paylaşsanız biriyle 750.

İşi olana konuşması kolay. Doğuma büyüme istanbullu olan benide elediler. Yorumunuz saçmalıklardan ibaret

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

mülakattan çıktıktan hemen sonra mülakatımı not etmiştim. İlerde unutursam daha sonra soğuk kanlılıkla ve sakin bir kafayla tekrar okuyum ve nasıl geçtiği hakkında objektif yorum yapabiliyim diye. Mülakatım böyleydi.

İlk başta kendimi tanıttım. Doğum yeri-aile- üniversite-erasmus-yüksek lisans-spk lisansı dedim.Sonra Cbfo'ya gelince Fintek ne demek dediler.
      Bunu yanıtladıktan sonra Uzun süreli araştırmalar yaptığımızı ve Fintek alanında bilgi notları hazırladığımızı söyledim.
      Örneğin benim uzun vadeli konuların kripto paralar ve proptekti ayrıca açık bankacılık ve kitle fonlaması veya swift api gibi Fintek alanlarında da bilgi notları hazırlıyorduk dedim. Kitle fonlaması nedir dedi.
      Basitçe tanımladım. Sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Reform programı açıkladı takip ettin mi dedi. Evet izledim dedim. Durdum devam etmedim cevaba.
      Sonra program hakkında bilgi vermek ister misin gibi bir şey dedi. Bende Programın amacı kaliteli sürdürülebilir bir büyümedir ve 2 ana başlığa bölünmüştür
      bu başlıklar şu ve şudur dedim. Tamam dedi direk geçti detaya inmedi.
      Sonra soldaki üyeye geçti o da muhasebeden bir soru sordu.
      Birazını biliyordum cevapladım. Diğer kısmı anımsayamadım efendim dedim. Sonra bir soru daha sordu onu direk bilmiyodum. Bilmiyorum efendim dedim.
      Ama moralimi bozmadan normal bir şekilde konuşmaya devam ettim. Heyecan vesaire yapmadım bilemesemde.
      Sonra bileşik faiz nedir dedi onu iyi bir şekilde cevapladım. Sonra maasricht kriterlerini biliyo musun dedi?
      4-5 saniye bir şey demeden düşündüm. Abye üyelik için üye ülkelerin yerine getirmesi gereken şartlardır bunların maliye politikasıyla ilgili olanların
      ne olduğunu biliyor musun dedi? Evet bu şartları daha önce okumuştum dedim. Enflasyon oranı şartı vardır dedim. Biraz düşünüp borç stoku oranı dedim.
      Sonra yine 3-5 saniye bekledim. Devam etti; Türkiyenin bu şartlar arasından sağladığı var mı dedi. Evet borç stoku oranını sağlamakta dedim.
      3. Komisyon üyesine geçti. O tuzak soruyla başladı. OECD'nin açılımı nedir dedi. Söyledim. Sonra Türkiyenin oecd'ye ne kadar borcu vardır dedi.
      Bende OECD bir borç verme kurumu değildir dedim. Bana uluslar arası 2 borç verme kurumu söyler misin dedi.
      Uluslararası para fonu ve Dünya bankası dedim. Bunların temel farkı nedir dedi? Temel farkları IMF kısa vadeli program kredileri verir.
      Dünya bankası ise uzun vadeli proje kredileri verir dedim. Peki dünya bankası başka krediler verir mi dedi? Bende 4-5 saniye düşündüm sonra evet verir.
      Özellikle gelişmekte olan ülkelere kalkınma için krediler verir dedim.4. Üyeye geçti. O da GSYİ nedir dedi onu açıkladım.
      Türkiye cari açığı nasıl finanse eder dedi. Ben buna ilk olarak ihracat arttırılıp ithalat azaltılarak dedim.
      Sonra maliye politikası olarak nasıl finanse eder dedi. Bende borçlanarak dedim.
      Son olarak Önündeki kağıda Türkiye'nin 2020 yılı itibariyle cari açığı 37milyar dolardır cümlesini ingilizceye çevir ve oku dediler.
      Bende yazıyodum yazdıktan sonra biraz bekledim. Ben bekleyince anlamını bilmediin bir kelime var mı dediler.
      Cari açığı bilmiyorum efendim dedim. Onu söyledi. Bende okudum cümleyi.

Genel olarak mülakat böyleydi.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

Hazineyi 13 günde açıklamışlar helal

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid
    • RE: Admin bu sitenin hali ne

evet beğenmedim bende

DİĞER içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

BuzDevriSid tarafından gönderilen son iletiler

tebligatta başka birşey yazıyor mu sadece mülakat tarihi mi

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

Neden iptal edilmiş bir bilgiye ulaşan var mı?

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

Tekrar mülakat çalışması mı ozaman 🙂 Yıllar sonra

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid

Elenen herkesi aradılar mı acaba? benide aradılar.

KPSS A içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid
    • Ziraat Bank 2023 Uz.Yard. Sınavı Sorularınız

Sınava girecek arkadaşlar için; ben 2021'deki alımda Ziraat'e girdim. Sorularınız varsa veya sormak istediğiniz ön yargılarınız cevaplıyım.

Zaman ne de çabuk geçiyor. Bu başlığı 2022 ilanı için de açmıştım.

SINAVLAR içinde yayımlandı
      B
      BuzDevriSid
    • RE: Ziraat Bank 2022 Uz.Yard. Sınavı

@heisenberg53, içinde söyledi: Ziraat Bank 2022 Uz.Yard. Sınavı

da aylık kazançları ortalama ne oluyor? Benim bildiğim kadarıyla 3 ayda bir çift maaş, senelik dağıtılan temettü (2 maaştı galiba), aylık İstanbul tazminatı vs. vardı. Tam olarak şartlarını yazabilirseniz memnun olurum. Benim için önemli gerçekten tercih yapmam açısından.

ist de başlayanlar tazminat dahil 7,5-8 arası başlıyor. +3 ayda 1 çift maaş. +3 ayda 1 prim ,prim hiç almadık bilmiyorum ama düşük birşeymiş.+ 1150 tl yemek kartı, özel sağlık sigortası.
      ing a 1000 c500 brüt tazminat var.

bende sizin maaşı merak ettim 😄

B
      BuzDevriSid

@davyjones uzman yardlarla aynı + harcıhah

B
      BuzDevriSid

@thekurt 10 + yemek, giriş maaşı merkez uzmanı maaşı gibi.
      Sonradan fark banka çalışanı lehine açılıyor

B
      BuzDevriSid

@jumong-0 @jumong-0 uzman yard. girmiştim. İyikide uzman yard. girmişim diyorum.

Müfettiş yardımcılarının kariyer yolu berbat. 5-10 yıl teftişte çalıştıktan sonra şubeye 1 yıl yönetmen olarak gidiyorlar sonra şube müdürü. Şubede çalışmak için herhanhi bir meziyete gerek yok. Tut sokaktan adamı koy çalışır.

Uzman yardımcıları ise belli bir alanda uzmanlaşıp kendilerini geliştiriyorlar. İş yelpazeleri çok daha geniş oluyor.

Maaş enflasyon bu kadar eritmese çok iyiydi. de işte enflasyon günden güne yakıyor cebi.

İşimden aşırı memlunum.

bu sene girmedim

B
      BuzDevriSid

@adams puan açıklamadılar diye hatırlıyorum. net açıklamışlardı. Onuda hatırlamıyorum.

B
      BuzDevriSid