28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
-
@marsiyal müfettiş yardimci kazananlarin süreci uzun değil .Ama uzman yardımcılarını şöyle diyim sinav yanlış hatirlamiyorsam 3 marttı uzman yardimcilari ilk maasini temmuzda aldi eksik olarak
-
@bluephantom peki hocam onlara onerebileceginiz bir kaynak var mi
-
@pistov35 Aöf'ün Finansal Yönetim 1 ve 2 ders notları var. İşletme Ekonomisi bildiğiniz İşletme programı yani çok uzun olduğu için şu kitap diyemiyorum. Yasin Çoban'ın kitabını öneriyorlar ancak ben onu pek yeterli bulmadım.
-
Arkadaşlar bugün başvuru yapabilir miyiz acaba
-
@bluephantom çok teşekkür ederim cevabınız için muhasebe için neler önerirsiniz? Mehmet Elmas ve Ferhat Yıldız gidiyorum beraber yeterli mi?
-
@pistov35 Rica ederim. Muhasebeden girmediğim için bir şey demem doğru olmayacak. Yalnız geçen yıl girenler aşırı basit olduğundan bahsediyorlardı. Şunu söyleyebilirim kpss muhasebesini rahat yapıyorsanız sıkıntı çekmezsiniz. Yalnız şunu hatırlatayım bu yıl Boğaziçi hazırlıyor soruları. Dersler, hazırlayan üniversiteye bağlı olarak zorlaşabiliyor.
-
Puan hesaplaması nasil oluyor sınavda?
-
@sinavparambitti müfettiş yardımcılığı mülakatından elenenler için mi geçerli bu dediğiniz yoksa İngilizce barajını geçemeyenler için mi? Eğer öyleyse süreç baya hızlı ilerliyor.
-
@bluephantom hocam müfettiş yardımcılığını kazananlar için sınav sonuçları-mülakat-mülakat sonuçları derken süreç ne kadar sürüyor yaklaşık olarak?
-
arkadaşlar matematik ve fizik sınavlarında mat 2 ve fizik 2 dahil mi ? bilen yardımcı olursa sevinirim
-
@s-cihan Geçen yıl uzmanların bir bölümü kontrolörlerle birlikte temmuz civarlarında başlarken bir kısım uzman ramazan bayramından sonra eylüle doğru start aldı. Yani pek belli olmuyor açıkçası. Vakıf'ın en kötü yönü bu. Kimin kazanıp kimin kazanmadığı belli olmuyor. Zira herkes aynı anda başlamıyor ve kazanamayanlara olumsuz bir mesaj da verilmiyor. Üzülürken eylülde başlamak için atananlar oldu.
-
@bluephantom hocam uzmanlık kontrolörlük teklifleri bir yana direk sınavda müfettişliği kazananların nihai sonucu öğrenmesi ne kadar sürer bilginiz var mı mesela 2 ay 3 ay gibi.
-
@s-cihan Geçen yıl temmuza varmadan başladılar kontorlör ve uzmanların bir bölümüyle ancak sınavın(geçen yılki) bu sınava göre erken yapıldığını dikkate alarak hesap yapmanız lazım.
-
@bluephantom, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
@s-cihan Geçen yıl temmuza varmadan başladılar kontorlör ve uzmanların bir bölümüyle ancak sınavın(geçen yılki) bu sınava göre erken yapıldığını dikkate alarak hesap yapmanız lazım.
İç kontrolör için iyi alan ortalaması + çokta kötü olmayan İngilizce isterler heralde? İç kontrolör/uzmanlık teklifi neye göre belirleniyor acaba
-
@bluephantom hocam çağırılmaya haziranda mı başladılar o zaman
-
@muhalba İç kontrolörlük için ya puan durumunuzun genel ortalamadan açık ara iyi olması ya da ortalamanız normalse iyi düzeyde ingilizce yapmanız gerek. @Marsiyal Hocam geçen yıl sınav bir haftada açıklandı. Bu yıl da fark olacağını sanmıyorum. Ardından kazananlar ve kazanmayıp mülakata çağrılacaklar aranmaya başlar. 2 mülakat olur( müfettişler için bir de ev ziyareti). Geçen yıl 1 ay arayla oldu. 3 mart ve 4 mayıs tı yanlış hatırlamıyorsam. Haziran'ın son haftası da sonuçlar gelmişti. Bu yıl sınav geçen yıla göre geç yapıldığı için takvim şaşabilir.
-
Arkadaşlar merhaba, kurumun yaptığı son sınavı kazanan birisi olarak geçen sene hakkında bilgi vereyim isterseniz. Öncelikle İngilizce; YDS ve YÖKDİL arasında zorluktaydı. Kelime, grammer, cümle tamamlama, paragraf, çeviri, anlatımı bozan kısımlar vardı. Geçen sene ilk oturumda kitapçıklar aynı anda dağıtılıyordu 90 dakika sürede 80 soru(Genel Yetenek+İngilizce) yapmanız isteniyordu; ki bu ciddi anlamda zorluyordu. Ama yeni sistemde kitapçıkların tek tek dağıtılacak olması, sınava İngilizce düzeyi yeterli olmayıp uzmanlık, kontrolörlük amacıyla girecek olanlar yani Genel Yeteneğe daha çok ağırlık verecek arkadaşlar için kötü olmuş olabilir diye düşünüyorum.
Alan kısmına gelecek olursak; öncelikle hiç KPSS tecrübesi olmayan birisiyim. Benim gibi olan arkadaşlar biraz altyapınız var ise korkmayın derim. Sınav tecrübesi olanlar tabi ki daha şanslı birebir şahidim buna ama ben yapamam yabancıyım buralara deyip baştan yılmayın derim deneyin kendinizi. Daha önceden çıkmış çözümlü banka sorularını çözerek ilerlemiştim ben. İktisat mezunu olduğum ve bölümden dolayı altyapım olduğu için çok fazla oyalamadı beni ekonomi kısmı. Yapamadığım sorular için de genel hızlı hızlı tekrarlar yapmıştım üniversitede aldığım kısa notlar sayesinde. Hukuk ile ilgili pek faydalı olamayabilirim çünkü benim çok iyi olmadığım yer orasıyla ilgili ben yine çıkmış sorular üzerinden gidip, Dönüşüm Yayınları’nın özel hukuk kısmındaki çözümlü sorularından da destek almıştım ve çok faydasını görmüştüm şıklarında açıklamalı anlatıyordu herşeyi çünkü. Anlayamadığım yerler ile ilgili de KPSS kurslarına giden arkadaşlarımdan kısa kısa notlar şeklinde hap bilgiler içeren çalışma kağıtları vardı oralardan tamamladım. Seçmeli olarak Maliye kısmı çok sözel ve ezber içerebilen sorular gelebiliyor, maliye çok kolay olur rahat rahat yaparım diyenler için bazen düşünülen gibi gelmeyebilir dikkat edin derim, ben Muhasebeden yana kullandım tercihimi iyi ki de öyle yapmışım.
Sınavdaki içerikler ile ilgili de Hukuk bana zor gelmişti ama genel olarak öyle yorumlar aldım, Muhasebe rahattı arkadaşlar birçok kişi geçmiştir barajı diye düşünüyorum, Ekonomi ise orta seviyenin üzerindeydi düşünmeye iten sorulardı, güncel rakam da sormuşlardı, teoriyi ortaya atan İktisatçı da sorulmuştu. Sınavı yapan Ankara Üniversitesiydi bu sene ise Boğaziçi Üniversitesi yapıyor. Dediklerimin tersi şeyler ile de karşılaşabiliriz. Sınav tarzını hiç bilmediğim bir kurum.
Sınav her ne kadar KPSS tarzında gelse de başta da dediğim gibi kimse korkmasın yapılmayacak iş değil. Ve tavsiye verebileceğim en önemli şey de; sistemli çalışmanızı öneririm. Konu dağılımında verilenlerin dışında buradan da soru gelir mi acaba deyip boşuna zaman kaybetmeyin arkadaşlar. Hukuğun ezbere daha çok dayalı olmasından dolayı en sona bırakmıştım ben iyi ki de öyle yapmışım.
Yine sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum, herkese başarılar diliyorum. -
@_inspector_ Güzel yazmışsınız elinize sağlık. Ben de geçen yıl sınava girenlerdenim. Yalnız maliye seçmediğiniz için dikkatinizden kaçmış olabilir ancak konu dağılımı kısmında Genel Vergi Hukuku olmamasına rağmen 6-7 tane zor soru geldi. Dolayısıyla konu dağılımının dışına çıkmayın kısmı pek doğru değil en azından maliye için.
-
@_inspector_, içinde söyledi: 28 Nisan Vakıfbank Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
Arkadaşlar merhaba, kurumun yaptığı son sınavı kazanan birisi olarak geçen sene hakkında bilgi vereyim isterseniz. Öncelikle İngilizce; YDS ve YÖKDİL arasında zorluktaydı. Kelime, grammer, cümle tamamlama, paragraf, çeviri, anlatımı bozan kısımlar vardı. Geçen sene ilk oturumda kitapçıklar aynı anda dağıtılıyordu 90 dakika sürede 80 soru(Genel Yetenek+İngilizce) yapmanız isteniyordu; ki bu ciddi anlamda zorluyordu. Ama yeni sistemde kitapçıkların tek tek dağıtılacak olması, sınava İngilizce düzeyi yeterli olmayıp uzmanlık, kontrolörlük amacıyla girecek olanlar yani Genel Yeteneğe daha çok ağırlık verecek arkadaşlar için kötü olmuş olabilir diye düşünüyorum.
Alan kısmına gelecek olursak; öncelikle hiç KPSS tecrübesi olmayan birisiyim. Benim gibi olan arkadaşlar biraz altyapınız var ise korkmayın derim. Sınav tecrübesi olanlar tabi ki daha şanslı birebir şahidim buna ama ben yapamam yabancıyım buralara deyip baştan yılmayın derim deneyin kendinizi. Daha önceden çıkmış çözümlü banka sorularını çözerek ilerlemiştim ben. İktisat mezunu olduğum ve bölümden dolayı altyapım olduğu için çok fazla oyalamadı beni ekonomi kısmı. Yapamadığım sorular için de genel hızlı hızlı tekrarlar yapmıştım üniversitede aldığım kısa notlar sayesinde. Hukuk ile ilgili pek faydalı olamayabilirim çünkü benim çok iyi olmadığım yer orasıyla ilgili ben yine çıkmış sorular üzerinden gidip, Dönüşüm Yayınları’nın özel hukuk kısmındaki çözümlü sorularından da destek almıştım ve çok faydasını görmüştüm şıklarında açıklamalı anlatıyordu herşeyi çünkü. Anlayamadığım yerler ile ilgili de KPSS kurslarına giden arkadaşlarımdan kısa kısa notlar şeklinde hap bilgiler içeren çalışma kağıtları vardı oralardan tamamladım. Seçmeli olarak Maliye kısmı çok sözel ve ezber içerebilen sorular gelebiliyor, maliye çok kolay olur rahat rahat yaparım diyenler için bazen düşünülen gibi gelmeyebilir dikkat edin derim, ben Muhasebeden yana kullandım tercihimi iyi ki de öyle yapmışım.
Sınavdaki içerikler ile ilgili de Hukuk bana zor gelmişti ama genel olarak öyle yorumlar aldım, Muhasebe rahattı arkadaşlar birçok kişi geçmiştir barajı diye düşünüyorum, Ekonomi ise orta seviyenin üzerindeydi düşünmeye iten sorulardı, güncel rakam da sormuşlardı, teoriyi ortaya atan İktisatçı da sorulmuştu. Sınavı yapan Ankara Üniversitesiydi bu sene ise Boğaziçi Üniversitesi yapıyor. Dediklerimin tersi şeyler ile de karşılaşabiliriz. Sınav tarzını hiç bilmediğim bir kurum.
Sınav her ne kadar KPSS tarzında gelse de başta da dediğim gibi kimse korkmasın yapılmayacak iş değil. Ve tavsiye verebileceğim en önemli şey de; sistemli çalışmanızı öneririm. Konu dağılımında verilenlerin dışında buradan da soru gelir mi acaba deyip boşuna zaman kaybetmeyin arkadaşlar. Hukuğun ezbere daha çok dayalı olmasından dolayı en sona bırakmıştım ben iyi ki de öyle yapmışım.
Yine sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olurum, herkese başarılar diliyorum.Hiç kpss deneyimi olmayıp alan kısmıni başarmanız harika olmuş.
-
@bluephantom Doğrudur öyle diyorsanız, Maliye kısmını hiç bilmediğim için o konuda yorum yapamıyorum