2019 DGUY VMY ALIMI
-
@paretowilfredo üstat acaba açılacak ilanlar (en azından maliye icin) 2018 puanı üzerinden mi gelicek yoksa 2019 üzerinden mi? Sanırsam sıralama mı puan mı buna göre değişecek
-
@yıkıldım 2019 aciklandi artik gelecek ilan 2019 u da baz almak zorunda
-
@rabia89 ben de öyle olması gerektiğini düşünüyorum. İki yılı da kapsarsa karışıklık oluşturacak. Ama öte yadan sadece 2018 e giren arkadaşların puanı yanacak. Karar vericiler hangi yolu seçecek acaba?
-
@yıkıldım arkadaşlar kpss puanları 2 yıl geçerli. Gelecek Bi ilanda 2018 ve 2019 puanları baz alınır
-
@yıkıldım Dostum bu konuda herhangi bir şüpheye yer yok. Net bir şekilde KPSS puanları iki yıl geçerli ve hiçbir kurum bir önceki yıl puanını dışarıda tutamaz. Çünkü bu Kanuni bir aykırılık doğurur ve itirazlar değerlendirilir. Daha evvel sehven ya da başka biçimlerde bu şekilde gelen ilanlar oldu ve düzeltildi. O nedenle 2020 KPSS sonuçlarına dek 2018 ve 2019 KPSS puanları ile alımlar gerçekleştirilecektir. Karmaşaya sebep olması hususunu ayrıca değerlendirmek gerek ama kural iki yıl geçerlilik iken bir önceki yılı dışarıda bırakamaz hiçbir kurum.
-
@friedmanmilton ben özellikle düşük sayılı ilanlarda sadece 2019 u baz alanların olacağını düşünüyorum. Ama asıl önemli olan en çok alımı gerceklestiren maliye bakanlığının ne yapacağı.
-
@paretowilfredo Anladım teşekkür ederim.
-
@yıkıldım Ne demek dostum
-
arkadaslar cimere yazin lutfen herkes yazarsa biraz daha dikkat toplamamiz kolaylasir iyi aksamlar
-
Arkadaslar olasi bir vmy ilaninda sizce puanlar kaca kadar duser ?
-
@whshw bence su ortamda 85 ustu kapatabilir malum 2018 bis gecti nerdeyse malesff
-
@yıkıldım 2018 yılında düşük alımlar olduğunda (mesala göç) 2017 puanı olanları dahil edildi.
-
@IS-LM Son sgk alımında 1400 üncü adayın puanı 85,4 tü yanlış hatırlamıyorsam olası 500 kişilik vmy alımında 2500 kişi listeye girecek dahada düşük kapatması gerekmiyor mu ?
-
@müspetmenfi işte 2018 de 2500. olanın puanı kac ise o puanla kapatır muhtemelen çünkü 2019 puanları daha düşük sıralamaya göre 2018 e kıyasla.
-
@yıkıldım 83 falandır
-
@yıkıldım 2019 puanlarının düşük kalması taban puanını da düşürecektir tabiki fakat en az 700 800 kişilik bir ilanın gelmesi lazım gelmezse durum çok kötü.
-
@IS-LM 85 üstü kapanması imkansız dostum. 2018 ve 2019 un birçoğu mükerrer zaten öyle bir durum söz konusu olmaz gelecek bir ilanda
-
2018 de p48 puanım 83 sıralama 2700 gelmişti bu yıl sınava girmedim
-
Puanlar düşük sıralamalar yüksek geldi olası bir alimda 2018 kpss puanı da geçerli o zaman siralamanin bir önemi kalmıyor yanlis mi duaunuyorum sıralamam iler de diye sevinmenin anlamı var mi
-
@jamiryoo sıralamanın bu aşamada Bi önemi yok dostum. Kurum sınavı ilanı gelirse mesela vergi müfettişliği geldi diyelim. Başvuran 2500. kişinin puanı kaçsa orada kapanır. Sınava katılmaya hak kazanan 2500.kişi ile kpssde 2500. olan kişi aynı değil. 2018 de 83-84 alan kişi 2500lerdeyken bu yıl 80-811 alan kişi neredeyse 2500lerde.